| | Novi (stari) clan .. (čiča Marko) | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
markoniw Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka: 501 Godina: 59 Lokacija: Beograd Datum upisa: 10.07.2007
 | Naslov: Novi (stari) clan .. (čiča Marko) Pet Jul 13, 2007 1:38 pm | |
| Pozdravljam sve forumase (posebno Diku ) I evo par podataka o meni .. Marko Ilic rodjen DAVNE 1953 u Beogradu. Hobi stari automobili, konkretnije “NJENO VELICANSTVO”B U B A. Pored vise BUBA koje sam vozio ispunio mi se i mladalacki san da imam Karmanna Ghiu I BUBU Karmanna. Nazalost ,kako u zivotu to obicno biva,sticaj raznih okolnosti doprineo je da se teska srca moram odvojiti od jednog mezimca. Moj kucni savet odlucio je da se proda BUBA te je evo sada u oglasima. Inace clan sam vecine klubova istorijskih vozila u Srbiji I mnogo vremena sam posvetio ovoj problematici narocito u domenu legalizacije institucije istorijskog vozila.Do sada smo uspeli da u predlog ZAKONA O BEZBEDNOSTI SAOBRACAJA “ubacimo”instituciju istorijskog vozila (KOJOJ PRIPADA I BUBA) sa idejom da se uvede trajna registracija (osim godisnjeg tehnickog pregleda) kao I oslobodjenje od carine I istalih dazbina na uvoz takvih vozila I rezervnih delova ,kao sto se I radi u “belom svetu”.Naravno da je put za ostvarenje ovog cilja VISE nego trnovit,ali ne I nedostizan. Od mene toliko I puno srece svima kojima je BUBA U SRCU…
PS.predpostavljam da ce ova tema (trajna registracija …)privuci posebnu paznju te cu ja informisati forum o svemu sto se oko toga dogadja… |
|
 | |
KdF Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka: 3290 Godina: 40 Lokacija: Beograd Datum upisa: 03.06.2007
 | Naslov: Re: Novi (stari) clan .. (čiča Marko) Pet Jul 13, 2007 1:53 pm | |
| Pozdrav
Sta je to u stvari trajna registracija, sta to zapravo podrazumeva? I koje godiste bi bilo granica za istorijsko vozilo?
Poslednji izmenio dana Pet Jul 13, 2007 1:55 pm, izmenjeno ukupno 1 puta |
|
 | |

| Naslov: Re: Novi (stari) clan .. (čiča Marko) Pet Jul 13, 2007 1:53 pm | |
| |
|
 | |
dechkotzar dr. VW, spec. za Offtopic

Broj poruka: 1197 Godina: 35 Lokacija: Beograd Dorcol / Heemstede NL Datum upisa: 15.06.2007
 | Naslov: Re: Novi (stari) clan .. (čiča Marko) Pet Jul 13, 2007 2:19 pm | |
| moje postovanje, dobrodosli. |
|
 | |
buRago Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka: 523 Godina: 25 Lokacija: KRAGUJEVAC (dolina gladi) Datum upisa: 18.06.2007
 | Naslov: Re: Novi (stari) clan .. (čiča Marko) Pet Jul 13, 2007 2:35 pm | |
| POZDRAV  |
|
 | |
Tomas Volk dr. VW

Broj poruka: 2511 Lokacija: Raca Kragujevacka Datum upisa: 02.06.2007
 | Naslov: Pozdrav Pet Jul 13, 2007 4:31 pm | |
| Pozdrav Marku i od mene:bball:  |
|
 | |
Dika dr. VW

Broj poruka: 3146 Godina: 59 Lokacija: Mladenovac Datum upisa: 01.06.2007
 | |
 | |
GibaniTZa dr. VW

Broj poruka: 1972 Godina: 27 Lokacija: Beograd Datum upisa: 02.06.2007
 | Naslov: Re: Novi (stari) clan .. (čiča Marko) Pet Jul 13, 2007 5:48 pm | |
| Dobar dan čika Marko, dobro nam došli... |
|
 | |

| Naslov: Re: Novi (stari) clan .. (čiča Marko) Pet Jul 13, 2007 6:35 pm | |
| Evo par dodatnih informacija po pitanju pojma istorijskog vozila.Pojam podrazumeva vozila starija od 30 godina(bez obzira na marku i tip) koja prestavljaju svojevrsno kulturno nasledje drustva.U "belom svetu" vlasnici takvih vozila uzivaju posebne olaksice koje podrazumevaju jednokratnu registraciju za sve vreme dok je vozilo kod vlasnika stim sto se svake godine vrsi samo tehnicki pregled vozila a ostale dazbine su ili smanjene na nivo od 1 posto od stvarnih ili ih upste nema.To zavisi od zemlje do zemlje ali uglavnom se svodi na ovo sto sam prethodno naveo.Takodje cesto se uvode posebne tablice sa oznakom (recimo I ) koje oznacavaju da se radi o istorijskom vozilu. |
|
 | |

| Naslov: Re: Novi (stari) clan .. (čiča Marko) Pet Jul 13, 2007 7:08 pm | |
| O, to bi bilo vrlo lepo... Nadamo se da ce i ovde neko imati sluha za nas, vlasnike takvih vozila. |
|
 | |
GibaniTZa dr. VW

