| | Kucna hemija i ostala kuhinjska pomagala za odrzavanje bube | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
popesky dr. VW

Broj poruka: 1741 Godina: 41 Lokacija: sombor Datum upisa: 09.08.2007
 | Naslov: Kucna hemija i ostala kuhinjska pomagala za odrzavanje bube Čet Feb 04, 2010 8:17 pm | |
| Ajmo ovde da stavljamo "recepte" koja sve kucna pomagala, hemija itd, mogu da se zloupotrebe pri odrzavanju i popravci nasih ljubimica (npr.: ono sa baking sodom za skidanje rdje, pa recimo rucni mixer kao kurbla, bubanj ves masine za obrvice farova, upotreba rerne i usisavaca - kao improvizovane peskare,) predpostavljam da ima sjajnih / genialnih ideja ali mnogi za njih neznaju .... pa udrite. evo ja se npr secam da sam davno cistio oksidaciju sa mesinga i cinela za bubanj uz pomoc sodabikarbone, sirceta i pepela od cigara (bejah se prepusio to vece  ) nije bas za aute al ko zna mozda neko ima mesinganu bubu |
|
 | |
savan VW entuzijasta

Broj poruka: 122 Godina: 28 Lokacija: beograd Datum upisa: 31.05.2009
 | Naslov: Re: Kucna hemija i ostala kuhinjska pomagala za odrzavanje bube Čet Feb 04, 2010 9:12 pm | |
| Pasta za zube (kaladont),odlican za matirane delove hroma...
Namazati mesto kaladaontom,pustiti da se osusi,krpu u ruke pa udri... |
|
 | |
malimilan dipl. ing. Bubarstva

Broj poruka: 307 Godina: 33 Lokacija: Beograd Datum upisa: 23.02.2009
 | Naslov: Re: Kucna hemija i ostala kuhinjska pomagala za odrzavanje bube Pet Feb 05, 2010 1:08 am | |
| E neko mi rece da se karburatori vrhunski ciste u sircetu ,jel neko to proverio i ako jeste nek opise malo proceduru |
|
 | |
Braca dr. VW

Broj poruka: 1018 Godina: 63 Lokacija: BGD-Pašino brdo Datum upisa: 14.08.2007
 | Naslov: Re: Kucna hemija i ostala kuhinjska pomagala za odrzavanje bube Pet Feb 05, 2010 10:22 am | |
| Za ciscenje karburatora najbolja je "mravlja kiselina"
To svi koriste i ultra zvucnim kadama za ciscenje.
Sto se kaladonta tice pomaze donekle ali za hromirane delove najefikasnija je "SONAX" pasta. Vraca is mrtvih hromirane delove.Licno probao i uverio se.
Cak sam stari srebrni svecnjak doveo do perfektnog sjaja
Inace paste ima u Astoru. Za ciscenje korozije sa karoserije ipak je najbolje peskiranje bar po mojim iskustvima. |
|
 | |
KdF Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka: 3290 Godina: 40 Lokacija: Beograd Datum upisa: 03.06.2007
 | Naslov: Re: Kucna hemija i ostala kuhinjska pomagala za odrzavanje bube Pet Feb 05, 2010 12:41 pm | |
| A de da nađemo tu mravlju kiselinu, u mravinjaku?  Za pranje nekih prljavih delova a i ruku koristim prašak za veš, a može i prašak za sudove (za mašinu) samo što je on jako agresivan i po ruke i po stvari pa sa njim treba oprezno. |
|
 | |
savics VW entuzijasta

Broj poruka: 120 Godina: 35 Lokacija: begrad Datum upisa: 02.12.2009
 | Naslov: Re: Kucna hemija i ostala kuhinjska pomagala za odrzavanje bube Pet Feb 05, 2010 1:32 pm | |
| Tecni cif za ciscenje zaprljanih i poliranje izmatiranih povrsina.Utrljati na suvo i kad se osusi obrisati suvom krpom,kao prilikom poliranja |
|
 | |
djordje 1200j Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka: 664 Godina: 29 Lokacija: gornji milanovac Datum upisa: 25.10.2008
 | Naslov: Re: Kucna hemija i ostala kuhinjska pomagala za odrzavanje bube Pet Feb 05, 2010 5:28 pm | |
| kiselina , tako kazemo na srpskom-> englezi bi rekli acid -> sto u zargonu znaci LSD kako li on cisti koroziju???????
posto vidim da postaje deo kucne hemije?? |
|
 | |
malimilan dipl. ing. Bubarstva

