vw-vhs-mladenovac
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
vw-vhs-mladenovac

Ljubitelji vw vozila sa vazduhom hladjenim motorima

PrijemPrijem  GalerijaGalerija  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  

Delovi motora

Ići dole 
+4
Lasto
BORCE
KdF
adro15493
8 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2
AutorPoruka
djordje 1200j
Vazdušno hlađeni mozak
Vazdušno hlađeni mozak
djordje 1200j

Broj poruka : 664
Godina : 42
Datum upisa : 25.10.2008

Delovi motora - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Delovi motora   Delovi motora - Page 2 Icon_minitimePon 21 Sep - 23:34

ko mi dira bube????
Nazad na vrh Ići dole
adro15493
VW zaluđenik
VW zaluđenik
adro15493

Broj poruka : 204
Godina : 38
Datum upisa : 25.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Delovi motora   Delovi motora - Page 2 Icon_minitimePon 21 Sep - 23:49

Citat :
da priupitam.

na pr. ima lufta više nego što je dozvoljeno, nisam merio, voziti tako do momenta kompletne generalne motora? Parcijalno rešavanje problema mislim da nije rešenje koje zadovoljava.
U tom slučaju da li postoji neki deo koji može toliko da strada da motor ne može da se generalno sredi, ili da taj deo koji je nepopravljivo stradao mnogostruko može da poskupi generalnu motora?
Pod generalnom podrazumevam, klipove, klipnjače, stubline (pošto sam negde na forumu pročitao, takođe autora Kdf, da nema u prodaji, standardno širih klipova 0.5mm, za bušene stublene ili ih jako retko ima i po ceni prevazilaze komplete stublina klip), sve ležajeve, ventile ako je potrebno, trnovanje ili šta je već potrebno, dihtunge.
Da li sam nešto propustio za genaralnu?

Kada stvari krenu naopako
Kada sam trebao da odlucim da li da radim generalku na postojecem motoru (bilo je aksijalnog zazora oko 3mm) ili da trazim neki polovan motor, olucio sam se za polovan motor, dakle los motor sam bacio na otpad (ne razmisljajuci da ce mi mozda trebati kasnije neki deo) i kupio "izuzetno dobar" motor (1300F iz '67) za 150e (sa losom karoserijom). Motor je palio iz prve, nije dimio nimalo, jako je tiho i ravnomerno radio i nije imao nimalo zazora... Posle samo nekoliko kilometara (20-30) poceo je da mi upliva jednu svecicu, pomislih treba promeniti karike. Ajde rece mi Nesa izvadi motor, donesi ga kod mene, skinucemo 3. cilindar i promenicemo karike. Ja ga poslusao, odneo kod njega, skinuli limove, glavu, zatim cilindar, kad ono karike skoro da nema na klipu, skinemo i 4. cilindar, pa zatim i 1. i 2.... katastrofa affraid Odnekud se pijavi i aksijalni i radijalni zazor, kaze Nesa bolje da uradimo kompletan motor... pale Ja se odlucim za osvezenje, odneo glave, klipnjace, cilindre (honovanje) na obradu, pitao za cenu, za glave 20e po komadu sa mojim delovima, male pesnice 15e, honovanje cilindara 10e. Kupio karike, letece lezajeve, vodjice ventila, biksne male pesnice, garnituru dihtunga, semering (100e). Za par dana me zove majstor da ne moze da stavi vodjice i da ih mora praviti, pa mi kaze da mora i biksne praviti, i jos dodao da mi jedan cilindar pukao i da moram naci drugi. Na kraju sam kupio jedan polovan cilindar na otpadu (1000din), nosio da se izbusi na 77.45 (10e) i platio za masinsku obradu (umesto 65e) 180e (time da mi je ugradio nove ventile, i vratio mi vodjice i biksne malih pesnica, koje nije mogao iskoristiti). Doslo je vreme sastavljanja, morao sam da trazim jos jedan cilindar i da nosim na busenje (i ovaj je pukao), znaci jos 20e, pa smo primetili (naravno posle obrade) da su klipnjace iz 1200 motora (kraci), a meni trebaju za 1300, kad smo svatili da moram naci i drugi zamajac, jer je ovaj na motoru stari tip, a meni treba novi, platio 30e. Na kraju smo sve sastavili i za 3000 km mi se razbio blok i poceo sve jace i jace da lupa, a posle 10000 km sam rastavio sve i nisam mogao nista iskoristiti za novi motor sem glava i zamajaca. Kipnjace prolupane (klipovi su udarali glavu zbog radijalnog zazora), klipovi-cilindri bi mogli proci ali nisam nasao odgovarajuce karike...

Poslednji izmenio adro15493 dana Pet 13 Avg - 20:58, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
http://www.ftn.ns.ac.yu
strid
dr. VW
dr. VW
strid

Broj poruka : 1592
Godina : 73
Datum upisa : 20.06.2007

PočaljiNaslov: Re: Delovi motora   Delovi motora - Page 2 Icon_minitimeUto 22 Sep - 1:32

auuu , tebe bas poteralo Delovi motora - Page 2 Icon_sad Delovi motora - Page 2 Icon_sad Delovi motora - Page 2 Icon_sad
Nazad na vrh Ići dole
http://www.studio3dworld.com
Tomas Volk
dr. VW
dr. VW
Tomas Volk

Broj poruka : 2511
Datum upisa : 02.06.2007

PočaljiNaslov: Re: Delovi motora   Delovi motora - Page 2 Icon_minitimeUto 22 Sep - 9:13

Ej Adro,nisi citao?Negde sam ja na forumu pisao sta raditi oko motora.
Bas si me obradovao kad sam video da si se odvazio i usao u problematiku.
Sve uraditi na novo je najjeftinija varijanta.To je jedino pravilo.
Nije da KS ne valja.
Nazad na vrh Ići dole
adro15493
VW zaluđenik
VW zaluđenik
adro15493

Broj poruka : 204
Godina : 38
Datum upisa : 25.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Delovi motora   Delovi motora - Page 2 Icon_minitimeUto 22 Sep - 9:46

Čitao sam, samo godinu dana kasnije nego sto je trebalo. Kasno sam vas pronasao... Apsolutno se slažem sa stojim principom da se uradi sve na novo i svakome bi savetovao da ne krpe ako ne moraju.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.ftn.ns.ac.yu
KdF
Ultimativni znalac VW problematike
Ultimativni znalac VW problematike
KdF

Broj poruka : 3820
Godina : 52
Datum upisa : 03.06.2007

PočaljiNaslov: Re: Delovi motora   Delovi motora - Page 2 Icon_minitimeUto 22 Sep - 10:47

U principu se uobičajeno preporučuje, za sve automobilske motore, da se uz osveženje motora srede i ležajevi radilice ako je potrebno, odnosno da se preventivno promene bar leteći.
Osvežavanjem motora povećava se snaga, što već dotrajali ležajevi ne mogu da izdrže pa se zato preporučuje izmena ležajeva odnosno sve što je potrebno (brušenje radilice, trnovanje i td.).

To se ne odnosi samo na VW motore, već na sve automobilske motore uopšte.
Nazad na vrh Ići dole
http://kisobrani.blogspot.com
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Delovi motora   Delovi motora - Page 2 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Delovi motora
Nazad na vrh 
Strana 2 od 2Idi na stranu : Prethodni  1, 2
 Similar topics
-
» delovi motora za 30 i 25 konja