| plovak za merenje goriva | |
|
+5kovenko991 Boka bubilak malimilan Pavlepg grof_nula 9 posters |
Autor | Poruka |
---|
grof_nula VW entuzijasta
Broj poruka : 113 Godina : 34 Lokacija : beograd Datum upisa : 10.09.2009
| Naslov: plovak za merenje goriva Pet 2 Apr - 13:42 | |
| skazaljka za gorivo se stalno setka gore dole..tako da ne mogu tacno utvrditi...koji je nivo goriva..i cesto me je ostavljalo u veoma neprijatnim i tegobnim situacijama ostanka bez benzina..
dal ima neko ispravan plovak....polovan...1200model '76god. i kola je cena? | |
|
| |
Pavlepg VW entuzijasta
Broj poruka : 118 Godina : 45 Lokacija : Podgorica Datum upisa : 08.12.2009
| Naslov: Re: plovak za merenje goriva Ned 4 Apr - 16:09 | |
| moguce da nije do plovka ja sam imao slican problem i uglavnom mi je vuklo ka punom rezervaru, mijenjao sam dva tri plovka i uvjek isto, dok nisam zicu koja vodi sa ovetljenja do kazaljke prebacio na neki drugi osigurac i o tad radi super | |
|
| |
malimilan dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 308 Godina : 46 Lokacija : Beograd Datum upisa : 23.02.2009
| Naslov: Re: plovak za merenje goriva Ned 4 Apr - 19:30 | |
| da nije na samom cajgeru onaj (lici kao pravougaoni regler uboden direktno u cajger sa zadnje strane) i na njega ide zicica od plovka.To je neki buzzer koji stabilizuje napon pri buckanju goriva da ti kazaljka ne seta ,mozda je on neispravan ,nisam siguran | |
|
| |
Boka bubilak VW zaluđenik
Broj poruka : 184 Godina : 53 Lokacija : Banja Luka Datum upisa : 08.01.2010
| Naslov: Re: plovak za merenje goriva Ned 4 Apr - 20:47 | |
| Izgleda standardna bolest svih buboljubaca drugi plovak crkao otvarao sam ga pukla nit . Da li je nekad neko uspio naci neko rijesenje tj nabudziti nesto.Danas sam na otpadu nasao od keca plovak koji 80 % lici na bubin sto me je obradovalo i prebacim onu plastiku po kojoj klize namontiram i ono corak ako je neko uspio nesto daj javi Pozzz | |
|
| |
kovenko991 pridošlica
Broj poruka : 38 Godina : 33 Lokacija : Krusevac Datum upisa : 18.04.2012
| Naslov: pozz svima Uto 3 Jul - 18:58 | |
| Da li ima veze kad se namesta plovak u kom polozaju se srafi,posto nisam siguran jel zbog nepravilnog namestanja nece da pokazuje tacno,Ako neko ima sliku bio bih mu zahvalan da postavi kako kod njega stoji.. | |
|
| |
momcha VW zaluđenik
Broj poruka : 176 Godina : 41 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 22.08.2011
| Naslov: Re: plovak za merenje goriva Uto 3 Jul - 22:57 | |
| | |
|
| |
draganavala dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 478 Godina : 53 Lokacija : Avala Datum upisa : 19.09.2011
| Naslov: Re: plovak za merenje goriva Uto 3 Jul - 23:13 | |
| bittan je polozaj plovka. kad se ugradjuje u rezervoar gledaj da metalna zica koja nosi sam plovak(negde je providni plasticni a negde je tamnije braon boje) stoji paralelno sa poprecnom osom vozila. jedino tako mehanizam ima prostora da ostvari hod potreban za tacno merenje, postoji mogucnost da je kvar i u el.komponentama.. da je gore pomenuti delic na samom cajgeru neispravan ili neki kontakta. sam plovak proveri tako sto ces ga demontirati sa rezervoara i na probnom stolu iz uz pomoc naj obicnije probne lampe ispitati. evo i kako to da uradis, jedan kontakt probne lampe povezi na + pol akumulatora a drugi na buksnu na poklopcu meraca (na nju se prikljucuje kabal koji vodi napon do km sata) nekim provodnikom spoj - pol sa akumulatora i metalni deo meraca ( recimo okrugli metalni poklopac) kad pomeris polugu koja nosi sam plovak u krajnji gornji polozaj lampica treba da svetli svom svojom jacinom i kako se poluga spusta na nize tako bi trebalo i svetlost da se smanjuje. ako imas ovakav reultat plovak je ispravan i kvar trazi na nekom drugom mestu. | |
|
| |
kovenko991 pridošlica
Broj poruka : 38 Godina : 33 Lokacija : Krusevac Datum upisa : 18.04.2012
| Naslov: :) Sre 4 Jul - 14:11 | |
| Hvala puno na pomoci znacilo mi je,plovak mi je ispravan namestio sam ga na 11 sati jel se tako poklapa i raspored rupa na koje se srafi plovak,samo jos da proverim koliko je tacan imam nekih desetak litra benzina u rezervoaru i stoji na prvoj crti posle rezerve pa da vidimo koliko je to tacno. | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: plovak za merenje goriva Sre 4 Jul - 15:05 | |
| To jeste od prilike dobro, prva crta je 10 l a početak R polja bi trebalo da bude 5l. Naravno od prilike, nije to baš u litar tačno. | |
|
| |
popesky dr. VW
Broj poruka : 1795 Godina : 53 Lokacija : sombor Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: plovak za merenje goriva Čet 5 Jul - 0:06 | |
| meni merac goriva laze ko pas, ako je rezerva 5l, onda mi se cesto desi da ostanem bez goriva kada pokazuje da imam jos 1l, a nekada ostanem bez goriva kada je ispod nule ... a ako sipam 6.435235 litara pokazuje da imam 10 l, ako ssipam do cepa prikazuje da imam 30 l .. bas me nervira razmisljam da lepo ja to otkacim , i bas me briga jel ima ili nema jednom prilikom sam ostao bez goriva na sred pruznog prelaza ... cudi me da nije naisao voz, bez obzira na "ucestalost" zel. saobracaja | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: plovak za merenje goriva | |
| |
|
| |
| plovak za merenje goriva | |
|