| "Colibri" isparivac!! | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
mix1200 VW entuzijasta

Broj poruka : 133 Godina : 33 Lokacija : Obrenovac-Stubline Datum upisa : 07.08.2009
 | Naslov: "Colibri" isparivac!! Uto 14 Sep - 15:04 | |
| Naime nema foruma na kojem nisam pitao o ovom isparivacu namenjenom za nase vazdusnjake kad se ugradjuje plin!!! Niko nista ne pise o tome, a mene interesuje gde moze da se nabavi i u cemu je razlika u odnosu na klasican isparivac??? Ja sam samo cuo da je to namenjeno za vazdusnjake i da ga zovu "Colibri"... Hvala | |
|
 | |
KdF Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka : 3820 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
 | Naslov: Re: "Colibri" isparivac!! Uto 14 Sep - 15:55 | |
| To ustvari i nije isparivač, već samo dozator. Kod tog sistema se gorivo iz rezervoara uzima u gasovitom stanju tako nema potrebe za isparavanjem pa se taj dozator i ne greje ničim. Uslov je jedino da rezervoar ne sme da bude sasvim pun kako bi u njemu uvek bilo goriva u gasovitom stanju.
Gde se može nabaviti, ne znam. | |
|
 | |
mix1200 VW entuzijasta

Broj poruka : 133 Godina : 33 Lokacija : Obrenovac-Stubline Datum upisa : 07.08.2009
 | Naslov: Re: "Colibri" isparivac!! Uto 14 Sep - 17:42 | |
| Ne razumem, zar plin kad je u boci nije u tecnom stanju??? | |
|
 | |
vlajko05 dr. VW

Broj poruka : 1438 Godina : 40 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
 | Naslov: Re: "Colibri" isparivac!! Uto 14 Sep - 18:40 | |
| - mix1200 ::
- Ne razumem, zar plin kad je u boci nije u tecnom stanju???
e moj inžinjeru (budući) pa uvek ti u sudu pod pritiskom postoji gasna i parna faza, u zavisnosti od pritiska (temperature) postoji veća ili manja količina gasa (napon para po Reed-u) Kolibri uvek uzima gasnu fazu, tako da ona cev na multiventilu mora da se skrati da ne uzima tečnost sa dna rezervoara nego da uzima gas, u tome je cela mudrost P.S. prijaviću te kod Banjca | |
|
 | |
mix1200 VW entuzijasta

| Naslov: Re: "Colibri" isparivac!! Sre 15 Sep - 13:23 | |
| A dobro kolega ja sam tek prva godina, msm treba da upisem drugu, a cesto sam sa predavanja odlazio da jurim sojke kako kaze Meda iz mehanike, tako da su mi te faze promakle... | |
|
 | |
vlajko05 dr. VW

Broj poruka : 1438 Godina : 40 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
 | Naslov: Re: "Colibri" isparivac!! Sre 15 Sep - 16:39 | |
| | |
|
 | |
mix1200 VW entuzijasta

| Naslov: Re: "Colibri" isparivac!! Sre 15 Sep - 16:49 | |
| Nemam pojma, sad imam usmeni 28. , a to mi je rekao kad sam pismeni predao... Kaze "Kolega znam ja zasto vi ne znate staticke dijagrame, nisam vas vidjao na predavanjima, ali na hodniku obavezno, uglavnom jurite neke sojke" Xaxaxaxa | |
|
 | |
Tehničar pridošlica

Broj poruka : 1 Godina : 52 Lokacija : Sopot Datum upisa : 25.12.2015
 | Naslov: Re: "Colibri" isparivac!! Pet 25 Dec - 14:46 | |
| Par reci o dozatoru. U boci je TNG u tecnom stanju a naravno u gornjem delu boce, po prirodi stvari - u gasnom. Elem, posto se TNG "uzima" cevkom sa dna boce (da bi bio u tecnom stanju i bio tako dostavljen do isparivaca) da prvo vidimo "Zasto isparivac"? Potreban je da obezbedi dovoljnu kolicinu TNG u gasovitom stanju, odgovarajucu zahtevima aktuelnog motora. Dozator, sa druge strane samo ce regulisati protok TNG u gasovitom stanju, a prema kolicini koja mu je na raspolaganju a dozator odgovara istim..Motori sa vecim snagama zahtevaju vece kolicine smese i TNG, a to boca ne moze da obezbedi u dovoljnim kolicinama. Iz tog razloga se dovodi u tecnom stanju pa se u rasprsivacu prevodi u gasovito stanje i regulise kolicina isparavanja. Dozator nije problem, problem jeste kolicina TNG, u gasovitom stanju koju mozemo dobiti isparavanjem TNG u prosecnoj boci koja se ugradjuje u automobile. Po recima majstora granica je negde oko 18 kw snage motora. Znaci motor do 18 kw snage moze biti napojen samo dozatorom, s tim sto se cev u boci mora skratiti do vrha boce, da bi odvodila samo TNG u gasovitom stanju. Trebalo bi da moze napojiti i 24 kw ali je za ocekivati kod vecih potreba za snagom, uspon, preticanje, da nece biti dovoljno gasa i da ce se osetiti manjak snage.. | |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: "Colibri" isparivac!!  | |
| |
|
 | |
| "Colibri" isparivac!! | |
|