Broj poruka : 20 Godina : 36 Lokacija : novi sad Datum upisa : 13.10.2010
Naslov: pomoc...? Pet 15 Okt - 13:52
drugi dan clanstva a ja vec kukam, izvinjavam se... naime, kada sam montirao nove (tj. peskirane i ofarbane) felne, i kada sam digao auto na dizalicu pocelo je da mi curi ulje iz manzetne poluosovine, obe strane, i iscurelo je sigurno pola litre... nisam mehanicar, sve sto radim je hobi i iz ljubavi pa mnoge stvari nikad nisam sreo. sta to bi, i sta mi je ciniti?
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
Naslov: Re: pomoc...? Pet 15 Okt - 15:45
Ako si siguran da su manžetne porozne treba ih zameniti. To je veoma lako - ne treba ništa skidati, jer su manžetne spojene šrafovima uzduž, tako da nije potrebno demontirati ništa od delova.
slowrider pridošlica
Naslov: Re: pomoc...? Pet 15 Okt - 16:15
o, pa zvuci lako, hvala puno... samo zbog tog uzduznog preseka manzetne, pomislio sam da tu ne treba da se nalazi toliko ulja...
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
Naslov: Re: pomoc...? Pet 15 Okt - 18:24
Manžetne sprečavaju curenje ulja iz menjača. Najveći problem pri zameni su zapečeni šrafovi na spoju. Spojeve treba okrenuti pod uglom od 45° između horizontale i vertikale kako ne bi curilo ulje, i treba ih namazati hermetikom (može silikonski).
Obavezno dospi ulje, da menjač ne strada!
slowrider pridošlica
Naslov: Re: pomoc...? Pet 15 Okt - 18:41
odlicno, hvala, sutra cu kupiti i zameniti, a ujedno i komplet ulje, ko zna od kad je... danas sam menjao prednje lezaje, pakne, zadnje amort., sitnice oko motora i uskoro ce biti potpuno sposobna za voznju, za vikend mozda budu i slike...