vw-vhs-mladenovac
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
vw-vhs-mladenovac

Ljubitelji vw vozila sa vazduhom hladjenim motorima

PrijemPrijem  GalerijaGalerija  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  

Modifikacije....?

Ići dole 
+9
Doktor
malimilan
dobrica
strid
Perun
vlajko05
Braca
djordje 1200j
535
13 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2
AutorPoruka
vlajko05
dr. VW
dr. VW
vlajko05

Broj poruka : 1438
Godina : 41
Datum upisa : 02.06.2007

Modifikacije....? - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Modifikacije....?   Modifikacije....? - Page 2 Icon_minitimeČet 11 Feb - 8:21

KdF ::
Zar AR nije 1300 ?

verovatno, za AS i AD su 1600 ali koliko mi se čini bio je još jedan 1600 sad oznaka na bloku je jbm li ga
Nazad na vrh Ići dole
http://www.buba-beograd.com
vlajko05
dr. VW
dr. VW
vlajko05

Broj poruka : 1438
Godina : 41
Datum upisa : 02.06.2007

PočaljiNaslov: Re: Modifikacije....?   Modifikacije....? - Page 2 Icon_minitimeČet 11 Feb - 8:40

535 ::
Vlajko, Vlajko
No onda jedno prosto pitanje, koji je najlaksi nacin da nekazem i najjeftiniji da se izvuce jedno(ajd recimo 90ks) iz 1600ccm, ili mozda bolje da pitam za 1300ccm posto su cesci Modifikacije....? - Page 2 Icon_question

ovako 90 ks. , ili bilo koju drugu snagu moguće je dobiti na razne načine, ovo ti kažem zato što i 1200 motor može da ima 90 ks. ali će da se vrti do 10 000 o/min., ovo što je mnogo merodavnije jeste moment, a pogotovo njegova raspodela kroz orbtaje, e sad verujem da te sprint motor ne zanima pa ću ovde da predstavim jedan provereni recept za 80-ak konjića ( namerno ne dajem tačnu cifru jer su i fabrički motori sa tolerancijom od +- 5% u snazi)

recepat je sledeći:

1. osim polumotora koji podrazumeva blok (može bilo koji idealno bi bilo neki koji je na standardu, da nek kažem nov, mada i prva specijala može da se provuče) radilica od 69 mm hoda (1300 ili 1500 ili 1600 motori) uljna pumpa od 1600 (26mm zupčanici ali za do 67 ili 69 nisam siguran, uglavnom za bregastu sa TRI zakovice odnosno šrafa) brezoni M8, sa čeličnim umetcima (TTimesert od Wurtha ili Helicoil, mada kažu da je Wurth bolji )
2. glave sa duplim usisom od 1600 (1300 ima manje ventile) koje bi bilo dobro preraditi na svećicu sa M12x1 i dužim navojem (konkretno NGK DPR9EA) i malo poraditi na usisnim i izduvnim kanalima (više na usisu nego na izduvu )
3. Aftermarket delovi su :
-klipovi i cilindri 90,5 mm , mada bi mogli i 92 ali isključivo "thick wall", stare 92-ojke su u stvari razbušeni 90,5 i ne valjaju , brzo postaju ovalni i slabo dihtuju zbog pretankih zidova to je cirka negde iki 300 e
- bregasta Engle W110, najproverenija od svih, daje snagu od 2000 do nekih 5500 6000 o/min. , sa klackalicama 1:1,25 je strašna kombinacija, naravno u obzir dolaze i FK ali za njih trebaju 1:1,4 ili 1:1,5 klackalice, što dodatno poskupljuje priču. Sa bregastom u paru idu i podizači i šipke podizača koje se krate na meru, ovo ti je cirka negde oko 300 evra
- kad se stavlja sportska bregasta onda mora da se promeni i osovinica klackalica , jer se std. bubina sa uskočnicima bukvalno raspande na većim brojevima obrtaja i sa jačim oprugama ventila , dodatno na cenu još oko 100
- sistem za obrazonaje smeše, dolaze dva DRLA 40 (mada ni 36 nisu loši), ako pretpostavim da imaš karburatore (ako ih nemaš DellOrto se više ne pravi, ima španski Weber i EMPI HMPX koji ne valja q..a, koštaju oko 1000 evra u kitu) trebaš da kupiš usisne grane (dve za DRLA/IDF) filtere za karburator i šipke za karburatore, ko što sam rekao KIT (dobiješ sve što ti treba ) je oko 1100 evra (u zavisnosti od veličine karburatora) a pojedinačno usisi , filteri i šipkke oko 300
- e sad na sve odo dodaš još i cenu novih ležajeva radilice (leteći i ležeći ) dihtunga , semeringa i svega ostalog što ti treba ja jednu generalnu i još cene obrade bloka i glava trt mtr i izađe sve to na nekih lepih 2000 do 2500 evra