Broj poruka: 307 Godina: 33 Lokacija: Beograd Datum upisa: 23.02.2009
 | Naslov: Re: Kucna hemija i ostala kuhinjska pomagala za odrzavanje bube Sub Feb 06, 2010 3:17 am | |
| ima ona neka cuvena slovenacka polir pasta za stare branike ,je najbolja jer ima veca zrnca abraziva nego sonaxova ,a ima i jos par nekih starijih pasti ,al im neznam imena isto sa vecim znom.Ali sa sonaxovom pastom maltene mozete polirati socivo fara a da ga ne ostetite ,dok ove druge ne ,sonaxova je najfinija(u toj kucnoj varijanti da ne zalazimo u3M i ostale) |
|
 | |
Perun VW zaluđenik

Broj poruka: 229 Godina: 25 Lokacija: Sao Joao do Estoril, Portugal Datum upisa: 07.09.2009
 | Naslov: Re: Kucna hemija i ostala kuhinjska pomagala za odrzavanje bube Sub Feb 06, 2010 3:40 am | |
| Ta slovenacka je Purol pasta i iz licnog iskustva vam mogu reci da je fantasticna! A da nismo malo otisli u off?! Ipak je u pitanju kucna hemija! Cuo sam negde da je coca-cola dobra za poliranje branika,samo sto umesto krpe se koristi komad alu folije,pa ko voli...  |
|
 | |
popesky dr. VW

| Naslov: Re: Kucna hemija i ostala kuhinjska pomagala za odrzavanje bube Sub Feb 06, 2010 9:03 am | |
| sa kokakoliom sam i sam probao ... radi odlicno ....samo sto sam ostavio foliju u kokakoli da prenoci.... eh ta kokakola ... za sve sluzi osim za pice  |
|
 | |
Perun VW zaluđenik

Broj poruka: 229 Godina: 25 Lokacija: Sao Joao do Estoril, Portugal Datum upisa: 07.09.2009
 | Naslov: Re: Kucna hemija i ostala kuhinjska pomagala za odrzavanje bube Sub Feb 06, 2010 1:34 pm | |
| Evo i mythbusters su probali!  Jes da je na portugalskom ali bitna je poenta! http://www.youtube.com/watch?v=Ak6Dzeuauao&feature=related I da se nadovezem na ono sto je savics rekao za tecni cif...jednom prilikom mi je buba bila parkirana ispod neke stare kruske i neko lepljivo govno je palo na prednju haubu(uzasno sitno,braon i lepljivo) i ni jedna pasta za poliranje,pranje...nije uspelo da otkloni,zadnje sto mi je ostalo u asortimanu je bio tecni cif i on je bez problema otklonio,a nije ostavio nikakve nezeljene posledice! |
|
 | |
axy dipl. ing. Bubarstva

Broj poruka: 300 Godina: 18 Lokacija: ZA Datum upisa: 22.05.2009
 | |
 | |
popesky dr. VW

| Naslov: Re: Kucna hemija i ostala kuhinjska pomagala za odrzavanje bube Sub Feb 06, 2010 3:26 pm | |
| jel to CIF sto izgleda kao neko mleko ? |
|
 | |
Perun VW zaluđenik

| Naslov: Re: Kucna hemija i ostala kuhinjska pomagala za odrzavanje bube Sub Feb 06, 2010 3:31 pm | |
| Malo je gusce od mleka ali jeste belo!  Evo ovakav sam ja koristio!  |
|
 | |
axy dipl. ing. Bubarstva

Broj poruka: 300 Godina: 18 Lokacija: ZA Datum upisa: 22.05.2009
 | Naslov: Re: Kucna hemija i ostala kuhinjska pomagala za odrzavanje bube Sub Feb 06, 2010 3:32 pm | |
| i ja sam taj koristio!uzmes cif i zicu za ribanje pa udri pa sijaju ratkapne samo tako  |
|
 | |
| | Kucna hemija i ostala kuhinjska pomagala za odrzavanje bube | |
|