| Nosaci motora i menjaca | |
|
|
|
Autor | Poruka |
---|
shone VW entuzijasta
Broj poruka : 117 Godina : 51 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: Nosaci motora i menjaca Pon 9 Jul - 14:58 | |
| Ma ja samo ser..,zamenicu, nego dali je to vremenski dugo,za koliko se izvadi motor i zamene ti nosaci? | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: Nosaci motora i menjaca Pon 9 Jul - 15:12 | |
| Verziran majstor izvadi motor za pola sata, pa i manje.
Medjutim, realno je ocekivati da bi cela operacija mogla da potraje i ceo dan, jer se pri takvim radovima obicno nesto zakomplikuje... | |
|
| |
dexit dr. VW
Broj poruka : 1446 Godina : 46 Lokacija : belgrad[e] Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Nosaci motora i menjaca Pon 9 Jul - 15:14 | |
| dobro - znaci centralni nosac je u pitanju!? taj je komplikovan za zamenu posto, kao sto kdf rece, mora motor da se pomera - tesko mozes to da odradis ako nemas adekvatan prostor i znanje.. [bar ga ja za to nemam]
ako se secam ne traje mnogo - operacija se zavrsi za 1-2h.. | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
Broj poruka : 1972 Godina : 39 Lokacija : Beograd Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Nosaci motora i menjaca Pon 9 Jul - 15:22 | |
| Elem sada malo ja...
Motor sam izvadio za pola sata (za koliko ću ga vratiti je bolje pitanje)...Sa nosačima na kracima sam se jebavao jedno 45min, nije baš odvrnuti i zavrnuti, ima tu kod novijeg tipa (koji je na Bubama od '73) malo gimnastike...Dok sve sedne i dok se sve ispravi i namesti kako treba mora malo da se opsuje...
Onaj na njušci nisam menjao, ali koliko sam čitao po uputstvima, potrebno je odšrafiti stari, malo napregnuti motor-menjač na nazad ubaciti novi i zašrafiti...Lakše je njega zameniti nego ove iza...
Mislim da sam sva tri platio oko 20€, možda nešto preko...
Problem je vađenje i vraćanje motora, to najviše košta i najproblematičnije je, ovo ostalo je malo teža gimnastika, ali ništa spektakularno... | |
|
| |
dexit dr. VW
Broj poruka : 1446 Godina : 46 Lokacija : belgrad[e] Datum upisa : 02.06.2007
| Naslov: Re: Nosaci motora i menjaca Pon 9 Jul - 15:36 | |
| - GibaniTZa ::
- Mislim da sam sva tri platio oko 20€, možda nešto preko...
cekaj - koji su to nosaci u pitanju? | |
|
| |
shone VW entuzijasta
| Naslov: Re: Nosaci motora i menjaca Pon 9 Jul - 15:47 | |
| GibaniTZa :: - Citat :
- ima tu kod novijeg tipa (koji je na Bubama od '73)
Znaci jos dodatnih zajebancija? | |
|
| |
| Naslov: Re: Nosaci motora i menjaca Pon 9 Jul - 15:53 | |
| Princip je isti, ali su sami nosaci drugaciji. I rekao bih, kao i sva novija resenja na Bubi, manje pouzdani i podlozniji crkavanju to je bas cudno - kako je vreme proticalo, kvalitet se u proseku polako srozavao, umesto da bude obrnuto. Nikakve dodatne komplikacije nece nastati - naprosto se drugacije montiraju, to je sve. | |
|
| |
shone VW entuzijasta
| Naslov: Re: Nosaci motora i menjaca Pon 9 Jul - 16:04 | |
| Da se vratim na pocetak.Kako pouzdano da utvrdim da nosaci nevaljaju. | |
|
| |
| Naslov: Re: Nosaci motora i menjaca Pon 9 Jul - 20:10 | |
| Motor ne sme da klima, odnosno da ima mnogo zazora u nosacima kada pokusas da rukom mrdas motor. Ako je guma ispucala i odlepila se od metalnih delova nosaca, vreme je za zamenu. Nosaci stradaju kada ulje dugo curi preko njih - guma propada od ulja. | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
| Naslov: Re: Nosaci motora i menjaca Pon 9 Jul - 22:04 | |
| - dexit ::
- GibaniTZa ::
- Mislim da sam sva tri platio oko 20€, možda nešto preko...
cekaj - koji su to nosaci u pitanju? Dva na kracima šasije, i onaj jedan kod njuške menjača...Ali nisam siguran...Da li je taj prednji bio 800din a ova dva oko 400, ili nešto slično ne znam...Najbolje pozvati Astor...Inače, ti i ja valjda imamo iste nosače... to Shone Legneš ispod kola, upreš rukom o glavu (i sa jedne i sa druge strane odradiš postupak) i ako vidiš da se motor mnogo pomera onda ne valja...Možeš isto da probaš i sa dizalicom. Staviš neku fosnu između dizalice i motora, i kreneš polako da dižeš, i onda ćeš videti na nosačima koliko su jaki i u kakvom su stanju...Radije bih ti preporučio prvu varijantu... - KdF ::
- Princip je isti, ali su sami nosaci drugaciji. I rekao bih, kao i sva novija resenja na Bubi, manje pouzdani i podlozniji crkavanju to je bas cudno - kako je vreme proticalo, kvalitet se u proseku polako srozavao, umesto da bude obrnuto.
Nikakve dodatne komplikacije nece nastati - naprosto se drugacije montiraju, to je sve. Ne znam kako je kod običnih, ali ovde dok pogodiš da sve rupe dođu na svoje mesto i da svaki šraf uhvati navoj moraćeš malo da se potrudiš... | |
|
| |
| Naslov: Re: Nosaci motora i menjaca Uto 10 Jul - 8:11 | |
| Kod obicne je relativno prosto - iz bocnih nosaca vire po 2 brezona koji idu u rupe na zvonu, a sa druge strane se nosaci srafe na kolevku. Vrlo prosto i brzo, samo mora da se skidaju i motor i kolevka, a menjac mora da se podzida. | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
| Naslov: Re: Nosaci motora i menjaca Uto 10 Jul - 10:37 | |
| Pa i ovde je tako, samo što dok uglaviš svaki brezon i šraf u svaku rupu, treba kao što rekoh malo vremena... | |
|
| |
| Naslov: Re: Nosaci motora i menjaca Uto 10 Jul - 14:29 | |
| Pa dobro, slozices se da to zavisi od onoga ko radi. | |
|
| |
GibaniTZa dr. VW
| Naslov: Re: Nosaci motora i menjaca Uto 10 Jul - 15:46 | |
| Delimično...Sada bih ga odradio mnogo brže i lakše, ali sam ubeđen da je stariji tip lakši za zamenu...
Pogledaj sliku novih nosača, izanaliziraj i prouči...Videćeš da se šrafovi kolevke drugačije šrafe i prave mnogo veći problem... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Nosaci motora i menjaca | |
| |
|
| |
| Nosaci motora i menjaca | |
|