naravno podrazumeva se da ti sve ovo sam radiš
Nazad na vrh Ići dole
http://www.buba-beograd.com
Boka bubilak
VW zaluđenik
VW zaluđenik
Boka bubilak

Broj poruka : 184
Godina : 53
Datum upisa : 08.01.2010

PočaljiNaslov: Re: Modifikacije....?   Modifikacije....? - Page 2 Icon_minitimeČet 11 Feb - 19:23

vlajko05 ::
Boka bubilak ::
a da li motor 1.6 valjda od t2 pase u bubu ili ima prepravki isto kao na ovom 2.0?

AS AD i valjda AR su 1600 motori koji su bili u busu T2a, koji imaju isti uspravni sistem hlađenja kao i buba, i da pašu u bubu, a ako je u pitanju CT motor (

1600 ali mutant T4 WBX-a i T1 motora) onda mora da se prepravlja
oticu bas da vidim koji je rekao je da je iz kombija i cinimi se da je imao dva karburatora ali nisam siguran bilo je davno cijenio ga je 180e kompletan .jeli to ok cijena
Nazad na vrh Ići dole
http://bojan.gavric1996@gmail.com
djordje 1200j
Vazdušno hlađeni mozak
Vazdušno hlađeni mozak
djordje 1200j

Broj poruka : 664
Godina : 42
Datum upisa : 25.10.2008

PočaljiNaslov: Re: Modifikacije....?   Modifikacije....? - Page 2 Icon_minitimeČet 11 Feb - 19:29

a da li motor 1.6 valjda od t2 pase u bubu ili ima prepravki isto kao na ovom 2.0?

AS AD i valjda AR su 1600 motori koji su bili u busu T2a, koji imaju isti uspravni sistem hlađenja kao i buba, i da pašu u bubu, a ako je u pitanju CT motor (

1600 ali mutant T4 WBX-a i T1 motora) onda mora da se prepravlja
oticu bas da vidim koji je rekao je da je iz kombija i cinimi se da je imao dva karburatora ali nisam siguran bilo je davno cijenio ga je 180e kompletan .jeli to ok cijena

ako imas jeftinije onda je skupo, ako ne ja bih ga bez premisljanja uzeo...
Nazad na vrh Ići dole
Doktor
dr. VW
dr. VW
Doktor

Broj poruka : 801
Godina : 45
Datum upisa : 20.09.2007

PočaljiNaslov: Re: Modifikacije....?   Modifikacije....? - Page 2 Icon_minitimeNed 21 Feb - 14:00

535 ::
Vlajko, Vlajko
No onda jedno prosto pitanje, koji je najlaksi nacin da nekazem i najjeftiniji da se izvuce jedno(ajd recimo 90ks) iz 1600ccm, ili mozda bolje da pitam za 1300ccm posto su cesci Modifikacije....? - Page 2 Icon_question

ovako 90 ks. , ili bilo koju drugu snagu moguće je dobiti na razne načine, ovo ti kažem zato što i 1200 motor može da ima 90 ks. ali će da se vrti do 10 000 o/min., ovo što je mnogo merodavnije jeste moment, a pogotovo njegova raspodela kroz orbtaje, e sad verujem da te sprint motor ne zanima pa ću ovde da predstavim jedan provereni recept za 80-ak konjića ( namerno ne dajem tačnu cifru jer su i fabrički motori sa tolerancijom od +- 5% u snazi)

recepat je sledeći:

