vw-vhs-mladenovac
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
vw-vhs-mladenovac

Ljubitelji vw vozila sa vazduhom hladjenim motorima

PrijemPrijem  GalerijaGalerija  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  

motor drugi

Ići dole 
5 posters
AutorPoruka
takonaopako
VW entuzijasta
VW entuzijasta
takonaopako

Broj poruka : 111
Godina : 40
Datum upisa : 28.06.2009

motor drugi Empty
PočaljiNaslov: motor drugi   motor drugi Icon_minitimePet 27 Avg - 1:27

da li moze da se ubaci motor na bubin menjac ,neki manji uz neku prepravku naravno ali bez secenja karoserije pozadi,tipa 1100 kubika npr golf 1 ili sl????
i da se sve to atestira ,prolazi tehnicki itd???
pitam iz razloga,jer sam citajuci sve postove o bubinim motorima do sad, razuveren da cu napraviti nesto sto ce dati dobru preformansu koja je meni licno potrebna(koja nije ni blizu kilometrima konskih snaga i mucno unistavanje moje vw masine) uz optimalnu potrosnju,a pogotovo 1.6 koji ceka u garazi da se sredi....
svi znamo za problem obilazenja vozila koja voze 80-90 km/s, ili uzbrdica,kreni semafor stani pa dok uhvati zalet...
sta tu moze da se uradi,voleo bih da ostane stari zvuk Basketball
Nazad na vrh Ići dole
http://grujic9@gmail.com
dr-milos
VW entuzijasta
VW entuzijasta
dr-milos

Broj poruka : 75
Godina : 39
Datum upisa : 03.12.2009

motor drugi Empty
PočaljiNaslov: Re: motor drugi   motor drugi Icon_minitimeSub 28 Avg - 10:37

Motor od Golfa moze da se nakaci na menjac od bube...
ali to onda nije buba Smile))))))))
Potrebna je prepravka zamajca. Spojnicka ostaje ista a izmadju motora i menjaca je potrebna ploca da sve to poveze.
( 1,5cm ).
Ubacio sam ga na bugyy-a a za bubu je vjerovatno potrebna prepravka i zadnje haube.
Onda je tu i hladnjak,cijevi za vodu i jos mnogo toga.
ma komplikovano je ali moze. Ipak je bolje da se drzis vazdusnog hladjenja...kad je buba u pitanju Smile)))
Nazad na vrh Ići dole
https://www.youtube.com
takonaopako
VW entuzijasta
VW entuzijasta
takonaopako

motor drugi Empty
PočaljiNaslov: Re: motor drugi   motor drugi Icon_minitimeNed 29 Avg - 11:55

hvala.dobro,nek buba ostane buba,vec sam rekao da bih to i najvise voleo. sta mozemo da uradimo po tom pitanju???

moze li neko da objasni kako bubin motor ima 1200 kubika a 29 kw,dok ovi malo moderniji motori imaju sa isto kubika a dosta vise kilovata???? potrosnja slicna a bolje preformanse. i odavno sam hteo ovo da pitam,da li je mozda problem u konstrukciji samog menjaca?????
ili neki sa isto kubika imaju varijante sa manje i vise kilovata? sta se dobija razbusivanjem i stavljanjem veceg klipa? ne pricamo o motorima koji imaju turbine...
Nazad na vrh Ići dole
vlajko05
dr. VW
dr. VW
vlajko05

Broj poruka : 1438
Godina : 41
Datum upisa : 02.06.2007

motor drugi Empty
PočaljiNaslov: Re: motor drugi   motor drugi Icon_minitimeNed 29 Avg - 12:39

takonaopako ::
hvala.dobro,nek buba ostane buba,vec sam rekao da bih to i najvise voleo. sta mozemo da uradimo po tom pitanju???

moze li neko da objasni kako bubin motor ima 1200 kubika a 29 kw,dok ovi malo moderniji motori imaju sa isto kubika a dosta vise kilovata???? potrosnja slicna a bolje preformanse. i odavno sam hteo ovo da pitam,da li je mozda problem u konstrukciji samog menjaca?????
ili neki sa isto kubika imaju varijante sa manje i vise kilovata? sta se dobija razbusivanjem i stavljanjem veceg klipa? ne pricamo o motorima koji imaju turbine...

