|
|
| Autor | Poruka |
|---|
kola90 VW entuzijasta

Broj poruka: 53 Godina: 21 Lokacija: Sabac Datum upisa: 02.05.2009
 | Naslov: Katastrofa!!! Sre Jun 10, 2009 2:34 pm | |
| Vozim se i ja kad od jednom se cuje TUP,predjem ja jos 20m auto se ugasi,ja pogledam u retrovizor a pozadi vatrica samo jandi!!! Sva sreca pa se to doseilo ispred kuce,brzo uzmem aparat za gasenje i to ugasim.Danas oteram kod majstora i on kaze nije strasno.Mora se instalacija srediti komplet,nova razvodna kapa,i da se vidi da li jos nesto treba.
UZROK PLAMENA:namestio sam filter za gorivo od benzinske pumpe do karburatora.Ali posto na filter id crevo 8 a na karburator 6,ja lepo navucem tu smicu na 6 i tako je to funkcionisalo dok napolju nije upeklo i to se sve zagrejalo i sletelo sa karburatora,gorivo izaslo,a neki kabal probio i to buknulo.
E sad ja imam pitanje za vas,kaze mi da je mozda Dinama otisla.Ako jeste koliko kosta alternatro obican koji daje 55A a koliko alternator od 75A posto nameravam da stavljam muziku i sve zivo u nutra.Pa bolje sad odma da kupim taj jaci i da li ima u opste da se nadje to negde??? |
|
 | |
strid dr. VW

Broj poruka: 1415 Godina: 61 Lokacija: Grocka Datum upisa: 20.06.2007
 | Naslov: Re: Katastrofa!!! Sre Jun 10, 2009 7:20 pm | |
| ocigledno nisi procitao teme kako treba  sedi , jedan  to mesto za filter je idealno za veseli plamicak,narocito ako je filter plasticni polovni alternatori su oko 50-60 E (55A) radjeni su i i ti jaci od 75 ali ja jos u zadnje 3 godine nisam naleteo na takav |
|
 | |
kola90 VW entuzijasta

| Naslov: Re: Katastrofa!!! Sre Jun 10, 2009 8:19 pm | |
| znaci filterr za gorivo treba da ide na onaj dovod goriva u benzinsku pumpu?super.Ne filter je metalni,nije puko nego je crevo sa karburatora spalo i napravilo sranje. Da li moze ne ko da mi kaze okvrino koliko kosta ta promena instalacije,bobine, i to je to valjda  |
|
 | |
KdF Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka: 3290 Godina: 40 Lokacija: Beograd Datum upisa: 03.06.2007
 | Naslov: Re: Katastrofa!!! Sre Jun 10, 2009 9:03 pm | |
| Filter se uvek stavlja pre pumpe jer u tom vodu nema pritiska, i uvek se stavljaju šelne na sve spojeve. Crevo od 6mm može da se navuče na cev od 8 mm, ali obrnuto nije pouzdano jer šelna često ne može dovoljno da stegne da bi spoj bio siguran. Istini za volju, u prodavnicama se svašta prodaje, pa tako i trula creva i loše šelne.
O tome je bilo mnogo reči na ovom forumu.
Neki čak iz straha od požara filter stavljaju van motornog prostora. Očigledno da je ovakav strah opravdan. |
|
 | |
Dika dr. VW

Broj poruka: 3146 Godina: 59 Lokacija: Mladenovac Datum upisa: 01.06.2007
 | Naslov: Re: Katastrofa!!! Sre Jun 10, 2009 9:34 pm | |
| | KdF :: | Filter se uvek stavlja pre pumpe jer u tom vodu nema pritiska, i uvek se stavljaju šelne na sve spojeve. Crevo od 6mm može da se navuče na cev od 8 mm, ali obrnuto nije pouzdano jer šelna često ne može dovoljno da stegne da bi spoj bio siguran. Istini za volju, u prodavnicama se svašta prodaje, pa tako i trula creva i loše šelne.
O tome je bilo mnogo reči na ovom forumu.
Neki čak iz straha od požara filter stavljaju van motornog prostora. Očigledno da je ovakav strah opravdan. |
U zadnje vreme filter stavljam odmah ispod rezervoara, jeste malo nezgodno za rad ali vredi! |
|
 | |
Mico Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka: 613 Godina: 38 Lokacija: Beograd Datum upisa: 03.06.2007
 | Naslov: Re: Katastrofa!!! Sre Jun 10, 2009 10:22 pm | |
| @kola90
Alternator od 55A, 75A i 90A:
http://www.thesamba.com/vw/classifieds/detail.php?id=671469
E sad, ako možeš da ga nabaviš iz USA onda si srećan čovek.
Pitanje za sve,
da li može standardni alternator da se prepravi da daje veću amperažu? I ako to može, da li je moguće prepraviti postojeći regler da tu veću amperažu izdrži? |
|
 | |
Dika dr. VW

