vw-vhs-mladenovac

Ljubitelji vw vozila sa vazduhom hladjenim motorima

PrijemPrijem  KalendarKalendar  GalerijaGalerija  FAQ - Često Postavljana PitanjaFAQ - Često Postavljana Pitanja  TražiTraži  Registruj seRegistruj se  Lista članovaLista članova  Korisničke grupeKorisničke grupe  PristupiPristupi  

Delite | 

"Jeftin" tuning?

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
VWMacedonia
dipl. ing. Bubarstva
dipl. ing. Bubarstva

Broj poruka: 319
Godina: 26
Datum upisa: 01.07.2007

PočaljiNaslov: "Jeftin" tuning?   Čet Okt 04, 2007 1:45 pm

Kazete mi formula za jeftin tuning jedna Buba?

Primer kod 101,128,Yugac...mozete za malo lova da ubacite motor i da ojacate karoseriju i da imate duplo KS. Primer Fiat Uno Turbo 1.4 - 115KS u 101 Smile bez ikakvih promena nosacha motora...itd.
Motor nije problem i menjacha, ima ih puno iz Nemacka, za 200-300 evra (bar u makedonija).
Ojachivanje karoserija (Moze se naracati iz Kraguevac za 1200 evra sa FIA standardima), ne bi trebalo da bide mnogo. 1-2cm var na svih "slabih" tocka (to je skoro cel auto ), spustanje karoserija, sportsko vesanje (tvrda balans-stangla,bilnstein gasni amortizera itd) i imate da recimo za nekih 1500 evra solidan brz auto.

Sta je sa bubama?

Ja ruka na srce, zaista sam prezadovoljan od 1600-ku. VRLO je snazna, ima golema strahopochit od meni, nije auto za zezanje kao 1200-ku.

Ali to je to. Ubacimo 1600-ke, imamo nashih 34-pict-3, sanjamo za Weber 40IDF karburator...i cuvamo pari za benzina i ulje Smile

Poliranje grani? Stavanje druga bregasta?Radilica? HA! To samo citamo u skupih VW Trends, WOB World, spisanija ili na TheSamba.com
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
KdF
Ultimativni znalac VW problematike
Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka: 3291
Godina: 40
Datum upisa: 03.06.2007

PočaljiNaslov: Re: "Jeftin" tuning?   Čet Okt 04, 2007 1:52 pm

Nije to bas tako prosto. Ubacivanje novog motora koji uz to nije od tog automobila (iz Una u 101 na primer) je obicno skopcano sa gomilom problema koje treba resiti, od kojih su neki teze a neki lakse resivi. Osim toga te karoserije su slabe i za originalni motor, i ne znam koliko ih treba ojacati da bi to bilo zadovoljavajuce za duplo jaci motor!
Nazad na vrh Ići dole
dechkotzar
dr. VW, spec. za Offtopic
dr. VW, spec. za Offtopic

Broj poruka: 1197
Godina: 35
Datum upisa: 15.06.2007

PočaljiNaslov: Re: "Jeftin" tuning?   Čet Okt 04, 2007 2:02 pm

pogledaj topik "broj obrtaja"...to je neka budzet varijanta...

treba ti jedna bregasta (80-100 evra) ako nadjes polovnu jos bolje, dobar motor sa kojim ces da pocnes, usisne grane, nadji polovne webere sa neke skrsene alfe 33 i uzivaj!
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://www.b92.net
vlajko05
dr. VW
dr. VW

Broj poruka: 1438
Godina: 28
Datum upisa: 02.06.2007

PočaljiNaslov: Re: "Jeftin" tuning?   Čet Okt 04, 2007 11:06 pm

uzmes lepo type 4 i za malo para imas duplo vise konja ( tacnije 70 ili ako si talijan 120 iz porschea ) uz fabricki motor koji traje li traje Wink
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://www.buba-beograd.com
VWMacedonia
dipl. ing. Bubarstva
dipl. ing. Bubarstva

PočaljiNaslov: Re: "Jeftin" tuning?   Pet Okt 05, 2007 1:29 am

vlajko05 ::
uzmes lepo type 4 i za malo para imas duplo vise konja ( tacnije 70 ili ako si talijan 120 iz porschea ) uz fabricki motor koji traje li traje Wink

Ova mi se svida...ali nema ih puno Typ 4

Ja sam razmishlavao za T3 kombi, 2.1 litreni boxer 110KS motora. Jedan lik u Skopje napravio takvo cudo ali sa (navodno) Porsche menjach (ne znam od ko Porsche). (isto mislim da je i vodeno hladjen motor)

Ima 2.0 litreni...sa nekih 68KS ako se ne varim od T2 (Strkovski ima jedan) ali on kaze da ne ga zbira u Bube...