mešaš babe i žabe, novi motori su potpuno drugačije konstrukcije (nema veze što je bubin boxer, a novi su R4)
buba ima zastarelu konstrukciju, bregasta u bloku, dva ventila po cilindru, obrazovanje smeše karburacijom, primitivni sistem paljenja, loš ukupni stepen iskorišćenja zbog malog stepena kompresije, sve su to posledice vremena kada je takav motor konstruisan

savremeni motori imaju bregasto vratilo u glavi motora, danas gotovo svi imaju četiri ventila po cilindru, eletrkonski regulisano obrazovanje smeše (bilo ubrizgavanje u usisni vod ili još bolje direktno ubrizgavanje u cilindar motora) elektronsak regulacija paljenja, el. regulacija sistema razvoda, itd. itd. sve su to stvari koje drastično poboljšavaju performanse motora

današnji motoro zbog napretka pre svega elektronske regulacije, ali i goriva i maziva, imaju neke parametre koji su bili nezamislivi pre 20-ak godina za putničke motore, navešću samo primer da RENAULT radi na razvoju turbo benzinca male zapremine (oko 1,4 lit) sa stepenom kompresije preko 12
Nazad na vrh Ići dole
http://www.buba-beograd.com
Doktor
dr. VW
dr. VW
Doktor

Broj poruka : 801
Godina : 46
Datum upisa : 20.09.2007

motor drugi Empty
PočaljiNaslov: Re: motor drugi   motor drugi Icon_minitimeNed 29 Avg - 15:49

vlajko05 ::
RENAULT radi na razvoju turbo benzinca male zapremine (oko 1,4 lit) sa stepenom kompresije preko 12

Vozio sam se u novom Renault Cliu sa 1,2 turbo motorom od 100ks, a to čudo pristojno ide (ima skoro 1 tonu mase)... cyclops
Nazad na vrh Ići dole
http://www.vwbuba.hr
takonaopako
VW entuzijasta
VW entuzijasta
takonaopako

motor drugi Empty
PočaljiNaslov: Re: motor drugi   motor drugi Icon_minitimeNed 29 Avg - 17:49

vlajko05 ::
takonaopako ::

mešaš babe i žabe, novi motori su potpuno drugačije konstrukcije (nema veze što je bubin boxer, a novi su R4)
buba ima zastarelu konstrukciju, bregasta u bloku, dva ventila po cilindru, obrazovanje smeše karburacijom, primitivni sistem paljenja, loš ukupni stepen iskorišćenja zbog malog stepena kompresije, sve su to posledice vremena kada je takav motor konstruisan

savremeni motori imaju bregasto vratilo u glavi motora, danas gotovo svi imaju četiri ventila po cilindru, eletrkonski regulisano obrazovanje smeše (bilo ubrizgavanje u usisni vod ili još bolje direktno ubrizgavanje u cilindar motora) elektronsak regulacija paljenja, el. regulacija sistema razvoda, itd. itd. sve su to stvari koje drastično poboljšavaju performanse motora

današnji motoro zbog napretka pre svega elektronske regulacije, ali i goriva i maziva, imaju neke parametre koji su bili nezamislivi pre 20-ak godina za putničke motore, navešću samo primer da RENAULT radi na razvoju turbo benzinca male zapremine (oko 1,4 lit) sa stepenom kompresije preko 12

sve cinjenice su mi poznate iz ovog komentara,mislio sam neki konkretan odgovor na moje pitanje. o motorima nove generacije ne treba mnogo pricati,pogotovo na ovom nasem forumu,igrom slucaja radim u renou,ne kao mehanicar ali poznajem strukturu.
da napravimo poredjenje sa opelovim motorom 1300 iz osamdesetih koji grabi i dan danas nasim drumovima.. iz komentara bih mogao zakljuciti da je razlika samo sto je bragasta u glavi,nema elektronike,obicnu razvodnu kapu,i rekao bih sve ostalo slicno,obican karburator,bar opel kadett koji vozi moj cale i auto moze da ide ko lud... mislio sam na takvo poredjenje...
Nazad na vrh Ići dole
KdF
Ultimativni znalac VW problematike
KdF

