| TNG iliti Plin u vazdusnjaku | |
|
+8KdF bibin11 djordje 1200j milan demios igorsnegi AC ACA Dika 12 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Dika dr. VW
Broj poruka : 3851 Godina : 72 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 01.06.2007
| Naslov: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Pon 18 Avg - 21:30 | |
| Poz. 1 je posuda u kojoj se greje tecnost (50% rastvor antifriza G12) ispod posude nalazi se pumpa pomocu koje tecnost kruzi. Na posudi je ugradjen jedan grejac ( grejac od diizel motora ) i termodavac koji iskljucuje grejace na 80 stepeni Celzijusa. Ugradnjom termodavaca omoguceno je da se temperatura tecnosti za grejenje isparivaca krece od 60 do 80 C sto je veoma poviljno za pravilan rad isparivaca. Poz. 2 je drugi grejac (isto od dizel motora)preporucljivo je da bude blizi isparivacu ali nesme biti u istom niti dodirivati isti zato je ugradjen u "T" racvu i od isparivaca odvojen gumenim crevom. Poz. 3 je isparivac plina. Poz 4 releji koji omogucuju funkcionisanje grejaca u sprezi sa termodavacem. Grejaci su vezani paralelno sto je negde iznad 30 a manje od 35 Amp. Pumpa je ukljucena stalno dok se koristi plin a struja je vezana preko gasnog ventila tako da je ceo sistem pod naponom jedino kad se koristi plin. Sistem je preporucljiv samo za motore koji imaju alternator jer samo u tom slucaju ce biti dovoljno struje za sve potrosace na vozilu. Razmatram jos i da omogucim posebno ukljucivanje grejaca i pumpe bez ukljucivanja gasnog ventila kako bi se zimi tecnost zagrejala pre pustanja plina i startovana motora. Dovod struje do sistema je obezbedjen osiguracem od 40 A. Ukoliko nisam bio dovoljno jasan stojim vam na raspolaganju. Sistem je prosao atest kod Centra za motorna vozila AMS Srbije. | |
|
| |
AC ACA VW zaluđenik
Broj poruka : 264 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 06.09.2007
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Uto 19 Avg - 21:11 | |
| cika diko mene zanima kako je ovo uradjeno, ako kojim slucajem dolazis u beograd sa busom mogli bi da se vidimo da ja to pogledam | |
|
| |
igorsnegi dr. VW
Broj poruka : 1246 Godina : 51 Lokacija : Beograd-Visnjicka Banja,Obrenovac,Koceljeva Datum upisa : 05.06.2007
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Uto 19 Avg - 22:53 | |
| | |
|
| |
demios pridošlica
Broj poruka : 2 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 11.12.2008
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Čet 11 Dec - 20:36 | |
| Imam jedno malo pitanje za Diku (i mene zovu Dika ) po pitanju postavljanja i vezivanja grejaca. Imam TNG u vodeno hladjenom motoru PSA TU3S (Peugeot 205 GT), problemi koji bih hteo da umanjim/otklonim su 1.) zaledjivanje isparivaca, problem koji je najizrazeniji zimi i 2.) brze postizanje radne temperature. Ona konfiguracija sa pocetka teme me je odusevila i navela da nesto slicno uradim sa mojim motorom. Naime, hteo bih da stavim jednu T racvu pre isparivaca i da dodam jedan dizel grejac, da bi rashladna tecnost sto pre dostigla radnu temperaturu, a samim tim i zeljenu efikasnost (manja potrosnja). Mislio sam da koristim isti termodavac kao i Vi na WV (60-80*C). Jedini problem koji imam je kako vezivati sve te delove (termodavac, relej, osigurac). Dakle, znam sta hocu, ali se slabo razumem u elektroniku, pa bih Vas zamolio da mi pomognete oko tog dela, da mi objasnite sta mi sve treba od delova i kako se povezuje (odatle mogu sam, jer znam neke osnove elektronike, ali nisam nikada konkretno radio sa el. u kolima). Hvala unapred i svaka cast za TNG u WV. Pozdrav od Dike | |
|
| |
Dika dr. VW
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Čet 11 Dec - 22:06 | |
| - demios ::
- Imam jedno malo pitanje za Diku (i mene zovu Dika ) po pitanju postavljanja i vezivanja grejaca.