1. osim polumotora koji podrazumeva blok (može bilo koji idealno bi bilo neki koji je na standardu, da nek kažem nov, mada i prva specijala može da se provuče) radilica od 69 mm hoda (1300 ili 1500 ili 1600 motori) uljna pumpa od 1600 (26mm zupčanici ali za do 67 ili 69 nisam siguran, uglavnom za bregastu sa TRI zakovice odnosno šrafa) brezoni M8, sa čeličnim umetcima (TTimesert od Wurtha ili Helicoil, mada kažu da je Wurth bolji )
2. glave sa duplim usisom od 1600 (1300 ima manje ventile) koje bi bilo dobro preraditi na svećicu sa M12x1 i dužim navojem (konkretno NGK DPR9EA) i malo poraditi na usisnim i izduvnim kanalima (više na usisu nego na izduvu )
3. Aftermarket delovi su :
-klipovi i cilindri 90,5 mm , mada bi mogli i 92 ali isključivo "thick wall", stare 92-ojke su u stvari razbušeni 90,5 i ne valjaju , brzo postaju ovalni i slabo dihtuju zbog pretankih zidova to je cirka negde iki 300 e
- bregasta Engle W110, najproverenija od svih, daje snagu od 2000 do nekih 5500 6000 o/min. , sa klackalicama 1:1,25 je strašna kombinacija, naravno u obzir dolaze i FK ali za njih trebaju 1:1,4 ili 1:1,5 klackalice, što dodatno poskupljuje priču. Sa bregastom u paru idu i podizači i šipke podizača koje se krate na meru, ovo ti je cirka negde oko 300 evra
- kad se stavlja sportska bregasta onda mora da se promeni i osovinica klackalica , jer se std. bubina sa uskočnicima bukvalno raspande na većim brojevima obrtaja i sa jačim oprugama ventila , dodatno na cenu još oko 100
- sistem za obrazonaje smeše, dolaze dva DRLA 40 (mada ni 36 nisu loši), ako pretpostavim da imaš karburatore (ako ih nemaš DellOrto se više ne pravi, ima španski Weber i EMPI HMPX koji ne valja q..a, koštaju oko 1000 evra u kitu) trebaš da kupiš usisne grane (dve za DRLA/IDF) filtere za karburator i šipke za karburatore, ko što sam rekao KIT (dobiješ sve što ti treba ) je oko 1100 evra (u zavisnosti od veličine karburatora) a pojedinačno usisi , filteri i šipkke oko 300
- e sad na sve odo dodaš još i cenu novih ležajeva radilice (leteći i ležeći ) dihtunga , semeringa i svega ostalog što ti treba ja jednu generalnu i još cene obrade bloka i glava trt mtr i izađe sve to na nekih lepih 2000 do 2500 evra

naravno podrazumeva se da ti sve ovo sam radiš

Ja bih na ovo nadodao da se radilica balansira zajedno sa zamašnjakom, remenicom (neki balansiraju i sa kvačilom i korpom). Osobno planiram nešto u ovom smjeru, ali umjesto Engle bregaste išao bi na Webcam bregastu - bolja kvaliteta. Konkretan model bregaste koji planiram upotrebiti je Webcam 163 (284 stupnjeva, veći lift od W110) i karakteristikama je između Engle W110 i Engle W120. Da imam radilicu sa kontrautezima išao bi na W120, ovako će biti malo kompromisa. Zato umjesto obične remenice mislim upotrebiti kontrablalans remenicu ili "equalizer pulley" i sve zajedno dobro izbalansirati u kombinaciji sa portanim glavama i Dellorto 40 DRLA karburatorima.
To bi dalo zdravih 100-110ks po nekim mojim proračunima.
Po programu Dekstop Dyno 2003 koji sam koristio, za 1915ccm motor sa glavama 39x32, Webcam 163 i Dellorto DRLA 40 ispada cca 115-118ks iako to meni izgleda preoptimistično... Cool

Vlajko, imat ćemo o ćemu raszgovarati kada se ove godine sretnemo... cheers
Nazad na vrh Ići dole
http://www.vwbuba.hr
Pavlepg
VW entuzijasta
VW entuzijasta
Pavlepg