Broj poruka: 3146 Godina: 59 Lokacija: Mladenovac Datum upisa: 01.06.2007
 | Naslov: Re: Katastrofa!!! Sre Jun 10, 2009 11:01 pm | |
| | Mico :: | @kola90
Pitanje za sve,
da li može standardni alternator da se prepravi da daje veću amperažu? I ako to može, da li je moguće prepraviti postojeći regler da tu veću amperažu izdrži? |
Istrazivao sam mogucnost prepravke alternatora i na ovim prostorima nisam nasao nikog ko to radi! |
|
 | |
kola90 VW entuzijasta

| Naslov: Re: Katastrofa!!! Sre Jun 10, 2009 11:03 pm | |
| | Mico :: | @kola90
Pitanje za sve,
burzer mi je u americi,radi na turistickom brodu.Verovatno da bi on to mogao da mi kupi.Ali ne znam koliko bi me osurili ovde na carni od prilike onih 80$ to je oko 60 i kusur evra + da oni to njemuposalju na kompniju i da ovde ocarinim.100e garant....razmisliscu |
|
 | |
iron VW zaluđenik

Broj poruka: 195 Godina: 29 Lokacija: Smederevo Datum upisa: 19.12.2008
 | Naslov: Re: Katastrofa!!! Čet Jun 11, 2009 7:34 am | |
| Diko radio mi je majstor dinamu (otvorio očistio i sredio sve što treba). Kada sam ga pitao da mi radi dinamo rekao je da nije skoro radio kako sam ga razumeo radi i altenatore. Majstor se bavi samo autoelektrikom i stvarno radi odlično, meni održava juga i nije skup, radi i centralne brave, alarme... |
|
 | |
kola90 VW entuzijasta

| Naslov: Re: Katastrofa!!! Čet Jun 11, 2009 2:58 pm | |
| havarija sredjena! sanje je napravila pumpa za gorivo koja je se zapusila i napravila neki pritisak i taj pritisak je strgao crevo za gorivo sa karburator i onda je gorivo planulo post je verovatno kabal probijao.Promenio sam pumpu za gorivo,sredio struju i sad je jos ostalo da se sredi karburator posto su neki delovi se na njemu istopili od prevelike toplote. |
|
 | |
KdF Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka: 3290 Godina: 40 Lokacija: Beograd Datum upisa: 03.06.2007
 | Naslov: Re: Katastrofa!!! Čet Jun 11, 2009 8:30 pm | |
| Ko je i kako ustanovio da je pumpa stvorila previsok pritisak? |
|
 | |
kola90 VW entuzijasta

| Naslov: Re: Katastrofa!!! Čet Jun 11, 2009 8:46 pm | |
| Majstor naravno.Zato sto kad smo poceli da vracamo sve na svoje mesto videli smo da nas jebe dovod goriva.Onda je on stavio neku rucnu "drukalicu" pre pumpe za gorivo i gorivo dolazi od rezervoara.A kad je stavi posle pumpe nema goriva a ta drukalica zakuca pod vakumom.Stavio sam dru pumpu i sad je sve oke. |
|
 | |
bubamara Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka: 668 Godina: 46 Lokacija: Smederevo Datum upisa: 15.11.2007
 | Naslov: Re: Katastrofa!!! Čet Jun 11, 2009 8:53 pm | |
| |
|
 | |
kola90 VW entuzijasta

| Naslov: Re: Katastrofa!!! Čet Jun 11, 2009 9:12 pm | |
| ne nije specijalni model visokog pritiska nego nase gorivo takvo kakvo je kao blato da sipas je zapusilo membranu i napravilo svo to sranje |
|
 | |
bubamara Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka: 668 Godina: 46 Lokacija: Smederevo Datum upisa: 15.11.2007
 | Naslov: Re: Katastrofa!!! Čet Jun 11, 2009 9:22 pm | |
| ako ti tako kažeš....  |
|
 | |
|