vw-vhs-mladenovac

Ljubitelji vw vozila sa vazduhom hladjenim motorima

PrijemPrijem  KalendarKalendar  GalerijaGalerija  FAQ - Često Postavljana PitanjaFAQ - Često Postavljana Pitanja  TražiTraži  Registruj seRegistruj se  Lista članovaLista članova  Korisničke grupeKorisničke grupe  PristupiPristupi  

Delite | 

Bad Camberg 2011 - report !

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
Doktor
Vazdušno hlađeni mozak
Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka: 609
Godina: 33
Datum upisa: 20.09.2007

PočaljiNaslov: Bad Camberg 2011 - report !   Pon Jul 04, 2011 10:55 pm

Pozdrav ekipa,

imao sam priliku koja se ne propušta i sa jednim kolegom restauratorom i bubaljupcem iz Rijeke sam narpavio 1000km u jednom smjeru da bi došao do mjesta zvanog Bad Camberg.
Tamo se svake 4 godine održava skup najstarijih zrakom hlađenih VW-ova, konkretno - na izložbeni prostor ne ulaze bube mlađe od '57, Karmann Ghie od '55-'59, Schwimmwgeni, Kubelwageni, Komanderwageni, KDF-wageni, Hebmulleri, Danner & Stauss vozila na bazi VW-a...rani Porschei...
U svakom slučaju nezaboravno iskustvo za hardcore ljubitelje ! Cool

Ruta je bila sljedeća: Rijeka - Poreč - Ljubljana - Loiblpass - Klagenfurt - Salzburg (mahali smo Ivi Smranaderu) - Munchen - Nurnberg - Franakfurt - Bad Camberg. Istim putem smo se vraćali nazad.
Vozilo koje smo mrcvarili je bila stara dobra Lancia Prisma dizel, koja izgleda kao da je izašla iz Mad Max filmova. Laughing Zato solidno ide i troši na kapaljku, pa me put do tamo izašao svega 100€, a troškovi su se djelili na 2 osobe. Hrpu inicijalno zainteresiranih je otpalo kada je na put stvarno trebalo ići. Razz
Osim dosadnih 14 sati vožnje prema gore zbog zastoja na autoputu u Austriji zbog čega smo izgubili skoro 4 sata, imali smo zanimljiv događaj na autobahnu jer su nas zaustavile policijske Cobre (ni jedan nije bio Semir). Very Happy
Nakon što su provjerili naše dokumente, pregledali prtljagu i čuli kamo zapravo idemo, postili su nas odmah uz smješak i želju da sretno stignemo na odredište i nazad doma. Cool

U Bad Camberg smo stigli oko podne drugi dan i po ulicama je bilo hrpu parkiranih buba i kombija koji nisu bili dovoljno stari da budu izloženi na glavnoj livadi gdje se sve odvijalo, a bilo je i poprilično ovala i poneki split koji su onako navratili da se malo pokažu...usprkos tome što je kiša stalno padala i tek u kasno posljepodne se vrijeme malo prolješalo.

Mogu samo odmah reći da sam prepoznao nekoliko auta koji su bili recenzirani u Volksworldu i Ultra VW-u u zadnjih 14 godina koliko pratim takve novine.
Bilo je stvarno prekrasnih primjeraka i vidjeti ih uživo je fenomenalan osjećaj - vidjeti toliko starih splitova, ovala i Hebmullera sa ostalim rijetkom autima sve na jednoj hrpi - sve to je privuklo VW aircooled kremu iz cijelog svijeta !
Uz izložbeni prostor je bio i poveći sajam djelova a susreo sam i neke domaće face koje su tamo bile u potrazi za dijelvima za svoje projekte.
Nevjerojatno je koliko još NOS dijelova čovjek može kupiti ako ima dublji džep (nije uvjek nužno, ali u većini slučajeva je). Bilo je svega, tako da čovjek posjetom Bad Cambegu i Hessisch-Oldendorfu može prikupiti sve dijelove da iskompletira i splita i ovala i barna i što god vam padne napamet. Ima svega, a za oko su mi zapele i neke poznate firme: Wolf Parts - limarija iz Švedske, Himmelservice iz njemačke - spcijalizirali su se za interijere najstarijih VW-ova, zatim je tu bio i zastupnik Klassik Fab dijelova limarije, poznatih i kao Funky Green Panels - najkvalitetnije reprodukcije limarije za splitove, ovale, barnove...kvaliteta izrade vrhunska, cijene isto tako, ali ne i nedostižne. Zadnje što je Klassik Fab izložio preko svog posrednika su novi blatobrani za splitove i ovalke koji su 100% točna replika, a od verzija za mlađe modele se razlikuju u nekoliko detalja za koje sam već izoštrio oko.