Broj poruka : 118
Datum upisa : 08.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Modifikacije....?   Modifikacije....? - Page 2 Icon_minitimePon 8 Mar - 20:22

pitanje dali su potrebne bas velike prepravke da bi se ubacio motor 2,0 i dali menjac od bube moze da izdrzi standardnu njegovu snagu bez pojacavanja, sta se desava sa potrosnjom posto se pominje cifra i preko 20l affraid
Nazad na vrh Ići dole
http://www.vwclubtivat.com
Doktor
dr. VW
dr. VW
Doktor

PočaljiNaslov: Re: Modifikacije....?   Modifikacije....? - Page 2 Icon_minitimeSre 10 Mar - 15:41

Može mjenjač ostati, ali moraš promjeniti zamašnjak da bi to pasalo - imaš ga za kupiti na www.csp-shop.de
Bubin mjenjač trpi snagu do oko 80-90 ks bez pojačavanja - eventualno i više ako ne radiš nagle startove...a za pojačanja na mjenjaču idu sljedeće prerade: jače kućište diferencijala, bočne stranice poluosovina, eventualno heavy duty poluosovine...

Potrošnja - nemam pojma za 2.0 type 4 motor, ali znam da 1835ccm motor od mog kolege Aljaža iz Hrošč kluba slovenija sa Engle W130 bregastom i dva dupla Dell'Orto 40 DRLA karburatora troši cca 10l po gradu sasvim normalne vožnje uz naravno puno više snage - cca 120-130ks, a možda ima i više...
Nazad na vrh Ići dole
malimilan
dipl. ing. Bubarstva
dipl. ing. Bubarstva
malimilan

Broj poruka : 308
Datum upisa : 23.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Modifikacije....?   Modifikacije....? - Page 2 Icon_minitimePon 15 Mar - 22:26

Mislim da preko 100 konja na SA bez spera je ravno ubistvu na nasim putevima
vec na irs-u sa sperom i sa nekim 091 ili 094 je druga prica.SA je kao lada sa zadnjom vucom ,bez spera ,sa jos kracim medjuosovinskim rastojanjem .Ja bi probao da otvorim neki AT menjac od 72 koji je bio na IRS-u ,pa ako ima neko neki da donira ili da proda al da nije puno jevreja ,ja bi probao da se poigram malo sa njim da vidim jel moze da se od njega napravi prelazno resenje.Licno ne bi savetovao nikom da ulazi u problematiku dok ne predje sa SA na IRS ,verujete proverena varijanta ,SA je dobar za offroad i neke terenske varijante onda moze i full lock sper ,koji moze i da se napravi ,a ima ih i jeftinih novih ,mislim cak i za vec od 200dolara novih,poceli su i kinezi da ih rade.Cak se sa SA moze i dobiti solidan auto za hillclimbing ,ali i za to treba veliki buzdet,ali neke ozbiljnije street maschine varijante slabo .Cak i IRS ima problem sa geometrijom ,kada treba da se spusti da bi bas lezao kako treba.901/904 ne bi trebalo da je prevelik problem za modifikaciju ,posto se otvara od napred i ima sperova i novih i polovnih ko sase preko.Malo je komplikovano ubaciti ga posto je izgleda duzi ,pa moraju i poluosovine da se modifikuju ,ako je od busa posto nisu istih duzina,a i mora da se potapa nize u viljuske ,zbog biraca i tezista ,onda mora viljuska da se malo zasece da stane lepo ,a vidim da masovno i njega posle ojacavaju,da ne pukne u uvijanju motora pri naglim startovima.I to su inace prelazna resenja za neke jace masine inace pravi menjaci ubijaju cifre i preko 2.500dolara.E kad se gomila stvari baci na papir ,vreme ,pare i zivci mislim da i najsporiji porsche 924(125hp) i najeftiniji koji moze da se uzme vec za od 2.500 evra ,sa sve audijevim motorom ,koji je prilicno prost za odrzavanje i skoljka koja je maltene savrseno izbalansirana i lezi mnogo dobro .Tu se covek ne pita jesu mu slabe kocnice ,hoce li puci menjac u drugoj kad zapali gume,kako se ponasa skoljka u krivinama ,itd.Ipak je to neki tamo tim inzinjera projektovao mesecima i u startu ga predvideo za veca ocekivanja nego kod obicnih automobilaPostavlja se pitanje ,sta je pametnije,ovaj auto sam uzeo kao odnos sta se sve dobija za koje pare ,ima i mnogo boljih vozila.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.yahoo.com
Doktor
dr. VW
dr. VW
Doktor

