| Buba san 1303 | |
|
+11Pepi Braca popesky KdF vlaja pavle Dika GibaniTZa dexit milan Mr.Pirat 15 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Mr.Pirat VW entuzijasta
Broj poruka : 59 Godina : 48 Lokacija : Daruvar Datum upisa : 22.11.2008
| Naslov: Buba san 1303 Pet 27 Mar - 21:55 | |
|
Poslednji izmenio Mr.Pirat dana Uto 31 Mar - 17:04, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
milan dr. VW
Broj poruka : 1572 Godina : 42 Lokacija : pozarevac Datum upisa : 28.02.2008
| Naslov: Re: Buba san 1303 Pet 27 Mar - 22:13 | |
| sto ides na more ove godine ili | |
|
| |
dexit dr. VW
Broj poruka : 1446 Godina : 46 Lokacija : belgrad[e] Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Buba san 1303 Pet 27 Mar - 22:28 | |
| to je san, zar ne kapiras: buba-san!? vec vidim jednog 'superasa' kako razvlaci kez od uveta do uveta kad bude video ove slike | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
Broj poruka : 1972 Godina : 39 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Buba san 1303 Sub 28 Mar - 1:08 | |
| Evo ga kez od uveta do uveta Auto je koliko mogu da pogodim '73 godište sa motorom od 1200ccm... Ne deluje loše... Kakav joj je volan, ima li lufta? Kakvo je stanje limarije na prednjem delu gde se kače ramena, balans štangla, amortizeri? Ako je tu zdrava onda nema zime, ostaje samo da se ulicka... | |
|
| |
Dika dr. VW
Broj poruka : 3851 Godina : 72 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 01.06.2007
| Naslov: Re: Buba san 1303 Sub 28 Mar - 6:37 | |
| Ovo mi izgleda kao dobra investicija | |
|
| |
pavle Vazdušno hlađeni mozak
Broj poruka : 701 Datum upisa : 01.07.2007
| Naslov: Re: Buba san 1303 Sub 28 Mar - 8:06 | |
| buba izgleda sasvim dobro, tako da do osrvarenja tvoga sna ne treba baš mnogo... | |
|
| |
vlaja VW zaluđenik
Broj poruka : 235 Godina : 60 Lokacija : Bg - cherry hill Datum upisa : 21.03.2008
| Naslov: Re: Buba san 1303 Sub 28 Mar - 16:10 | |
| Meni se bas dopada.Srecno! | |
|
| |
Mr.Pirat VW entuzijasta
| Naslov: Re: Buba san 1303 Ned 29 Mar - 22:02 | |
| - GibaniTZa ::
- Evo ga kez od uveta do uveta
Auto je koliko mogu da pogodim '73 godište sa motorom od 1200ccm... Ne deluje loše... Kakav joj je volan, ima li lufta? Kakvo je stanje limarije na prednjem delu gde se kače ramena, balans štangla, amortizeri? Ako je tu zdrava onda nema zime, ostaje samo da se ulicka... Auto je zakon, iskreno limarija je ok osim na djelu gdje stoji akumulator i 10 cm kod suvozačevog sjedala. Ostalo vjerovali ili ne zdravo ko suza (govorim os trulim djelovima, ima hrđe na par mjesta po blatobranu ali ništa strašno da ne izdrži do zime kad je predviđeno pjeskarenje i sređivanje komplet limarije. Motor je 1200 i bio je kod majstora koji ima cca. 80 godina i u ovom djelu Hrvatske slovi za najboljeg majstora zrakom hlađenih motora. Kaže da je buba savršena, sve original, motor je doživio preporod i servis i radi ko sat. Volan ima malo lufta. Balans štange kao nove kao i amortizeri. E sad, radilo se nešto preko vikenda na bubi, stavim sutra slike u garažu sutra jer se vidi razlika. Motor je manje više sređen i trebam samo staviti svoj anlaser. E sad, problem je sljedeć (tj. više njih)i: e da, radi se o 1303 iz 73g. 1. malo zeza struja pa me zanima gdje je automat za žmigavce, kad ga uključim samo svjetli a ne blica, mislim da je automat a nemogu ga naći. 2. izvadio sam van sve tapicirunge sa poda i zvučnu i toplinsku izolaciju odostraga u rupi. Morao sam počupati sve pa sam skinuo i onu tvrdu plastiku na kojoj je vuna. Zanima me sa čime zamjeniti tu plastiku ili šta već je to da na to stavim zvučnu izolaciju pa tepison. Šta je najbolje staviti? 3. ne radi mi dugo svjetlo, radi samo kad blicam i držim prekidac. Tj. radi ali ga nemogu uključiti. 4. sjetio se još nečeg, ne pokazuje mi kazaljka nivo goriva. Pošto vidim da je pitanje struje jer recimo malo radi nutarnjie svjetlo a malo ne jel moguće da je na istom vodu kao i to ili isto ide preko nekog releja? za sad samo to al bit će još toga
Poslednji izmenio Mr.Pirat dana Ned 29 Mar - 22:41, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: Buba san 1303 Ned 29 Mar - 22:29 | |
| 1. Proveri da prekidač za sva 4 žmigavca ne gubi kontakt. Ponekad se dešava da zbog njega ne rade žmigavci.
2. Kao zvučna izolacija može se upotrebiti deblji filc.
3. Moguće je da automat (liči na relej) svetla nije ispravan. | |
|
| |
Mr.Pirat VW entuzijasta
| Naslov: Re: Buba san 1303 Ned 29 Mar - 22:36 | |
| - KdF ::
- 1. Proveri da prekidač za sva 4 žmigavca ne gubi kontakt. Ponekad se dešava da zbog njega ne rade žmigavci.
3. Moguće je da automat (liči na relej) svetla nije ispravan. Ispravan je prekidač jer kad njega uključim događa se isto, upale se sva četri žmigavca i svijetle kao svjetlo bez prekida. Filc ću staviti ali me brine jer sam morao skinuti onu plastiku koja je ljepljena na lim koji odvaja motor i kabinu. Zanima me šta staviti umjesto nje. Sutra ću pogledati dal je automat jer sam pokušao skinuti zaštitni poklopac ispod haube ali kao da je poklopac ljepljen pa nisam pokušavao dalje. Tnx | |
|
| |
popesky dr. VW
Broj poruka : 1795 Godina : 53 Lokacija : sombor Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: Buba san 1303 Ned 29 Mar - 22:59 | |
| - Mr.Pirat ::
- KdF ::
- 1. Proveri da prekidač za sva 4 žmigavca ne gubi kontakt. Ponekad se dešava da zbog njega ne rade žmigavci.
3. Moguće je da automat (liči na relej) svetla nije ispravan. Ispravan je prekidač jer kad njega uključim događa se isto, upale se sva četri žmigavca i svijetle kao svjetlo bez prekida. Filc ću staviti ali me brine jer sam morao skinuti onu plastiku koja je ljepljena na lim koji odvaja motor i kabinu. Zanima me šta staviti umjesto nje. Sutra ću pogledati dal je automat jer sam pokušao skinuti zaštitni poklopac ispod haube ali kao da je poklopac ljepljen pa nisam pokušavao dalje. Tnx - imao sam taj problem sa zmigavcima (stalno upaljen) posle dva dana trazenja ispostavilo se da je samo trebalo ocistiti kontakte kod osiguraca - sa dugim svetlima takodjer sam imao isti problem, i pogodices sam - opet oksidacija kontakata - doduse treba rastaviti rele (preklopnik il sta je vec) za duga svetla, ali prvo proveri kod osiguraca da se ne zezas bezveze | |
|
| |
Braca dr. VW
Broj poruka : 1035 Godina : 75 Lokacija : BGD-Pašino brdo Datum upisa : 14.08.2007
| Naslov: Re: Buba san 1303 Pon 30 Mar - 12:04 | |
| Sto se tice izolacije ja sam to resio tako sto sam na itison prilepio filc od 1 cm a onda sve to zalepio na zdnji zid prema motoru.Itison sam uzeo sa sundjer podlogom tako da i tu ima mogucnosti za smanjnje buke. | |
|
| |
Mr.Pirat VW entuzijasta
| Naslov: Re: Buba san 1303 Uto 31 Mar - 0:10 | |
| Bio je radni vikend i to dosta, prije svega hvala kolegi zaluđenom bubašu i još jednom nadam se budućem bubašu kojeg smo lagano zarazili preko vikenda . Buba je došla od majstora koji je sredio motor koji radi ok (danas štucao malo ali moguće radi pranja i vlage a to se sređuje kasnije). E sad, kad smo dovezli auto doma popili nešto i pogledali ga zaključili smo sljedeće a to je da auto nije truli (ovo se tiče kolege). Limarija nije toliko loša, mala rupa (koja se danas i sutra sanira) oko akumulatora i suvozačevog sjedala. Auto smo dobro oprali iz vana i podove da skinem blato i ispolirali dva puta, jednom sa malo grubljom pastom a kasnije sa crvenom u boji. Nakon toga auto (sa 10 metara) izgleda kao da je ofarban. Još kad smo sredili i felge cak i sa 9 metara vara visualno. Iz unutrašnjosti smo počupali ama baš sve sa poda osim one smole i oprali auto sa vodom da bi povadili blato koje je bilo u nutra. Neke sitne djelove auta ofarbali da baš ne viri hrđa pa je ko bubamara ali bolje tako nego sivo. Plan je sljedeći, sutra kad auto dođe od kolege koji će mi pokrprpati 2 rupe (ispod je auto ok, oko blatobrana još stoji oriiginal zaštia, problem su rubovi blatobrana gdje ima malo više hrđe ali ne strašno) ide čupanje smole sa poda, farbanje podova (tunele je netko promjenio i djeluju solidno ali više o tome kroz koji tjedan) sa temeljnom bojom i stavljanje ponovo smole. Nakon toga ide tapiciranje i sređivanje tapicirunga i izolacije iz nutra te sjedala. Kad se to sredi a nadam se dosta brzo ide registracija i najvjerojatnije samo farbanje iz vana i vožnja neko vrijeme (dosta dugo vrijeme) da se upoznam malo bolje a autom i naravno skupljanje para za sve šta treba da se auto restaurira kako valja. Evo par slika a ako netko ima bolju ideju slušam Na pola puta do doma: Sredit ću ja taj ler gas: Ispred kuće napokon i gle malo "zdravog dima": Sad si misli, šta mene čeka: Ajmo šta se čekaa: I napokon start: Za probu i reklamu polir paste, prije-sad: Prvo pranje i skidanje blata: Napokon opranaaaaaaaaaaa: Ajmo sad malo poliranja: Dok ja poliram karoseriju neki čiste crom: A vidi se i razlika: Tu se dobro vidi razlika, ispoliran je krov, blatobran i vrata: Za kraj glancanje sa crvenom bojom: Malo rupica i odma nakon toga krpanje: Još malo od branika: A sad unutrašnjost: E sad malo rupe kod akumulatora: Pa felge: I negdje oko 22 napokon u garaži: Sutra ponovo ako prestane kiša | |
|
| |
Pepi dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 383 Godina : 49 Lokacija : Kragujevac Datum upisa : 22.01.2009
| Naslov: Re: Buba san 1303 Uto 31 Mar - 0:21 | |
| Dobri ste...sta sve moze covek za jedan dan.... | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
| Naslov: Re: Buba san 1303 Uto 31 Mar - 8:02 | |
| Dobro je, ima da se radi oko nje ali mislim da vredi! Samo polako....
Uzgred, mogao bi da proveriš kompresiju na cilindrima (ima malo više dima iz auspufa) posebno na trećem... | |
|
| |
Mr.Pirat VW entuzijasta
| Naslov: Re: Buba san 1303 Uto 31 Mar - 17:00 | |
- Dobro je, ima da se radi oko nje ali mislim da vredi! Samo polako....
Uzgred, mogao bi da proveriš kompresiju na cilindrima (ima malo više dima iz auspufa) posebno na trećem... primjetio sam to ali recimo trenutno ne dimi nego radi najnormalnije, nema dima. Juće sam ga odvezo kod kolege da mi pokrpa onu rupu oko akumulatora da mogu prelakirati pod i recimo nije dimio nego je slabije vukao i recimo u trecoj brzini par puta stucnuo i slabo vukao. Bio je kod majstora koji ima 80 godina i ne radi ništa dugo nego samo bube i kad sam ga izvukao od njega rekao je da je motor ok. Samo da dovedem auto u ok stanje šta se limarije tiće i sredim unutrašnjost idem na motor detale. Ako treba promjenit ću karike. | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
| Naslov: Re: Buba san 1303 Uto 31 Mar - 19:53 | |
| Pa dobro, ako je dugo stajala može biti da su zapekle karike, ništa strašno... Najbolje bi bilo isterati je na otvoreni put i terati je jedno 100-200km pod jačim gasom da se malo izgori cunder i da se sve lepo razradi i legne na svoje...
