vw-vhs-mladenovac

Ljubitelji vw vozila sa vazduhom hladjenim motorima

PrijemPrijem  KalendarKalendar  GalerijaGalerija  FAQ - Često Postavljana PitanjaFAQ - Često Postavljana Pitanja  TražiTraži  Registruj seRegistruj se  Lista članovaLista članova  Korisničke grupeKorisničke grupe  PristupiPristupi  

Delite | 

svetli lampica

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2, 3, 4  Sledeći
AutorPoruka
dragan
pridošlica
pridošlica

Broj poruka: 37
Godina: 35
Datum upisa: 26.10.2007

PočaljiNaslov: svetli lampica   Uto Nov 02, 2010 7:17 pm

izgleda da je veliki kvar u pitanju,. cima, nema vise snage kao nekad i izgleda da se brzo greje,pali se i lampica za ulje u leru... neravnomerno radi kao da se cuje zujanje nekog lezaja.. da izlazi crni dim
Bila je dva dana kod majstora, merili su kompresiju to je bilo ok, posle su skidali usisnu granu..ostala je jos neki dan ali kvar nije otklonjen..

izgleda da cu morati kod drugog majstora
Crying or Very sad
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://www.nationalgeographic-srbija.com/
dragan
pridošlica
pridošlica

PočaljiNaslov: Re: svetli lampica   Čet Nov 11, 2010 1:56 pm

I dalje bez uspeha, drugi majstor je ponovo zamenio svecice i ulje.. kaze da je u karteru motora bilo i benzina...

sad ne znam sta je u pitanju kaze da je kompresija 10,5 svecice su isto tako bacale varnicu i dalje je isto nema snage i bucno radi...

da li ima jos nade za motor ili da potrazim drugi.. ??

hvala unapred na odgovorima
Nazad na vrh Ići dole
Doktor
Vazdušno hlađeni mozak
Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka: 609
Godina: 33
Datum upisa: 20.09.2007

PočaljiNaslov: Re: svetli lampica   Čet Nov 11, 2010 3:44 pm

Mogao bi napisati koji motor imaš, tek toliko da znamo...
Jesi probao naštimati ventile i podesiti kut paljenja i karburator ?
Potrošeni razvodnik može biti uzrok lošeg rada i gubitka snage motora, ja sam to prošao pred nekoliko godina.
Da li motor troši ulje ?
U kakvom je stanju pumpa goriva ? Ako je ona loša, benzin ti se lako sliva u karter...pa i to može biti uzrok.
Prebogata smjesa isto može biti uzrok crnog dima.
Probaj to sve provjeriti, jedno po jedno, pa ćeš onda znati više...
Ako motor bučno radi (lupa) i nema snage, vjerojatno ti je motor sazrio za generalno sređivanje (znaš li išta o tome koliko je taj motor napravio kilometara?).
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://www.vwbuba.hr
KdF
Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka: 3290
Godina: 40
Datum upisa: 03.06.2007

PočaljiNaslov: Re: svetli lampica   Čet Nov 11, 2010 8:36 pm

Bez rasturanja motora se ne može tačno znati u kakvom su stanju pojedini važni delovi. Neke informacije se mogu doznati raznim merenjima. Recimo, merenjem pritiska kompresije može da se ustanovi da li su ventili, karike, klipovi i cilindri dobri. Ako motor ne troši ulje, to je takođe znak da su karike i cilindri i klipovi dobri. Merenjem pritiska ulja na hladnom i zagrejanom motoru se od prilike može ustanoviti stanje ležajeva radilice i uljne pumpe.

Motor je kompleksna naprava i ne može se na onsovu tako šturog opisa (bučan i nema snage) reći skoro ništa o tome da li i šta mu ne valja. Bučan rad može da dolazi od bezazlenih kvarova (izgoreo lonac auspuha na primer) kao i loša vuča (nenaštelovano paljenje npr.).
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
dragan
pridošlica
pridošlica

PočaljiNaslov: Re: svetli lampica   Čet Nov 18, 2010 11:41 am

Hvala na odgovorima

Danas me majstor nazvao i kaze da su otisli lezajevi radilice, da sam vozio sa mesavinom ulja i benzina u karteru... secam se dok sam je vozio da je mnogo mirisalo na benzin kad stanem. To je znak da je pumpa u kvaru, bar mislim
Buba je 1976g 1200j, na kilometar je pisalo oko 96 000 mada sajla nije radila kad sam je kupio pre tri godine
Nazad na vrh Ići dole
KdF

PočaljiNaslov: Re: svetli lampica   Čet Nov 18, 2010 3:13 pm

Da li je on rasturio motor?
Nazad na vrh Ići dole
dragan
pridošlica
pridošlica

PočaljiNaslov: Re: svetli lampica   Čet Nov 18, 2010 6:56 pm

Nije otvarao motor
Danas sam dovezo auto kuci, majstor je zamenio svecice po treci put, kablove i kondenzator.. ali kaze da mu nema spasa pritisak ulja je nesto vise od 3 kad je hladan motor, kako se greje tako pada i pritisak...
Pitao sam zasto ne promeni pumpu za gorivo, kaze da je ona ok.. ja reko pa kako je dospelo gorivo u karteru, nije zeleo da mi kaze..
Ima jedan polovan motor na prodaju, samo ne mogu da nadjem vlasnika on je samo leti u mom kraju a iz Nisa je...
Zao mi je sto nisam ranije primetio da mesa ulje i benzin ali...sad je gotovo...
Ako imate neki savet, posto ovde izgleda nema dobrog majstor ili beze od ovakvih motora ili kazu da mogu da ga bacim kad crkne...