PočaljiNaslov: Re: Modifikacije....?   Modifikacije....? - Page 2 Icon_minitimeUto 23 Mar - 11:32

Nazad na vrh Ići dole
mrmut
VW zaluđenik
VW zaluđenik
mrmut

Broj poruka : 194
Godina : 38
Datum upisa : 22.09.2010

PočaljiNaslov: Re: Modifikacije....?   Modifikacije....? - Page 2 Icon_minitimeSre 22 Sep - 16:17

jas sum od skople i imam menjac od 1303 sto e IRS deferencijalot mi e izvaden problemot mi e kako da go speruvam . Ako moze za pomos okolu toa
Nazad na vrh Ići dole
http://probike.mk
mrmut
VW zaluđenik
VW zaluđenik
mrmut

PočaljiNaslov: Re: Modifikacije....?   Modifikacije....? - Page 2 Icon_minitimeSre 22 Sep - 16:49

Sakam da prasam kade vo Srbija moze da se nabavi bregasta Scat , Engle , WebCam ili bilo sto
Nazad na vrh Ići dole
strid
dr. VW
dr. VW
strid

Broj poruka : 1592
Godina : 73
Datum upisa : 20.06.2007

PočaljiNaslov: Re: Modifikacije....?   Modifikacije....? - Page 2 Icon_minitimeNed 26 Sep - 21:18

koliko je meni poznato nema , znaci samo DE i slicno Sad
Nazad na vrh Ići dole
http://www.studio3dworld.com
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Modifikacije....?   Modifikacije....? - Page 2 Icon_minitimeUto 28 Sep - 0:53

malimilan ::
Mislim da preko 100 konja na SA bez spera je ravno ubistvu na nasim putevima
vec na irs-u sa sperom i sa nekim 091 ili 094 je druga prica.SA je kao lada sa zadnjom vucom ,bez spera ,sa jos kracim medjuosovinskim rastojanjem .Ja bi probao da otvorim neki AT menjac od 72 koji je bio na IRS-u ,pa ako ima neko neki da donira ili da proda al da nije puno jevreja ,ja bi probao da se poigram malo sa njim da vidim jel moze da se od njega napravi prelazno resenje.Licno ne bi savetovao nikom da ulazi u problematiku dok ne predje sa SA na IRS ,verujete proverena varijanta ,SA je dobar za offroad i neke terenske varijante onda moze i full lock sper ,koji moze i da se napravi ,a ima ih i jeftinih novih ,mislim cak i za vec od 200dolara novih,poceli su i kinezi da ih rade.Cak se sa SA moze i dobiti solidan auto za hillclimbing ,ali i za to treba veliki buzdet,ali neke ozbiljnije street maschine varijante slabo .Cak i IRS ima problem sa geometrijom ,kada treba da se spusti da bi bas lezao kako treba.901/904 ne bi trebalo da je prevelik problem za modifikaciju ,posto se otvara od napred i ima sperova i novih i polovnih ko sase preko.Malo je komplikovano ubaciti ga posto je izgleda duzi ,pa moraju i poluosovine da se modifikuju ,ako je od busa posto nisu istih duzina,a i mora da se potapa nize u viljuske ,zbog biraca i tezista ,onda mora viljuska da se malo zasece da stane lepo ,a vidim da masovno i njega posle ojacavaju,da ne pukne u uvijanju motora pri naglim startovima.I to su inace prelazna resenja za neke jace masine inace pravi menjaci ubijaju cifre i preko 2.500dolara.E kad se gomila stvari baci na papir ,vreme ,pare i zivci mislim da i najsporiji porsche 924(125hp) i najeftiniji koji moze da se uzme vec za od 2.500 evra ,sa sve audijevim motorom ,koji je prilicno prost za odrzavanje i skoljka koja je maltene savrseno izbalansirana i lezi mnogo dobro .Tu se covek ne pita jesu mu slabe kocnice ,hoce li puci menjac u drugoj kad zapali gume,kako se ponasa skoljka u krivinama ,itd.Ipak je to neki tamo tim inzinjera projektovao mesecima i u startu ga predvideo za veca ocekivanja nego kod obicnih automobilaPostavlja se pitanje ,sta je pametnije,ovaj auto sam uzeo kao odnos sta se sve dobija za koje pare ,ima i mnogo boljih vozila.

