| Podizanje/Izdizanje zdnjeg dela bube/trajka | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
TeroristaMkGromovi VW entuzijasta

Broj poruka : 87 Godina : 41 Lokacija : Subotica Datum upisa : 08.09.2009
 | Naslov: Podizanje/Izdizanje zdnjeg dela bube/trajka Uto 14 Sep - 1:01 | |
| Interesuje me na koji nacim se moze uraditi da zadnji deo bube bude izdignut vislje? Trenutno su mi na trajku orginal bubini amortizeri, koliko sam primetio jedan je malo losiji......... E sad posto imam dosta loseg iskustva sa nasim putevima (narocito sa nasim "BAJKERSKIM") razmisljao sam da nekako izdignem zadnji deo trajka/bube za jedno 10 do 15cm maximum.
I interesuje me i od kojeg automobila mogu da se iskoriste amortizeri na bubu? | |
|
 | |

| Naslov: Re: Podizanje/Izdizanje zdnjeg dela bube/trajka Uto 14 Sep - 20:20 | |
| - TeroristaMkGromovi ::
- Interesuje me na koji nacim se moze uraditi da zadnji deo bube bude izdignut vislje?
Trenutno su mi na trajku orginal bubini amortizeri, koliko sam primetio jedan je malo losiji......... E sad posto imam dosta loseg iskustva sa nasim putevima (narocito sa nasim "BAJKERSKIM") razmisljao sam da nekako izdignem zadnji deo trajka/bube za jedno 10 do 15cm maximum.
I interesuje me i od kojeg automobila mogu da se iskoriste amortizeri na bubu? Imali neko ko zna kako mogu to da odradim? | |
|
 | |
Zoka Kokan VW entuzijasta

Broj poruka : 144 Godina : 56 Lokacija : selo Americ Mladenovac Datum upisa : 23.03.2010
 | Naslov: Re: Podizanje/Izdizanje zdnjeg dela bube/trajka Uto 14 Sep - 21:30 | |
| Zadnji kraj mozes podiici na sablje(torziju).Obicno ljudi spustaju pa je to mnogo lakse.Ti hoces da podignes.Ja sam menjao torziju na mojoj bubu i pogresio sam za jedan zub i jedva sam sabio sablju da sedne u granicnik!jedan zub na sablji ti je 4,5cm(45 milimetara)tako da tebi treba 3 zuba mislim da je to mnogo i da neces uspeti da sabijes toliko!Amortizere tek kad podignes vidi od kojeg auta ce ti odgovara!Pazi kad budes skidao sablju oce da se pracne ja sam to radio sa hidraulicnom dizalicom na kolicima! | |
|
 | |
KdF Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka : 3820 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
 | Naslov: Re: Podizanje/Izdizanje zdnjeg dela bube/trajka Uto 14 Sep - 21:34 | |
| | |
|
 | |

Broj poruka : 144 Godina : 56 Lokacija : selo Americ Mladenovac Datum upisa : 23.03.2010
 | Naslov: Re: Podizanje/Izdizanje zdnjeg dela bube/trajka Uto 14 Sep - 21:44 | |
| Ima novih amortizera za bubu,ali ako podigne 15 centimeatra(doduse neznam da li ce uspeti toliko) bice na kraju i skroz izvuceni! | |
|
 | |

| Naslov: Re: Podizanje/Izdizanje zdnjeg dela bube/trajka Sre 15 Sep - 7:41 | |
| Zbog onog donjeg graničnika (zuba) na šasiji, sablja neće ni moći toliko da se digne, možda najviše 4-5 cm a da pri vožnji ne udara u taj graničnik. | |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Podizanje/Izdizanje zdnjeg dela bube/trajka Sre 15 Sep - 15:04 | |
| Ugradnjom, tvrdih, gasnih amortizera dobices na visini zadnjeg dela ali gubis na udobnosti voznje. Vesanje bube je u nekakvoj "ravnotezi" i svaka promena uzrokuje citav niz drugih podesavanja ali posto je to na trajku nije, toliki, problem. Podizanje sabljama je moguce, kombinuju se zubi sablje sa osovinom i zubi osovine i lezista u koje osovina ulazi. Nikako se ne pomeraju samo zubi na sabljama.
|
|
 | |

| Naslov: Re: Podizanje/Izdizanje zdnjeg dela bube/trajka Sre 15 Sep - 15:26 | |
| Obični amortizeri ne mogu da utiču na visinu kola, sem ako u sebi nemaju ugrađene opruge. Na visinu kola utiču isključivo opruge. | |
|
 | |

| Naslov: Re: Podizanje/Izdizanje zdnjeg dela bube/trajka Sre 15 Sep - 22:58 | |
| Izmeriosam,zadnji amortizeri se izvlace 130mm.Granicnik samo daje kolika ce setnja da bude! | |
|
 | |

| Naslov: Re: Podizanje/Izdizanje zdnjeg dela bube/trajka Sre 15 Sep - 23:17 | |
| Hmm, kupicu orginal zadnje amortizere pa cu videti kako bude. Sad mi deluje kao da je zadnji deo mnogo nizak, zbog toga sam pitao dali se nekako moze podici jer nbih bas da negde zakacim motor! | |
|
 | |

| Naslov: Re: Podizanje/Izdizanje zdnjeg dela bube/trajka Sre 15 Sep - 23:23 | |
| Za jedan zub mozes podici posto sam ja to greskom uradio,nisam lepo obelezio posto je pukla.Naravno skidao sam ponovo torziju i ispravio gresku!Malo teze ces je vratiti u granicnik ali moze!To ti je nekih 45mm vislja buba a mozes zadrzati njene orginalne amortizere!Naravno bice mnogo tvrdjde ogibljenje ali za trajk mislim da nesmeta! | |
|
 | |

| Naslov: Re: Podizanje/Izdizanje zdnjeg dela bube/trajka Čet 16 Sep - 7:47 | |
| Zadnji kraj treba da bude podignut od prilike toliko da je ugao nagiba točkova oko nule ili malo u plusu. Ako na bubi nigde ne zakačinje motor, a auto inače ima veliki klirens, ne vidim zašto bi kod tebe. | |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: Podizanje/Izdizanje zdnjeg dela bube/trajka  | |
| |
|
 | |
| Podizanje/Izdizanje zdnjeg dela bube/trajka | |
|