Question
Nazad na vrh Ići dole
strid
dr. VW
dr. VW

Broj poruka: 1415
Godina: 61
Datum upisa: 20.06.2007

PočaljiNaslov: Re: "Jeftin" tuning?   Pet Okt 05, 2007 10:09 pm

moje skromno misljenje:
prvo moras sam sa sobom da se dogovoris:
1. da li hoces bubin motor (ili nesto doradjeno na bazi bubinog motora)
2. ili hoces da ubacujes motor od neceg drugog
i jedno i drugo ima svoje prednosti i naravno mane
i naravni izbor je strahovito veliki u oba slucaja i zahvati su bitno drugaciji
na bubin blok moze da se pakuje (uz masinsku obradu) do 2400 ccm (standardna ponuda delova)
a u drugoj varijanti sam pronalazio upakovane motore od porshea,alfe 33, zakljucno sa subaru WRC twin turbo motorom od 280 ks (i to naravno nisu vazdusno hladjeni motori)
+ jako bitno je voditi racuna o obaveznim pratecim prepravkama tipa disk kocnice,potrebna ojacavanja i tako redom
verovatno ti nisam mnogo pomogao
ja sam resio da pakujem jedan 1600 sa nesto malo nestandardnih delova (ostrija bregasta,drugi ventili u glavama,dva dupla karburatora) jer je jako bitno i kako se motor spakuje, a i nije mi zelja da spakuje preveliku snagu u 800 kg tezine
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://www.studio3dworld.com
vlajko05
dr. VW
dr. VW

Broj poruka: 1438
Godina: 28
Datum upisa: 02.06.2007

PočaljiNaslov: Re: "Jeftin" tuning?   Pet Okt 05, 2007 10:10 pm

pa nadji WBX ( wasserboxer ) i pakuj vazdusnjak od njega, iliti typ 5 Very Happy Very Happy Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://www.buba-beograd.com
strid
dr. VW
dr. VW

PočaljiNaslov: Re: "Jeftin" tuning?   Pet Okt 05, 2007 10:25 pm

cek da ja prvo spakujem ovo sto sam se zainatio
imam jos samo par nekih sitnih dilema scratch scratch
a mozda cu i tebe malo da davim vezano za friziranje , ti si ipak o tome mnogo vise study

jel to mislis nesto ovakvo
http://cgi.ebay.de/vw-t2-t3-Motor-2-1-Liter-112PS_W0QQitemZ130157683860QQihZ003QQcategoryZ61283QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Nazad na vrh Ići dole
strid
dr. VW
dr. VW

PočaljiNaslov: Re: "Jeftin" tuning?   Pet Okt 05, 2007 10:34 pm

mala informacija
trenutno je cena za jedan motor za 356 iz 62-ge stigla vec do 1.000 E a licitacija nije ni blizu kraja Laughing Laughing
Nazad na vrh Ići dole
VWMacedonia
dipl. ing. Bubarstva
dipl. ing. Bubarstva

PočaljiNaslov: Re: "Jeftin" tuning?   Sub Okt 06, 2007 11:37 am

356 od 1962 su mislim 1600 i 2000 kubika...

Ja znam da mogu nabudzati 2400ccm3 motor...ali probjlem e u tome sto taj motor je ...3000-5000 evra... Smile

Svida mi se ideja za ostrija bregasta, pa moze olesneti zamajach, klipovi, klipnjaci, poliranje usisne i izduvne grane itd i nabudzati jedan 40IDF Weber karburator (ili dva Very Happy)
Nazad na vrh Ići dole

"Jeftin" tuning?

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Similar topics

-
» "unsinkable" WWI battleship, HMS Audacious - National Geographic & History Chanel
» tuning and styling projekat tomos bt..
» "Jeftin" tuning?
» Peugeot servis "Rasa"
» (106) Naš "umorni" pežovčić

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
vw-vhs-mladenovac :: TEHNIKA :: Motori-