hvala unapred Dragan
Nazad na vrh Ići dole
Doktor
Vazdušno hlađeni mozak
Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka: 609
Godina: 33
Datum upisa: 20.09.2007

PočaljiNaslov: Re: svetli lampica   Pet Nov 19, 2010 9:48 pm

Ima ja savjet / promjeni majstora a kada nadjes boljeg, fino rasturi motor i zamjeni sve sto je potrebno zamjeniti, a osvjezi brusenjem one dijelove koje trebas. Tako ces znati kakav motor ima[ i vozit ces se puno mirnije.
Ovaj sadasnji majstor te zavlaci / nama sta mjenjati kablove svjecice i ostali potrosni materjal ako tvrdi da je prolupao lezaj radilice ! Evil or Very Mad
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://www.vwbuba.hr
KdF

PočaljiNaslov: Re: svetli lampica   Pet Nov 19, 2010 10:39 pm

Pritisak ulja izgleda u redu (donja granica pritiska je 2 atmosfere pri 2500 o/min pri temperaturi ulja od 70°C, ali za ulje SAE30). Da je neki ležaj otišao pritisak bi bio mnogo manji. Bez rasturanja motora se ne može pouzdano znati šta je problem, tj. da li je otišao ležaj radilice odnosno šta je uzrok lupanja.

Što se generalne tiče, sve se može srediti i popraviti, tako da ipak potraži nekog drugog majstora, ti do sada očigledno nisu zainteresovani da urade nešto pametno. VW motor je prost i nije ništa komplikovaniji od drugih starijih motora, tako da ne vidim zašto je kod nas bilo uvreženo mišljenje da se ti motori teško ili nikako ne popravljaju - to naprosto nije istina.
Nazad na vrh Ići dole
dragan
pridošlica
pridošlica

PočaljiNaslov: Re: svetli lampica   Pet Nov 19, 2010 11:20 pm

Hvala vam mnogo na odgovorima.. pokusacu da nadjem nekog drugog majstora... ne znam sta je sa ovim majstorima, jedino jos da probam da promenim pumpu goriva...majstor kaze da je ona u kvaru popustila bi na nekoj rupici..

hvala jos jednom..

Nazad na vrh Ići dole
KdF

PočaljiNaslov: Re: svetli lampica   Sub Nov 20, 2010 10:39 am

Ako dolazi do razređivanja ulja benzinom, ne mora da bude uzrok uvek pumpa. U nekom ranijem postu si pomenuo crni dim iz auspuha. Ovo ukazuje na prelivanje karburatora. Tada benzin dobija previše benzina koji ne može da sagori, i taj nesagoreli benzin dospeva u kućište motora i razređuje ulje.

Ovo može da se dešava usled neispravnog ili prljavog igličnog ventila u karburatoru. Da li je to proveravano?
Nazad na vrh Ići dole
dragan
pridošlica
pridošlica

PočaljiNaslov: Re: svetli lampica   Pet Nov 26, 2010 3:30 pm

Danas je stigla pumpa za gorivo, Kum i ja zamenili i vozili je jedan krug... za sada je dobro nema vise crnog dima a i normalno se ponasa u voznji..

Cuje se lezaj ali na altelnatoru u kucistu ventilatora... ne kao sto je majstor govorio da je na radilici..vazno da je mastor promenio tri para svecca i ulje i naravno dobro naplatio
Pumpa je iz Astora nema nikakve oznake..

Hvala svima na odgovorima
Nazad na vrh Ići dole
KdF

PočaljiNaslov: Re: svetli lampica   Pet Nov 26, 2010 11:09 pm

Ležajeve alternatora obavezno zameni, jer može da se desi da se raspe a onda može da dođe do velikog oštećenja alternatora. Ležajevi su jeftini, jedino je malo komplikovano skinuti alternator - mora da se oslobodi kućište turbine i da se izdigne kako bi mogao da se izvadi alternator zajedno sa turbinom.
Nazad na vrh Ići dole
dragan
pridošlica
pridošlica

PočaljiNaslov: Re: svetli lampica   Pon Dec 06, 2010 1:57 pm

Hvala Kdf, zamenicu lezajeve.. prosli put majstor je menjao samo jedan, sa prednje strane kod kajsa..

Raspitacu se malo u gradu ko bi zeleo to da uradi, jer malo komplikovano, za sada je ne vozim dok to ne uradim...

Koje ulje preporucujete, majstor kaze da je zamenio..cisto sumnjam.. do sada sam sipao galaks 15-40 i menjao dva puta godisnje, posto mi brojcanik ne radi..

Nazad na vrh Ići dole
KdF

PočaljiNaslov: Re: svetli lampica   Pon Dec 06, 2010 5:54 pm

Ja koristim Galaks unia već godinama, i dobro se pokazalo.
Nazad na vrh Ići dole

svetli lampica

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 4Idi na stranu : 1, 2, 3, 4  Sledeći

Similar topics

-
» Zuta lampica chek
» pokazivac goriva-lampica za rezervu
» svetli lampica
» Crkla nova tabla - svetli lampica za ulje
» Zujalica i lampica za pojas pomoc