| Pomesao kablove paljenja | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
takonaopako VW entuzijasta
Broj poruka : 111 Godina : 40 Lokacija : opovo Datum upisa : 28.06.2009
| Naslov: Pomesao kablove paljenja Čet 16 Sep - 2:47 | |
| Skidao razvodnik i najverovnije, pomesao sam kablove,moze li mi neko pomoći???... Ili imam neki drugi problem ,radi na 2 klipa,samo leva strana,desna je totalno hladna i usisna grana ,kablovi i svecice funkcionisu! Motor je ab 1300 stajao je izvadjen god dana,a pre toga radio | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: Pomesao kablove paljenja Čet 16 Sep - 7:43 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Pomesao kablove paljenja Pon 20 Sep - 8:14 | |
| resen problem sa kablovima,hvala kdf znakovi su svuda oko nas ,samo ih treba uvidetiiiiii motor odlicno radi... prilikom zakretenja razvodnika paljenja u polozaj kada bi motor trebao najbole da radi,sta da radim,da postavim u polozaj kada motor radi najbrze i naj ujednacenije po subjektivnom zvucnom osecaju,ili je naj merodavnije stelovanje paljena po crti na remenici?/??? | |
|
| |
| Naslov: Re: Pomesao kablove paljenja Pon 20 Sep - 8:21 | |
| Merodavno je samo ono što je fabrika propisala, dakle po crti.
Ne kažem da nije nemoguće naštelovati na sluh, ali za to je potrebno dugogodišnje iskustvo u radu sa određenim tipom motora, dakle to ne može svako. Zato je fabrika stavila repere za štelovanje paljenja, da se ne bi oslanjala na subjektivni osećaj onoga koji šteluje.
Ja uvek štelujem po reperu i nikad nemam problema sa tim. Jedino ako se primeti pojava detonacija treba vratiti paljenje za 1-2°, inače druge korekcije nisu potrebne. | |
|
| |
| Naslov: Re: Pomesao kablove paljenja Sre 22 Sep - 14:31 | |
| da li se nekom desevalo da mu motor tesko pali kada auto stoji nekih 5-6 sati a kamoli vise... bukvalno tesko upali kao kad nestane goriva pa dok ne povuce to mi se desavalo na 1200,evo sad i na 1300 koji sam ubacio,identicna stvar. pumpa goriva je prebacena na 1300 pa rekao bih da je do nje,a mozda je nesto do paljenja ,ne znam. nekad mi se i akumulator istrosi dok ne upali...sta moze da se uradi ako je do pumpe,moze li neki nepovratni ventil da se ubaci??? | |
|
| |
| Naslov: Re: Pomesao kablove paljenja Sre 22 Sep - 17:26 | |
| Mogao bi nepovratni ventil, što da ne. Najbolje bi bilo da promeniš ili popraviš pumpu jer bi mogla da počne da pravi probleme i pri radu, naročito kad se motor dobro zagreje (dolazi do fedinga pa pumpa ne može da proguta mehur pare usled loših ventila). | |
|
| |
pa3k VW entuzijasta
Broj poruka : 79 Godina : 38 Lokacija : Deč Datum upisa : 23.11.2009
| Naslov: Re: Pomesao kablove paljenja Sre 22 Sep - 21:05 | |
| - takonaopako ::
- da li se nekom desevalo da mu motor tesko pali kada auto stoji nekih 5-6 sati a kamoli vise... bukvalno tesko upali kao kad nestane goriva pa dok ne povuce
to mi se desavalo na 1200,evo sad i na 1300 koji sam ubacio,identicna stvar. pumpa goriva je prebacena na 1300 pa rekao bih da je do nje,a mozda je nesto do paljenja ,ne znam. nekad mi se i akumulator istrosi dok ne upali...sta moze da se uradi ako je do pumpe,moze li neki nepovratni ventil da se ubaci??? meni se to desava redovno hteo sam da to vidim sta je i da sredim ali su me cale i burazer ubedili da ne diram nista dok pali i ide a uspevam uvek da upalim kad stisnem pun gas pre nego sto pocnem da verglam ili povucem saug do kraja | |
|
| |
| Naslov: Re: Pomesao kablove paljenja Sre 22 Sep - 21:17 | |
| Saug? A koji je karburator na kolima? | |
|
| |
| Naslov: Re: Pomesao kablove paljenja Sre 22 Sep - 21:29 | |
| - KdF ::
- Mogao bi nepovratni ventil, što da ne. Najbolje bi bilo da promeniš ili popraviš pumpu jer bi mogla da počne da pravi probleme i pri radu, naročito kad se motor dobro zagreje (dolazi do fedinga pa pumpa ne može da proguta mehur pare usled loših ventila).
da li ima da se nadje dobra nova pumpa??? nisam zvao astor,ne znam sta ima u ponudi ali da li to valja??? ima li negde oreginalna da se nadje,ili je ipak mozda bolja polovna??? | |
|
| |
| Naslov: Re: Pomesao kablove paljenja Sre 22 Sep - 22:45 | |
| Polovna pumpa nije dobro rešenje. Kada membrana počne da radi, ona se nekako napije benzina. Kad se takva pumpa jednom skine sa vozila i kad benzin posle nekog vremena ispari iz membrane, ona se toliko ukruti da postane krta i ubrzo po ponovnoj montaži takva membrana najčešće pukne ili postane porozna. Zato bi trebalo uvek stavljati novu pumpu (ili remontovanu ako je ona što se otvara). | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Pomesao kablove paljenja | |
| |
|
| |
| Pomesao kablove paljenja | |
|