Od najboljih auta (meni) bi naveo sljedeće: nekoliko KDF-wagena u koja spadaju i dva Kommanderwagena (buba sa pogonom 4x4), dva Schwimmwagena, dva Kubelwagena, hrpu barndoora, jedan francuski sa natpisom Delassus (bio u Volksworldu), nekoliko Hebmullera sređenih da boli glava i dosta splitova i ovalki sa Okrasa i ostalim Vinatage Speed doradama.
Bio je izložen i split iz '38 (iako to nije pravi split jer je još bio prototip u pitanju) i Porsche u jednoj vrlo aerodinamičnoj i interesantnoj izvedbi (zaboravio sam točan naziv).

Vidio sam i trojicu meni dobro poznatih likova sa svjetske aircooled scene: Ivan McCutcheon - urednjik Volksworlda, Keith Seume - autor nekoliko knjiga i trenutno glavni urednik Ultra VW časopisa i u njegovom društvu - Ron Flemmning iz FAT Performance-a, čovjek koji je izmislio California Look stil i dan danas slaže motore i vozi drag utrke ! I Keith i Ron su sada već djedice, ako je suditi po izgledu....

Evo malo slika:

Za kraj, moj vozač i kolega sa putovanja - Švik & der Kommanderwagen iz 1942:

That's all Volks ! Razz
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://www.vwbuba.hr
markons
pridošlica
pridošlica

Broj poruka: 20
Godina: 27
Datum upisa: 17.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Bad Camberg 2011 - report !   Uto Jul 05, 2011 12:40 am

Shocked Shocked Shocked Ovo dodje kao drugi doktorat... cheers cheers cheers
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
KdF
Ultimativni znalac VW problematike
Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka: 3291
Godina: 40
Datum upisa: 03.06.2007

PočaljiNaslov: Re: Bad Camberg 2011 - report !   Uto Jul 05, 2011 6:42 am

Veoma zanimljiva reportaža!

Taj neobični automobil je Porsche type 64, prototip pravljen za trku Berlin - Rim koja je trebala da se održi 1939. ali nije jer je izbio rat. Napravljena su samo 3 primerka.
Nazad na vrh Ići dole
xstream
Vazdušno hlađeni mozak
Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka: 573
Datum upisa: 07.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Bad Camberg 2011 - report !   Uto Jul 05, 2011 7:41 am

like!
Nazad na vrh Ići dole
toxic
dr. VW
dr. VW

Broj poruka: 972
Datum upisa: 20.06.2007

PočaljiNaslov: Re: Bad Camberg 2011 - report !   Uto Jul 05, 2011 7:55 am

ti i branko?????
iso miki, kakva kombinacija.

cekamo slike ko ozebli sunce, a vi se tek sad sjetili podnjet raport Evil or Very Mad
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://www.classic99.hr
Doktor
Vazdušno hlađeni mozak
Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka: 609
Datum upisa: 20.09.2007

PočaljiNaslov: Re: Bad Camberg 2011 - report !   Uto Jul 05, 2011 8:35 am

toxic ::
ti i branko?????
iso miki, kakva kombinacija.

Aaaa, si vidio !
Who dares, wins ! Laughing

Bio bi report prije sa još više slika, ali je web BKZ down, pa to radim ovako (trebalo je par sati da ovo sve uploadam). Cool

Svima hvala na pozitivnim komentarima Wink
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://www.vwbuba.hr
wendol
VW zaluđenik
VW zaluđenik

Broj poruka: 219
Datum upisa: 04.06.2009

PočaljiNaslov: Re: Bad Camberg 2011 - report !   Uto Jul 05, 2011 9:49 am

Sve sami Ovali i splitovi !!!! Smile

www.mimicortazar.blogspot.com