Broj poruka : 3820
Godina : 52
Datum upisa : 03.06.2007

motor drugi Empty
PočaljiNaslov: Re: motor drugi   motor drugi Icon_minitimePon 30 Avg - 8:35

Razlika je u stepenu kompresije jer stepen iskorišćenja jednog motora prevashodno zavisi od stepena kompresije. Buba 1200 ima kompresiju 7:1 a kadet 1300S ima kompresiju 9,2:1. Konstrukcija razvoda ne utiče toliko na snagu iako kadet ima bregastu u glavi - postoje motori sa bregastom u bloku koji imaju specifičnu snagu daleko veću od bubinog motora 1200 (na primer jugo 45 sa 903 kubika ima spec. snagu od oko 50KS po litru, dok buba ima oko 28KS po litru). Na snagu utiču takođe geometrija usisne grane, dimenzionisanje karburatora, veličine ventila i kanala u glavi, ventilske opruge, profil bregova bregaste osovine i td.
Sistem paljenja ne utiče toliko na snagu kao ni sistem pripremanja goriva, rekao bih da ovo pre ima uticaja na ekonomičnost motora i zagađivanje. Snaga i obrtni momenat mogu se postići i karburatorima i platinskim paljenjem samo ako je motor drugačije konstruisan, ali po cenu veće potrošnje i većeg zagađenja.

Povećanje kompresije bi dakle dalo rezultate, međutim kako je bubin motor hlađen vazduhom, veće su opasnosti od detonacija nego kod motora hlađenih vodom usled veće radne temperature glave motora. Ova opasnost bi se mogla doduše otkloniti na primer benzinom sa većim oktanskim brojem.
Nazad na vrh Ići dole
http://kisobrani.blogspot.com
takonaopako
VW entuzijasta
VW entuzijasta
takonaopako

motor drugi Empty
PočaljiNaslov: Re: motor drugi   motor drugi Icon_minitimePon 30 Avg - 15:14

KdF ::
Razlika je u stepenu kompresije jer stepen iskorišćenja jednog motora prevashodno zavisi od stepena kompresije. Buba 1200 ima kompresiju 7:1 a kadet 1300S ima kompresiju 9,2:1. Konstrukcija razvoda ne utiče toliko na snagu iako kadet ima bregastu u glavi - postoje motori sa bregastom u bloku koji imaju specifičnu snagu daleko veću od bubinog motora 1200 (na primer jugo 45 sa 903 kubika ima spec. snagu od oko 50KS po litru, dok buba ima oko 28KS po litru). Na snagu utiču takođe geometrija usisne grane, dimenzionisanje karburatora, veličine ventila i kanala u glavi, ventilske opruge, profil bregova bregaste osovine i td.
Sistem paljenja ne utiče toliko na snagu kao ni sistem pripremanja goriva, rekao bih da ovo pre ima uticaja na ekonomičnost motora i zagađivanje. Snaga i obrtni momenat mogu se postići i karburatorima i platinskim paljenjem samo ako je motor drugačije konstruisan, ali po cenu veće potrošnje i većeg zagađenja.

Povećanje kompresije bi dakle dalo rezultate, međutim kako je bubin motor hlađen vazduhom, veće su opasnosti od detonacija nego kod motora hlađenih vodom usled veće radne temperature glave motora. Ova opasnost bi se mogla doduše otkloniti na primer benzinom sa većim oktanskim brojem.
hvala kdf
povecanje kompresije se dobija razbusivanjem ili ???
kako bi okarakterisao bubin menjac? i ima li velike razlike u menjacu od 1303 i obicne,sem poluosovina,mislim u duzini brzina ili nesto dr????
trenutno vozim sa 1200,a imam i 1300 ,1600 sa mo malo da se napakuju. sta ti predlazes????
Nazad na vrh Ići dole
KdF
KdF

motor drugi Empty
PočaljiNaslov: Re: motor drugi   motor drugi Icon_minitimePon 30 Avg - 16:43

Stepen kompresije je geometrijska karakteristika motora i ne menja se promenom prečnika cilindara već smanjenjem kompresionog prostora. Iz nekog razloga međutim friziranje VW motora skoro niko ne radi samo povećanjem kompresije već promenom delova tako da se dobije veća radna zapremina, bolje ispiranje cilindara i td.

