| | Poliranje izgebanog stakla | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
popesky dr. VW

Broj poruka: 1741 Godina: 41 Lokacija: sombor Datum upisa: 09.08.2007
 | Naslov: Poliranje izgebanog stakla Pet Avg 10, 2007 11:54 pm | |
| ... eto ... dal je neko polirao stakla, i ako moze objasnjenje, sa cim (alat, hemija, tehnika), ili gde i posto ? |
|
 | |
popesky dr. VW

| Naslov: Re: Poliranje izgebanog stakla Uto Avg 14, 2007 7:01 pm | |
| hmmm... niko nista  moracu da probam onda neke carolije (koje cesto zavrse katastrofalnim ishodom) ... samo da pronjuskam malo jos po kineskim siteovima  |
|
 | |
Mico Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka: 613 Godina: 38 Lokacija: Beograd Datum upisa: 03.06.2007
 | Naslov: Re: Poliranje izgebanog stakla Uto Avg 14, 2007 7:16 pm | |
| Teško pitanje... Probaj da zoveš neku firmu koja se bavi reparacijom auto stakala... |
|
 | |
KdF Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka: 3290 Godina: 40 Lokacija: Beograd Datum upisa: 03.06.2007
 | Naslov: Re: Poliranje izgebanog stakla Sre Avg 15, 2007 8:22 am | |
| Ja sam to svojevremeno hteo da radim pa sam zvao neku od tih firmi, i rekli su mi da to rade. Ne mogu doduse da odstrane dublje ogrebotine, ali neke manje mogu... |
|
 | |
igorsnegi dr. VW

Broj poruka: 1246 Godina: 38 Lokacija: Beograd-Visnjicka Banja,Obrenovac,Koceljeva Datum upisa: 05.06.2007
 | |
 | |
[F]aca pridošlica

Broj poruka: 42 Godina: 24 Lokacija: Lion Datum upisa: 02.06.2007
 | Naslov: Re: Poliranje izgebanog stakla Čet Avg 16, 2007 9:50 am | |
| Ja sam isto bio pitao za neko poliranje i dobio sam odgovor "kupi polovnu soferku za 20e, izaci cete isto ko i poliranje".. |
|
 | |
shone VW entuzijasta

Broj poruka: 117 Godina: 38 Lokacija: Beograd Datum upisa: 03.06.2007
 | Naslov: Re: Poliranje izgebanog stakla Čet Avg 16, 2007 11:42 am | |
| Ja sam davno na drugim kolima polirao stakla,koristio sam arexon tecnost i nije da nisam ispolirao bilo je bolje nego pre.
Arexon je italijanska firma,njihove proizvode (kozmetika za kola )koristi ferari. Paste za poliranje kola su im odlicne provereno. |
|
 | |
KdF Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka: 3290 Godina: 40 Lokacija: Beograd Datum upisa: 03.06.2007
 | Naslov: Re: Poliranje izgebanog stakla Čet Avg 16, 2007 12:55 pm | |
| Prilikom promene sofersajbne najcesce treba promeniti i keder, a novi keder ako se ne varam kosta bar jos toliko. |
|
 | |
popesky dr. VW

| Naslov: Re: Poliranje izgebanog stakla Čet Avg 16, 2007 3:13 pm | |
| | Citat: | | "kupi polovnu soferku za 20e, izaci cete isto ko i poliranje" |
hmm... dobra ideja al kao sto KdF rece + keder, elem meni netreba za soferku vetj za bocna stakla, koja su izgrebana zahvaljujuci najljucem neprijatelju "nemaru" koji nakon loseg farbanja nije smogo snage da vrati onaj cetkasti (ili mozda sundjerasti) material sa obe strane stakla koji sluzi da se staklo ne zulja, + Nesto mi se bas ne menjaju stakla na vratima, neznam zasto 
@shone: Arexon ,jel to sredstvo BASH za za stakla ili? i cime si "drljao", masinom ili rukama, nogama, vuna itd. ??? |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: cao Pon Avg 20, 2007 5:48 pm | |
| ma mogao bi da probas sa polit pastom ivoklarova to ti je pasta za poliranje proteza-akrilata i mrtala mada bi bilo najbolje da napravis svoju cetku od belog mantila-krpenog i da stavis na neki motor do 2000 obrtaja pa da krenes polako  |
|
 | |
dechkotzar dr. VW, spec. za Offtopic