Potpuno si u pravu. Samo IRS.
Nabudziti bubin motor ili ubaciti neki drugi je najmanja (ma koliko kostalo) stavka u odnosu na prepravke koje moraju da se naprave na menjacu, vesanju, aerodinamici da bi to, sta napravis, ostao siguran i bezbedan auto.
Vezano za nase puteve, nabudzene bube kod nas bi mogli da voze samo zubari ili njima bliski jer sa tvrdim amortizerima ispadaju plombe lol!
Da bi ispratio snagu motora od 85 Ks, pored ostalih modifikacija, stavio sam gasne Bilstajn visokog pritiska, vozio 10 Km, vratio se u garazu i sve vratio na fabricko stanje a delove odneo drugaru u Italiji.
Nazad na vrh Ići dole
mrmut
VW zaluđenik
VW zaluđenik
mrmut

PočaljiNaslov: Re: Modifikacije....?   Modifikacije....? - Page 2 Icon_minitimeUto 28 Sep - 11:41

Znam drugar jas imam sam praveno amortizeri i kombinirano spirali za napred i pozadi vozenjeto e tvrdo kako vo karting
Jas prasav dali moze nakoj da mi pomogne kako da go speruvam deferencijalot zosto donekogas mi slajfuva samo edno od trkalata
Nazad na vrh Ići dole
Doktor
dr. VW
dr. VW
Doktor

PočaljiNaslov: Re: Modifikacije....?   Modifikacije....? - Page 2 Icon_minitimeSre 29 Sep - 13:12

barbecyu ::
Vezano za nase puteve, nabudzene bube kod nas bi mogli da voze samo zubari ili njima bliski jer sa tvrdim amortizerima ispadaju plombe lol!
Da bi ispratio snagu motora od 85 Ks, pored ostalih modifikacija, stavio sam gasne Bilstajn visokog pritiska, vozio 10 Km, vratio se u garazu i sve vratio na fabricko stanje a delove odneo drugaru u Italiji.

Upravo tu si napravio grešku, ako stavljaš plinske amortizere na bubu, moraju biti niskog pritiska...Bilstein amortizeri to nisu, ali KYB ih ima u ponudi...
Da si montirao Koni crvene, podesive tvrdoće, prošao bi puno bolje...ja to planiram napraviti u budučnosti...
Uzmi u obzir da buba ima između 730-850kg općenito govoreći i ovisno o modelu (1302 i 1303 su teže). Wink
Nazad na vrh Ići dole
mrmut
VW zaluđenik
VW zaluđenik
mrmut

PočaljiNaslov: Re: Modifikacije....?   Modifikacije....? - Page 2 Icon_minitimeSre 29 Sep - 14:21

Ne kupis amortizeri fabricki preporacani. Tuku gi napraviv so modigikacii na standardnita i od drugi auta pa taka dobiv sto sakam i kolku da bidat tvrdi (meki) i kolkav pritisok da imaat.
Vo obicaena os pumpaat od 120psi - 360psi
Prednite mi se Twin-tube amortizeri gas na 180psi
Modifikacije....? - Page 2 Shockswork6

Uploaded with ImageShack.us
Zadni se preraboteni KYB GR2 Mono-tube od Mazda mr2 so navoj za Spirala ( opruga) zosto torziite mi se izvadenis
Modifikacije....? - Page 2 Tecshockabsorbers12

Eve razlika pomeku Twin i Mono tube
Modifikacije....? - Page 2 Twinvsmono

Nazad na vrh Ići dole
Doktor
dr. VW
dr. VW
Doktor

PočaljiNaslov: Re: Modifikacije....?   Modifikacije....? - Page 2 Icon_minitimeSre 29 Sep - 14:45

Ako imaš spušten prednji kraj i želiš plinske amortizere naprijed, možeš uzeti KYB GR2 (low pressure) od Opela GT Coupe iz početka '70-tih.
Na prihvatima pašu na šaraf a 5cm su kraći od originalnih bubinih...