Ja ne predlažem bilo kakve promene jer nisam pristalica modifikovanja motora. Ali o tome je bilo reči i na ovom i na drugim forumima i to vrlo skoro.
Nazad na vrh Ići dole
takonaopako
VW entuzijasta
VW entuzijasta
takonaopako

motor drugi Empty
PočaljiNaslov: Re: motor drugi   motor drugi Icon_minitimePon 30 Avg - 17:57

Stepen kompresije je geometrijska karakteristika motora i ne menja se promenom prečnika cilindara već smanjenjem kompresionog prostora. Iz nekog razloga međutim friziranje VW motora skoro niko ne radi samo povećanjem kompresije već promenom delova tako da se dobije veća radna zapremina, bolje ispiranje cilindara i td.

Ja ne predlažem bilo kakve promene jer nisam pristalica modifikovanja motora. Ali o tome je bilo reči i na ovom i na drugim forumima i to vrlo skoro.

jel postoji varijanta da se motor 1600 malo "ustroji" pa da potrosna dodje na neku pristojnu meru??? mozda karburator 1300 ili sl???
Nazad na vrh Ići dole
KdF
KdF

motor drugi Empty
PočaljiNaslov: Re: motor drugi   motor drugi Icon_minitimeUto 31 Avg - 7:43

Može se pokušati ali mi se čini da će se potrošnja malo smanjiti, ali će se snaga smanjiti mnogo. Fabrika je ugradila optimalan karburator za taj motor, koji je određen dugotrajnim ispitivanjima. Nisam siguran da amater ima takve uslove i da može da pronađe bolje rešenje od fabričkog - da na primer dobije manju potrošnju uz istu snagu.
Nazad na vrh Ići dole
vlajko05
dr. VW
dr. VW
vlajko05

Broj poruka : 1438
Godina : 41
Datum upisa : 02.06.2007

motor drugi Empty
PočaljiNaslov: Re: motor drugi   motor drugi Icon_minitimeUto 31 Avg - 15:34

sistem obrazovanja smeše itekako utiče na snagu motora, kao i sistem paljenja, primenom elektronske regulacije u oba slučaja može se povećati snaga, razlog je vrlo prost, razvodnik sa tegovima i vakuumom, je najprimitivnije rešenje, jednostavno to je bilo nužno zlo, jer pre 50 i kusur godina nisu znali kako to drugačije da reše,

danas sa primenom el. rgulacije paljenje i ugrizgavanje se mogu tako mapirati da daju najbolje rezultate pri svim uslovima ( broj obrtaja i opterećenje motora)

osim toga primenom el. regul. ubrizgavanja goriva, može se bezbedno pobvećavati stepen kompresije, jer se smanjuju temp. u cilindru u taktu usisavanja, kao i temperature glave i ususnog voda, takođe optimizacijom sastava smeše i ugla predpaljenja motor se može forsirati ( trkački motori gde ej sve podređeno performansama) ili držati u optimalnoj (čitaj bezbednoj ) zoni

isto tako savremeni sistemi paljenja sa CDI, COP itd. varijantama, opet omogućavaju veće forsiranje motora, jer se sa povećanjem stepena kompresije, a samim tim i povećanjem pritisaka u cilindru kako na početku takta sabijanja, tako i na kraju, pre samog upaljenja,uslovi za formiranje fronta plamena se pogoršavaju ( teže paljenje) pa se ovakvi sistemi moraju koristiti kako bi uopšte došlo do paljenja (sistemi velike energije 100 120 mJ)

motor SUS je nešto najkomplikovanije što je čovek napravio, pogotvo danas, jer na njemu postoji sve, i sve to utiče na rad i performanse motoraž

ali udaljili smo se od teme
Nazad na vrh Ići dole
http://www.buba-beograd.com
KdF
KdF

motor drugi Empty
PočaljiNaslov: Re: motor drugi   motor drugi Icon_minitimeUto 31 Avg - 15:53

Pa sad da je baš najkomplikovanije, i nije...
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

motor drugi Empty
PočaljiNaslov: Re: motor drugi   motor drugi Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

motor drugi
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Sa 1200 na 1600