Imam TNG u vodeno hladjenom motoru PSA TU3S (Peugeot 205 GT), problemi koji bih hteo da umanjim/otklonim su 1.) zaledjivanje isparivaca, problem koji je najizrazeniji zimi i 2.) brze postizanje radne temperature.
Ona konfiguracija sa pocetka teme me je odusevila i navela da nesto slicno uradim sa mojim motorom.
Naime, hteo bih da stavim jednu T racvu pre isparivaca i da dodam jedan dizel grejac, da bi rashladna tecnost sto pre dostigla radnu temperaturu, a samim tim i zeljenu efikasnost (manja potrosnja). Mislio sam da koristim isti termodavac kao i Vi na WV (60-80*C). Jedini problem koji imam je kako vezivati sve te delove (termodavac, relej, osigurac). Dakle, znam sta hocu, ali se slabo razumem u elektroniku, pa bih Vas zamolio da mi pomognete oko tog dela, da mi objasnite sta mi sve treba od delova i kako se povezuje (odatle mogu sam, jer znam neke osnove elektronike, ali nisam nikada konkretno radio sa el. u kolima). Hvala unapred i svaka cast za TNG u WV.
Pozdrav od Dike Zdravo demios, kao sto vidis forum je posvecen VW vazdusnjacima a isto tako i ja. O plinu na vozilima sa vodenim hladjenjem nemam poja a i ovaj sistem koji si video nisam ja konstruisao vec jedan od bubasa. | |
|
| |
demios pridošlica
Broj poruka : 2 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 11.12.2008
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Pet 12 Dec - 4:17 | |
| U svakom slucaju hvala BTW, zarazili ste me sa bubama Sada sam dodao bubicu na listu zelja, tako da cu imati 5 kola kada pocnem da zaradjujem Uzivajte u VW ! | |
|
| |
Dika dr. VW
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Čet 5 Mar - 19:54 | |
| | |
|
| |
milan dr. VW
Broj poruka : 1572 Godina : 42 Lokacija : pozarevac Datum upisa : 28.02.2008
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Čet 5 Mar - 19:58 | |
| a postoji li neko grejanje na struju od 12v koje bi moglo da se iskoristi??? | |
|
| |
Dika dr. VW
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Čet 5 Mar - 20:02 | |
| - milan ::
- a postoji li neko grejanje na struju od 12v koje bi moglo da se iskoristi???
Sistem na struju se pokazao prilicno slabo imajuci u vidu da alternator nema dovoljno snage za onoliko grejaca (bar dva po 300W) koliko bi bilo potrebno za Bus! | |
|
| |
djordje 1200j Vazdušno hlađeni mozak
Broj poruka : 664 Godina : 42 Lokacija : gornji milanovac Datum upisa : 25.10.2008
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Čet 5 Mar - 22:31 | |
| Cika diko, da li bi imalo prostora ugraditi to u bubu, i koliko kosta jedan takav grejac na trzistu ili polovan? | |
|
| |
bibin11 dr. VW
Broj poruka : 992 Godina : 49 Lokacija : Arandjelovac Datum upisa : 23.11.2008
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Pet 6 Mar - 16:34 | |
| Da cena!! To je pravo pitanje | |
|
| |
Dika dr. VW
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Pet 6 Mar - 17:40 | |
| Cena polovnog Eberspracher ili Webasto grejaca (isti su) se krece od 200 do 300 eura. | |
|
| |
Broj poruka : 664 Godina : 42 Lokacija : gornji milanovac Datum upisa : 25.10.2008
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Pet 6 Mar - 18:39 | |
| hvala, cika diko, samo mi niste rekli da li moze da se ugradi negde u bubu, i da moze proci atest... | |
|
| |
KdF Ultimativni znalac VW problematike
Broj poruka : 3820 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 03.06.2007
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Pet 6 Mar - 19:40 | |
| Za bubu se izgleda pokazao dovoljan sistem sa električnim grejanjem, bar za motor 1200. Buba ipak manje troši od kombija... | |
|
| |
banedencic pridošlica
Broj poruka : 4 Godina : 52 Lokacija : Pančevo Datum upisa : 07.03.2009
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Sub 7 Mar - 1:23 | |
| pozdrav VW forumašima,moj prvi post ovde,za TNG u vazdušar ,nazovite majstor Mirka u Pančevu na 063/777-55-85 ili 013/320-924 od 08 do 16h.Iz ličnog iskustva,jedan od retkih majstora koj ne radi sve i svašta ,nego ono što zna i garantuje za to.Ozbiljna firma,registrovana,a ne majstor neki na majke mi. | |
|
| |
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Sub 7 Mar - 1:28 | |
| ma kavi majstori, vidis da je cika dika izmislio toplu vodu, stoga postovi o plinu treba da se zavrse, resio je sve probleme jednog vazdusara i plin i grejanje na vodu... | |
|
| |
banedencic pridošlica
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Sub 7 Mar - 1:38 | |
| samo sam hteo da uputim one koj hoće TNG u vazdušar na pravu adresu,s namerom da pomognem a ne da reklamiram,mnogo je "majstora",a malo je pravih.Kad imaš auto od 20000€ ,nisi faca ako voziš na plin,plin je za radničku klasu,da se oseća bogatije. | |
|
| |
Admin Admin
Broj poruka : 247 Godina : 72 Lokacija : Mladenovac Datum upisa : 01.06.2007
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Sub 7 Mar - 21:20 | |
| - banedencic ::
- samo sam hteo da uputim one koj hoće TNG u vazdušar na pravu adresu,s namerom da pomognem a ne da reklamiram,mnogo je "majstora",a malo je pravih.Kad imaš auto od 20000€ ,nisi faca ako voziš na plin,plin je za radničku klasu,da se oseća bogatije.
Dobro ti nama dosao na forum, samo je obicaj i pravilo foruma da nam se prvo predstavis a lako cemo za pravu adresu! | |
|
| |
bibin11 dr. VW
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Sub 7 Mar - 22:19 | |
| Bane,ja te nista ne razumem. Sta ustvari hoces da kazes? | |
|
| |
banedencic pridošlica
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Sub 14 Mar - 1:32 | |
| Pozdrav forumašima,ljubiteljima old tajmera sa znakom VW. Izvinjavam se na zakasnelom odgovoru,ali imao sam problema sa VW motorom u Audi-ju 80cl iz "82 godine pa nisam stigao odgovoriti.Svaka čast čika Diki ,samo sam hteo uputiti na još jednog ljubitelja VW-a.Lično sam imao i vozio 6 komada VW bube,(1.2 "75,1302 1.6 "72,1.5 "69,1.2 "68,i dve 1.2 "76 TAS).Trenutno vozim Zastavu 128 "90 Priznajem,ko jedan put sedne i provoza bubu,taj to ne zaboravlja.Filing je i buba je jedinstvena.Trenutno nisam u mogućnosti da vozim bubu,ali ... Pozdrav iz Pančeva. | |
|
| |
bibin11 dr. VW
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Sub 14 Mar - 11:04 | |
| 5 buba?!Pa prodaj 128 i opet uzmi bubu bar da znas na cemu si | |
|
| |
banedencic pridošlica
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Ned 15 Mar - 0:19 | |
| prodaću je veruj mi ,zastava je možda srbski brend,ali je auto koj traži da mu se predaš da bi radio.Buba je Wery byutiful cars,dok sam to vozio,nisam znao za majstore.Ok,ovde to nije tema,majstor Mirko ga napravi na pogon na TNG i kad mu dodješ na servis,imaš osećaj da si kod svojeg,a ne na klanju.A buba na TNG,to je realnost.VW ljubitelji,živi bili,LP iz Pančeva | |
|
| |
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Ned 15 Mar - 1:31 | |
| Majstor Mirko je vraski dobar majstor ili ima dobrog pr-a | |
|
| |
Slavko St dr. VW
Broj poruka : 1200 Godina : 68 Lokacija : Sr. Kamenica Datum upisa : 07.10.2007
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Uto 24 Mar - 5:45 | |
| Dali je neko mozda zvao mastor Mirka??????????????? POZDRAV... | |
|
| |
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku Uto 24 Mar - 8:39 | |
| Pusti majstor Mirka, dosta nam je majstor cika Dika... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: TNG iliti Plin u vazdusnjaku | |
| |
|
| |
| TNG iliti Plin u vazdusnjaku | |
|