KYB GR2 šifra# 344098 - Opel GT prednji (5cm kraći)

ili
KYB GR2 šifra# 343143 - VW Buba - za serijski most sa kuglama (bube od 8/'65 ->nadalje)

Oba su plinski i low presuure, pa nebi trebalo biti pretvrdo...

diskusija o istoj temi: http://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?t=143095&highlight=lowering
Nazad na vrh Ići dole
mrmut
VW zaluđenik
VW zaluđenik
mrmut

PočaljiNaslov: Re: Modifikacije....?   Modifikacije....? - Page 2 Icon_minitimeSre 29 Sep - 16:17

Toa e super so amortizerite od opel , zosto se spustena 40mm
Ama kaj da gi najdam
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Modifikacije....?   Modifikacije....? - Page 2 Icon_minitimeSre 29 Sep - 16:28

Doktor ::
barbecyu ::

Upravo tu si napravio grešku, ako stavljaš plinske amortizere na bubu, moraju biti niskog pritiska...Bilstein amortizeri to nisu, ali KYB ih ima u ponudi...
Da si montirao Koni crvene, podesive tvrdoće, prošao bi puno bolje...ja to planiram napraviti u budučnosti...
Uzmi u obzir da buba ima između 730-850kg općenito govoreći i ovisno o modelu (1302 i 1303 su teže). Wink

Mislim da se nismo razumeli, nije rec o standardnoj vec o bubi sa pojacanim motorom, promenjenom geometrijom i vesanjem. Zelja mi je bila 100-110Ks a 85 je bilo prelazno stanje. Probao sam i amortizere sa niskim pritiskom ali nije islo. Sa visokim pritiskom se ponasala perfektno ali je udobnost, apsolutno, nestala.
Na standardne bube se stavljaju gasni sa niskim pritiskom ali ni fabrickim, uljnim, nista ne fali.
Nazad na vrh Ići dole
Doktor
dr. VW
dr. VW
Doktor

PočaljiNaslov: Re: Modifikacije....?   Modifikacije....? - Page 2 Icon_minitimeSre 29 Sep - 23:04

Dobro sam razumio, 85ks nije uopće loša snaga za bubu, a Bilstein amortizeri su baš za bubu koja je nabrijana (kao što je tovja trebala biti).
Koni su bolji kompromis - imam test i jednih i drugih u Volksworldu od pred cca 10 godina i našao sam po raznim forumima da su ljudi za Bilstein rekli isto što i ti.
Da su kod nas u Hr bolje ceste, ja bi Bilsteine rado imao na svojoj bubi, ovako je Koni bolje riješenje (ili KYB)... Wink
Nazad na vrh Ići dole
mrmut
VW zaluđenik
VW zaluđenik
mrmut

PočaljiNaslov: Re: Modifikacije....?   Modifikacije....? - Page 2 Icon_minitimeČet 30 Sep - 14:49

Eve koi amortizeri gi vgraduvale od fabrika
http://www.ratwell.com/technical/Koni.html
No udobnosta na pat ne e samo do amortizeri tuku mora da se porabori i na torziite ili oprugite
Na tvrdi amortizeri jas imam staveno mnogu meki oprugi sto sum dobil minimalno rabotenje na skolkata po dupki i neramnini a stabilnost vo krivini poradi sto bubata malki se navaluva i na toa rastojanie ostanuva vo krivina
Toa e toa stoni treba na momcite sto vozime po krivini i se brkame niz ulici
Nazad na vrh Ići dole
mrmut
VW zaluđenik
VW zaluđenik
mrmut

PočaljiNaslov: Re: Modifikacije....?   Modifikacije....? - Page 2 Icon_minitimeSub 9 Okt - 0:45

momci da ziva sreka vo otpag naletav na kyb gr2 i gi kupiv za pomalce od 3evra Very Happy Very Happy Very Happy i sega pravam modifikacija za opruga
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Modifikacije....?   Modifikacije....? - Page 2 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Modifikacije....?
Nazad na vrh 
Strana 2 od 2Idi na stranu : Prethodni  1, 2

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
vw-vhs-mladenovac :: TEHNIKA :: Motori-
Skoči na: