Danas sam imao slobodnu nedelju i dok sam cekao da Jovca dodje po svoj T1 resih da pokusam da vratim u funkciju instrument tablu za split 1949.
Uspeo sam i sve je sada u funkciji.
Bakelitnu tablu treba jos bolje ocistiti ali to ostaje za sledecu neradnu nedelju.
Sama tebla se sastoji od dve crvene 6V lampice koje signaliziraju dinamo i ulje i plave koja oznacava dugo svetlo i zelene za vinkere.Sam kilometar sat je drugaciji od buba posle oktobra 1952.Prekidaci su ono na cemu sam danas radio.Primitivni su sto je dobro a imao sam srece da nadjem upravo dva crna kakva i pripadaju mom standard splitu.Za deluks verziju naravski ide krem boja i dugmica i instrument table a okvir na km satu je hromiran za razliku od standardovog koji je braon boje.
Evo slika.

Levi prekidac je za poziciono svetlo farova i stop lampi a drugi polozaj je za kratko svetlo.Desni prekidac je za ukljucivanje brisaca ili za unutrasnje svetlo.
Po sredini je neutralni polozaj.
Ispod kilometar sata je kontakt brava.Jedina funkcija joj je da da kontak.Start se vrsi na zasebnom dugmetu koje je van ove bakelitne table..
U mraku se priblizno vidi ovako nesto.

Sam kilometar sat obasjava jedna 6V sijalica koja je tako smesno postavljena da u totalnom mraku jedva da ista i pomaze.
Znam da vam ovo nece koristiti al eto cisto da vidite cime se zamajavam a i kako je tehnika izgledala 1949 godine.Smejurija al ipak jedva cekam da napravim to cudo.
Za one koji ce imati zivaca da ovo sto pisem pogledaju do kraja evo i seme instalacije kojom se zaludjujem.Izdanje je avgust 1948.

Eto, moja interesovanja su otisla 60 godina unazad.
Kome je zanimljivo OK a kome nije...