| PROBLEM !!! | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
mikac pridošlica
Broj poruka : 12 Godina : 47 Lokacija : Bogdanci,Macedonia Datum upisa : 02.12.2008
| Naslov: PROBLEM !!! Ned 18 Jan - 14:32 | |
| zdr narode imam problem so mojata buba i neznam kako da go resam.imam buba 1300 od 71.promeneti i se svekicite ima takvi kakvi treba so zazor 0.4 platinkite se novi isto 0.4 kablovite se novi original za buba.od koga ke gi zamenam svekicite vozi normalno edno 20 30 km. i posle pravi se samo ne raboti dobro znaci se gusi,trokira,vo ler raboti na "mala dusa",so polna gas vo ler raboti mnogu uguseno,ponekogas kako da raboti na dva ili tri klipa,ednostavno za nikade i toa pocnuva po malku i za edno 10 min vozenje siuacijata se poveke i se vlosuva.Palenjeto e nastelovano karburatorot e nasteluvan saugot isklucuva koga treba.posle ova koga gi vadam svekicite se crni i prilicno zamasteni.ako gi iscistam i gi stavam vozi odredeno vreme no ne e toa toa.Ako stavam novi vozi super kako nova edno 30 km i potoa pak po staro.staviv i nov kondenzator od druga buba koja e ok i ne e do toa. ve molam za sovet i pomosh fala vi mnogu pozdrav | |
|
| |
zverko dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 317 Godina : 39 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 12.02.2008
| Naslov: Re: PROBLEM !!! Ned 18 Jan - 16:27 | |
| Ako sam dobro razumeo, to ti se desava od kako si stavio nove svecice !? Koje su svecice u pitanju ? Mislim da je zazor od 0.4 jako mali, pa ne moze da se zapali smesa. Zato su i svecice crne i masne ... naj verovatnije je od toga ... Ja bi probao da vratim stare svecice. Ako opet isto desi onda nije do svecica. mislim da bi to trebalo da resi problem ... e sad ako sam se nalupetao .. neka me neko ispravi !!! POz! | |
|
| |
mikac pridošlica
Broj poruka : 12 Godina : 47 Lokacija : Bogdanci,Macedonia Datum upisa : 02.12.2008
| Naslov: Re: PROBLEM !!! Ned 18 Jan - 16:33 | |
| svekicite se bosch w8ac od tie podobri zdravje ova se sluci na starite pa gi zameniv i od togas ... | |
|
| |
Tomas Volk dr. VW
Broj poruka : 2511 Lokacija : Raca Kragujevacka Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: PROBLEM !!! Ned 18 Jan - 16:43 | |
| Zazor svecica treba da je 0,6 do 0,7 mm. Rasiri pipke na 0,6 mm a leti po toplijem vremenu ih jos pa neka bude 0,7. | |
|
| |
zverko dipl. ing. Bubarstva
Broj poruka : 317 Godina : 39 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 12.02.2008
| Naslov: Re: PROBLEM !!! Pon 19 Jan - 14:51 | |
| razmishljam nesto ... da nije mozda bobina crkla !? pa kad se ugreje nakon tih 20-30 Km ...pocne da pravi probleme !? | |
|
| |
emil_MK pridošlica
Broj poruka : 39 Godina : 37 Lokacija : skopje makedonija Datum upisa : 21.12.2007
| Naslov: Re: PROBLEM !!! Pon 19 Jan - 15:55 | |
| kondenzator , palec ( rotor - vajda se tako zove ) ? meni se isto desavalo , promenio sam sve osim kable i kondenzator , kad sam promenio kondenzator i nemestio palenje kako treba sve je bilo ok ...
^^ nema veze nisam procitao post do kraja ... kod mene se sve popravilo kad sam promenio kondenzator...
moj glas je da ima problem sa palenje ... | |
|
| |
Tomas Volk dr. VW
Broj poruka : 2511 Lokacija : Raca Kragujevacka Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: PROBLEM !!! Pon 19 Jan - 16:07 | |
| Ja se nisam bavio uzrokom kvara vec sam samo hteo reci da je propisani zazor na svecicama 0,6 - 0,7 mm a ne 0,4. | |
|
| |
mikac pridošlica
| Naslov: Re: PROBLEM !!! Uto 20 Jan - 13:49 | |
| ne promenio sam bobinu nije do bobine i zazor svecica je sad 0.6 i opet isto | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: PROBLEM !!! Uto 20 Jan - 14:26 | |
| Kakve su svećice kad se to desi - suve i čađave, ili masne od ulja? | |
|
| |
mikac pridošlica
| Naslov: Re: PROBLEM !!! Uto 20 Jan - 18:34 | |
| | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: PROBLEM !!! Uto 20 Jan - 19:17 | |
| Da li je dim iz auspuha crn?
Crne čađave svećice ukazuju na prebogatu smešu, dakle previše benzina. Moguće je da povremeno preliva karburator (plovak tone, iglični ventil ne zatvara - zaglavljuje i td.).
Da je u pitanju nešto od struje, dakle slaba varnica iz bilo kog razloga, svećice bi verovatno bile masne od ulja, zauljene. | |
|
| |
mikac pridošlica
| Naslov: Re: PROBLEM !!! Čet 22 Jan - 9:37 | |
| ljudi hvala svima resio sam problem kdf je bio u pravu (hvala ti) smesha je bila prebogata benzinom a namucio sam se, prestelovao sam jos jedanput karburator izpocetka i veoma pazljivo i to je to izgleda da prvi put kada sam stelovao nisam bas obratio paznju na ovaj soodnos jer tada prvo je bilo super a posle izvesnog vremena su poceli problemi. kako i da e sega e odlicno. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: PROBLEM !!! | |
| |
|
| |
| PROBLEM !!! | |
|