Broj poruka: 1197 Godina: 35 Lokacija: Beograd Dorcol / Heemstede NL Datum upisa: 15.06.2007
 | Naslov: Re: Poliranje izgebanog stakla Pon Avg 20, 2007 6:11 pm | |
| @buboljubac, a ti imas nekog iskustva sa ovim ili...? |
|
 | |
popesky dr. VW

| Naslov: Re: Poliranje izgebanog stakla Pon Avg 20, 2007 7:24 pm | |
| moracu da "odstrelim nekog zubara, em sto cu da mu uzmem pastu, em cu da mu skinem mantil ...vesh mashinu sam majci rodjenoj rastavio vec ... jos samo da ufatim zubara i vremena pa na poso  |
|
 | |
dechkotzar dr. VW, spec. za Offtopic

Broj poruka: 1197 Godina: 35 Lokacija: Beograd Dorcol / Heemstede NL Datum upisa: 15.06.2007
 | Naslov: Re: Poliranje izgebanog stakla Pon Avg 20, 2007 7:39 pm | |
| @popesky
ja bi pokusao da nadjem ovog buboljubca, ubije dve muve jednim udarcem ( i mantil i pasta) |
|
 | |
popesky dr. VW

| Naslov: Re: Poliranje izgebanog stakla Pon Avg 20, 2007 7:45 pm | |
| buboljubac pridošlica pridošlica SLIKA Age : 29 Pridružio : 01 Jul 2007 Poruke : 18 Lokacija : Beograd-zeleni venac ... pa znamo otprilike buboljubac ...nemoj sam da se setas u belom mantilu sa polir-pastom dzepu... a nikako nemoj nositi motor na oko 2000 obrtaja sa sobom    |
|
 | |
popesky dr. VW

| Naslov: Re: Poliranje izgebanog stakla Čet Jan 10, 2008 10:15 pm | |
| malko sam danas experimentisao sa poliranjem stakla .... uzeo sam za primer staklo od kilometar sata koje je poprilicno izgrebano, pa cak ima i par dubljih ozbiljnijih ogrebotina (neko je bio nervozan na semaforu, a u ruci je ima srafciger:scratch: ) ... uzmem ja lepo vodenu smirglicu p800 i udri po staklu ... usperi zuljaj isperi zuljaj ... i eurekaaaa ... uspeo sam da dobijem fantasticno mat staklo    e... nakon toga udri krpom i purol pastom po tom istom staklu ...i nakon 5-6 minuta ... razbistrilo se .. rezultat nije fantastican, ali pokazuje da se to moze uglancati samo treba polirati i polirati ... sve u svemu one dublje ogrebotine su jedva vidljive ... sto znaci da bi moglo jos malo da se smirgla ... ali experiment uspeo ... ... sve u svemu malo sam sunjao netom i pronasao da se za poliranje ogledala za teleskope koristi prah cerijum oksid ... naravno da se tesko nabavlja kod nas u malim kolicinama ... narator: Jedno  i mirno popodne u jednom malom gradu u jos manjoj dobro opremljenoj apoteci: pop: dobar dan! Apotekarka: izvolite? pop: daj te mi dva slepera cerijum oxida apotekarka: sacekajte molim ......... u daljini shapatom: halo milicija ovde neki ludak koji zeli da kupi dva slep .... pop: doviiidjeeeenjaaaaaauuuuu...... apotekarka: STANI VATAAAJ GAAA!!! ....ali ima informacija da se moze na male kolicine nabaviti kod staklara ... ... prilikom nabavke pozeljno je imati ometac telefona ili dobre sprinterice ...  BTW evo jednog korisnog uputstva (na engleskom) bas za ogrebotine na staklu: http://www.facetingmachines.com/polishing_glass.shtmli naravno Cerium Oxid da se kupi, cisto da se vidi cena praha dovoljna za 25 shajbi: http://www.jcwhitney.com/webapp/wcs/stores/servlet/Product?storeId=10101&Pr=p_Product.CATENTRY_ID:2000756&TID=8014524F&productId=2000756&catalogId=10101ovo je recimo dobra alatka za precizne popravke/brusenje/poliranje dubljih ogrebotina:  |
|
 | |
| | Poliranje izgebanog stakla | |
|