| Potrosnja benzina,sipka za merenje ulja i jos po nesto... | |
|
|
|
Autor | Poruka |
---|
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: Potrosnja benzina,sipka za merenje ulja i jos po nesto... Ned 16 Maj - 21:26 | |
| Pa, ko što Dika reče, to je motor od tipa 3 (ili možda bolje rečeno motor sagrađen na kućištu od tipa 3) ali je prepravljeno štošta da bi se mogao ugraditi u bubu. Tako je prepravljena i ta cev za šipku za ulje. Kojim slovima počinje broj motora?
Poslednji izmenio KdF dana Ned 16 Maj - 21:29, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
rustik-etno VW zaluđenik
Broj poruka : 295 Godina : 48 Lokacija : Obrenovac Datum upisa : 30.11.2009
| Naslov: Re: Potrosnja benzina,sipka za merenje ulja i jos po nesto... Ned 16 Maj - 21:29 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Potrosnja benzina,sipka za merenje ulja i jos po nesto... Ned 16 Maj - 21:33 | |
| F motor ima 1300 kubika i glave sa jednostrukim usisom. Ali ono na slici gore nije kućište (blok) F motora. Možeš li da slikaš broj motora? Treba da se nalazi ispod podnožja alternatora. | |
|
| |
rustik-etno VW zaluđenik
| Naslov: Re: Potrosnja benzina,sipka za merenje ulja i jos po nesto... Ned 16 Maj - 21:34 | |
| krenuo sam...za par min stize slika Malo je mutna ali vidi se... | |
|
| |
| Naslov: Re: Potrosnja benzina,sipka za merenje ulja i jos po nesto... Ned 16 Maj - 22:06 | |
| Hm... Ko zna šta je tu sve rađeno. Najbolje nađi onu šipku koja je bila u motoru, a ako ne onda ćeš morati da praviš šipku. Trebalo bi da staje 2,5 litra ulja. | |
|
| |
rustik-etno VW zaluđenik
| Naslov: Re: Potrosnja benzina,sipka za merenje ulja i jos po nesto... Ned 16 Maj - 22:11 | |
| Ma vec sam je napravio tako sto sam ovu koju imam stanjio taman toliko koliko treba da bude elasticna.Sutra sipam novo ulje 2.5l i gde pokaze na meracu napravicu reckice i to je to... Kad vec originalne nema.
Taj problem je resen ali ono sto me vise muci je potrosnja. Onako laicki kad posmatram karburator dok rucno dajem gas ona dizna izbacuje cinimi se bas mnooogo goriva. Da li bi se nesto postiglo kad bih stavio neku sa manjim protokom ako je to uopste izvodljivo?
Po nekoj mojoj racunici ispada da trosi 30lit??? doduse ostrije sam ga vozio zbog testiranja konstrukcije ali ipak 30l je previse! | |
|
| |
| Naslov: Re: Potrosnja benzina,sipka za merenje ulja i jos po nesto... Pon 17 Maj - 7:56 | |
| Nisliš na ajnšpric-diznu? Količina ubrizganog goriva se reguliše pomoću matice ili šrafa na polužnom sistemu ajnšpric-pumpe. Količina ubrizganog goriva treba da bude oko 1,3-1,5 ml po hodu, zavisno od motora. Ako se motor ne guši i normalno ubrzava pri naglom dodavanju gasa, najverovatnije da je ta količina dobra. Sem toga, sumnjam da bi potrošnja mogla toliko da poraste usled toga. Ja bi proverio saug (da li potpuno otvara kad se motor zagreje) i da li je paljenje naštelovano kako treba, da možda ne preliva karburator i td. Tolika potrošnja je u svakom slučaju prevelika (sem ako nisi sve vreme vozio prvom brzinom ). | |
|
| |
popesky dr. VW
Broj poruka : 1795 Godina : 54 Lokacija : sombor Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: Potrosnja benzina,sipka za merenje ulja i jos po nesto... Pon 17 Maj - 10:23 | |
| jednom sam nastelovao paljenje na mrvu ranije i jedva se dovukoh kuci na isparenja goriva i jos sam se cudio "kako lepooo vuuuce" | |
|
| |
| Naslov: Re: Potrosnja benzina,sipka za merenje ulja i jos po nesto... Pon 17 Maj - 17:09 | |
| Ako je paljenje ranije, motor ne bi trebao da troši više ali se zato više greje, i nešto bolje vuče. Ako je paljenje kasnije potrošnja je povećana i motor slabije vuče. Stepen-dva gore dole nema velikog uticaja, ali je neispravan korektor paljenja (npr. kod starijih motora, gde nema tegova u razvodniku) ovo može drastično da utiče na potrošnju jer je paljenje stalno kasnije nego što treba da bude, i to mnogo. | |
|
| |
popesky dr. VW
Broj poruka : 1795 Godina : 54 Lokacija : sombor Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: Potrosnja benzina,sipka za merenje ulja i jos po nesto... Pon 17 Maj - 17:16 | |
| hmmm ... ranije-kasnije ... nebitno ... nije bilo gde treba | |
|
| |
rustik-etno VW zaluđenik
| Naslov: Re: Potrosnja benzina,sipka za merenje ulja i jos po nesto... Čet 27 Maj - 22:56 | |
| Inace,problem sa prevelikom potrosnjom je resen zamenom karburatora sa bube 1200. Malo guta knedlu na pocetku gasa ali zato se vec 5-6 dana vozimo kao sumanuti a nije potrosio ni pola "rezervoara" (kantica od 10lit). | |
|
| |
| Naslov: Re: Potrosnja benzina,sipka za merenje ulja i jos po nesto... Pet 28 Maj - 7:58 | |
| Malo povećaj količinu ubrizgavanja (na polugi za ajnšpric-pumpu) pa probaj, ili bolje podesi mešavinu na leru (obogati je). Knedla ne bi trebala da postoji. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Potrosnja benzina,sipka za merenje ulja i jos po nesto... | |
| |
|
| |
| Potrosnja benzina,sipka za merenje ulja i jos po nesto... | |
|