Bube se više kvare dok stoje nego dok su u upotrebi... Samo sipaj čorbu i teraj je... | |
|
| |
Mr.Pirat VW entuzijasta
| Naslov: Re: Buba san 1303 Uto 31 Mar - 20:45 | |
- Pa dobro, ako je dugo stajala može biti da su zapekle karike, ništa strašno... Najbolje bi bilo isterati je na otvoreni put i terati je jedno 100-200km pod jačim gasom da se malo izgori cunder i da se sve lepo razradi i legne na svoje...
Bube se više kvare dok stoje nego dok su u upotrebi... Samo sipaj čorbu i teraj je... da slažem se, mislim da ću morati promjeniti i ležajeve na točkovima jer zuje od stajanja. | |
|
| |
Mr.Pirat VW entuzijasta
| Naslov: Re: Buba san 1303 Uto 31 Mar - 20:50 | |
| danas se nije puno radilo jer me ubija ova kiša ali pokrpane su rupe na bubi tako da izdrži do kompletne restauracije: Ovo sam zaboravio poslati kad sam je ispolirao, nije loša Prije: Kasnije: I ova velika pokrpana ali sam zaboravio poslikati. | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
| Naslov: Re: Buba san 1303 Sre 1 Apr - 7:50 | |
| Zamena pragova će joj drastično popraviti izgled! Mislim da je cena onih prohromskih kod nas negde oko 35-40€ za par... Nije neka cifra a dosta utiče na celokupan imidž automobila... | |
|
| |
Mr.Pirat VW entuzijasta
| Naslov: Re: Buba san 1303 Sre 1 Apr - 12:25 | |
- Zamena pragova će joj drastično popraviti izgled! Mislim da je cena onih prohromskih kod nas negde oko 35-40€ za par... Nije neka cifra a dosta utiče na celokupan imidž automobila...
Naručeno i stižu do kraja tjedna. Imam samo jedno pitanje, dal netko zna šta treba promjeniti da montiram sjedala od VW Pola u bubu? | |
|
| |
Bugman dr. VW
Broj poruka : 899 Godina : 32 Lokacija : Gornji Milanovac Datum upisa : 03.03.2008
| Naslov: Re: Buba san 1303 Sre 1 Apr - 14:17 | |
| Lepa buba Imam ja sedista od Pola, limar mi je nove sine od Pola zavario, cini mi se i da je na jednom mestu suzio zadnje nosace sedista, ne znam da li moze sa bubinim sinama | |
|
| |
Bugman dr. VW
Broj poruka : 899 Godina : 32 Lokacija : Gornji Milanovac Datum upisa : 03.03.2008
| Naslov: Re: Buba san 1303 Sre 1 Apr - 18:30 | |
| Izgleda da su sira polova sedista, a da nisu podignute nove sine bilo bi previse zavaljeno nazad sediste.Nisam od neke pomoci, nisam ovo ja radio, mozda ima neko da je probao sa bubinim sinama Evo kako izgleda, vozacevo se podesava po visini: http://img17.imageshack.us/gal.php?g=sedistaodpola1.jpg | |
|
| |
Mr.Pirat VW entuzijasta
| Naslov: Re: Buba san 1303 Sre 1 Apr - 23:08 | |
| - Bugman ::
- Izgleda da su sira polova sedista, a da nisu podignute nove sine bilo bi previse zavaljeno nazad sediste.Nisam od neke pomoci, nisam ovo ja radio, mozda ima neko da je probao sa bubinim sinama
Evo kako izgleda, vozacevo se podesava po visini: http://img17.imageshack.us/gal.php?g=sedistaodpola1.jpg nasao sam i ja od pola, smislit ću nešto. tnx | |
|
| |
Mr.Pirat VW entuzijasta
| Naslov: Re: Buba san 1303 Pet 3 Apr - 21:51 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Buba san 1303 | |
| |
|