malimilan dipl. ing. Bubarstva

Broj poruka: 307 Godina: 33 Lokacija: Beograd Datum upisa: 23.02.2009
 | Naslov: izbijanje lezajeva prednjeg trapa Uto Sep 15, 2009 10:38 pm | |
| Veceras me jedan prijatelj naplasio ,kako ima specijalan alat za izbijanje biksni i lezajeva iz prednjeg trapa Pa rekoh da pitam jel neko zna kako izgleda taj alat i ima li sanse da se izvani na neki improvizovani nacin ,a da se ne osteti |
|
djordje 1200j Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka: 664 Godina: 29 Lokacija: gornji milanovac Datum upisa: 25.10.2008
 | Naslov: Re: izbijanje lezajeva prednjeg trapa Uto Sep 15, 2009 10:46 pm | |
| ja sam te lezajeve zadio tako sto sam ih gurao platnom iz torzije sa druge strane i ni jedan nisam ostetio, sta znam mozda ima... |
|
KdF Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka: 3290 Godina: 40 Lokacija: Beograd Datum upisa: 03.06.2007
 | Naslov: Re: izbijanje lezajeva prednjeg trapa Sre Sep 16, 2009 7:43 am | |
| Postoji specijalni alat ali se može lako improvizovati. Ja sam to pravio tako što sam uzeo parče flahajzna, zaoblio mu krajeve tako da može da ukoso prođe kroz ležaj, a onda kada se ispravi dovoljno je dugo da legne na ležaj sa unutrašnje strane. Na sredini sam izbušio rupu i urezao navoj. Kada se taj komad ubaci u cev, u navoj se uvrne brezon na kraju koga se stavi neki teži predmet koji može da klizi po brezonu i matica. Onda se tim tegom udara po matici i tako se ležaj polako izbije. Originalni alat je sličan ovome. Umesto tegom, po pločici se može udarati i torzionim oprugama jer ležajevi nisu baš mnogo čvrsto nabijeni. Kada se ležajevi vraćaju, treba obratiti pažnju da se ne nabijaju do kraja, već do položaja gde su i bili (nema graničnika!).    |
|