vw-vhs-mladenovac
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
vw-vhs-mladenovac

Ljubitelji vw vozila sa vazduhom hladjenim motorima

PrijemPrijem  GalerijaGalerija  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  

"masti svecica"

Ići dole 
2 posters
AutorPoruka
Perun
VW zaluđenik
VW zaluđenik
Perun

Broj poruka : 230
Godina : 38
Datum upisa : 07.09.2009

"masti svecica" Empty
PočaljiNaslov: "masti svecica"   "masti svecica" Icon_minitimeČet 3 Jun - 13:30

Pozdrav svima! Nisam bio u zemlji skoro 2 meseca i pre neki dan se vratio,upalio bubu iz prve ali nesto nece da vuce i nema snage! Promenim svecice,kablove,kapu,platine,razvodnu ruku i nastelujem paljenje,kad ono jos gore! Oteram je(jedva)kod nekog majstora i on konstatuje sledece:"masti ti svecica na ovom cilindru".Na moje pitanje sta to znaci,odgovor je bio:"jebem li ga" Very Happy E sad ja pitam vas sta to znaci i koji je uzrok toga?! E da! Jos jedno pitanje,da ne otvaram novu temu! Koje amortizere mi preporucujete(i prednje i zadnje)a da im je cena iole normalna?! Hvala unapred!!! Smile
Nazad na vrh Ići dole
KdF
Ultimativni znalac VW problematike
Ultimativni znalac VW problematike
KdF

Broj poruka : 3820
Godina : 52
Datum upisa : 03.06.2007

"masti svecica" Empty
PočaljiNaslov: Re: "masti svecica"   "masti svecica" Icon_minitimeČet 3 Jun - 17:32

Prema izgledu svećice se može ustanoviti šta bi mogao da bude problem. Svećica kad se izvadi iz motora treba da bude siva ili sivo-braon. Ako je čađava to ukazuje na pretežno gradsku vožnju sa hladnim motorom ili prebogatu mešavinu (npr. preliva karburator). Ako je svećica svetla i metalne boje to ukazuje da se pregreva (detonacije, ranije paljenje i td.).
Ako je svećica masna, odnosno zauljena, može da ima više razloga za to. Na primer, moguće je da taj cilindar ne radi zbog loše svećice, razvodne kape ili kabla. Takođe je moguće da je neka karika na tom klipu pohabana ili pukla, pa taj cilindar troši ulje, da je kompresija slaba i td. ali najpre treba proveriti električnu instalaciju.

Mislim da u Astoru mogu da se nabave samo brazilski Cofap amortizeri, a ostale nisam viđao.
Nazad na vrh Ići dole
http://kisobrani.blogspot.com

"masti svecica"
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» ""VolksWorld"" magazin pdf
» VW1300=1972 MERENJE "dwell angle + duty cycle"
» Sta kriju nase ulice---Secanje na "AUTO SVET"
» Gasi se zbog inercije "inertno gorivo"
» "Nov" VW clan porodice Nemica 1200