Broj poruka: 1972 Godina: 27 Lokacija: Beograd Datum upisa: 02.06.2007
 | Naslov: Re: Novi (stari) clan .. (čiča Marko) Pet Jul 13, 2007 7:10 pm | |
| Da li to onda znači da će potržnja za Bubama porasti? I cene istih skočiti?
Ako tako bude bilo, onda ne bih prodavao Belu...Zna li se kada će se taj zakon (ili predlog, kako već ide?) usvajati? |
|
 | |

| Naslov: Re: Novi (stari) clan .. (čiča Marko) Pet Jul 13, 2007 8:08 pm | |
| Jos malo pojasnjenja... Nacrt Zakona o Bezbednosti Saobracaja koji tretira ISTORIJSKO vozilo je u skupstinskoj proceduri vise od godinu dana .Kada ce doci na red za razmatranje tesko je prognozirati .....Tek nakon usvajanja sledi priprema citavog niza sistemskih zakona koji bi za rezultat dali realizaciju pomenutih olaksica kod registracije i uvoza takvih vozila i delova.Par entuzijasta (i moja malenkost) radi na tome da imamo pripremljen i "sazvakan " kompletan materjal kako bi blagovremeno prezentirali isti nadleznim drzavnim organima.
Sto se tice vrednosti nasih ljubimaca ona je u direktnoj korelaciji sa standardom naseg drustva i voljom "vlasti" da sledi primere nekih drugih...
U svakom slucaju zahvaljujuci danasnjim sistemima za komunikaciju lako je ustanoviti, sta i gde, koliko kosta ..Mada postoji jedno zlatno pravilo "da nije prirodno da ono sto je dobro bude i jeftino"
Sad sam mozda malo i zastranio -dosadio (godine,godine..)
Marko |
|
 | |
vlajko05 dr. VW

Broj poruka: 1438 Godina: 28 Lokacija: Beograd Datum upisa: 02.06.2007
 | Naslov: Re: Novi (stari) clan .. (čiča Marko) Pet Jul 13, 2007 8:18 pm | |
| pozdrav i dobro dosao ( nadam se da se ne ljutis sto smo na ti  ) btw. prelepi Karman-i |
|
 | |
becavw Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka: 578 Godina: 35 Lokacija: Lugano Datum upisa: 03.06.2007
 | Naslov: Re: Novi (stari) clan .. (čiča Marko) Pet Jul 13, 2007 8:53 pm | |
| 2markoniw Dobrodosli na forum! Nazalost vas ne poznajem ali mi se svidela vasa ideja u vezi pomenute problematike. Verovatno tamo negde ima jos ljudi koji imaju slicne ideje, ali ste vi vec korak ispred njih jer ste i pokrenuli nesto u vezi toga. Pozdravljam sve ono sto radite i samo tako nastavite... Ono sto sam ja cuo je da se u nemackoj vozila preko 30 godina starosti registruju po istoj ceni bez obzira na kubikazu, snagu ili vrstu vozila po ceni od 180Evra na godisnjem nivou, TUV ili tehnicki pregled se vrsi kao i za sva vozila u Nemackoj na svake 2 godine. Takodje svako vozilo preko 30 godina starosti ima i na kraju registracije ispisano "H" sto se odmah vidi i ukazuje o kakvoj se vrsti vozila radi... Takodje nesto sto bih voleo da vidim na nasim prostorima je i da postoje registracije koje su ispisane crvenim slovima i u svom sastavu imaju brojeve koji pocinju sa 06..., e to dozvoljava vlasnicima vise automobila da voze sve automobile sa tim jednim tablicama...i naravno placaju registraciju za jedno vozilo ali TUV se mora raditi svake dve za svako pojedinacno vozilo... Nije red pa se izvinjavam, ali cu se ipak usuditi da pitam nesto! Da li imate neku tacniju informaciju da li je moguce u Srbiju legalno uvesti oldtajmere, recimo automobile preko 30 i vise godina starosti i kako zakon izgleda u tom pogledu? Jos jednom dobrodosli i moram priznati da je taj KARMANN GHIA san mnogih od nas i izgleda super...  |
|
 | |
pavle Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka: 568 Datum upisa: 01.07.2007
 | Naslov: Re: Novi (stari) clan .. (čiča Marko) Pet Jul 13, 2007 9:18 pm | |
| Nadamo se da će to sa starovremenskim vozilima uspeti, pa mogli bi naši da se ugledaju na slovence. Mislim da je Klemen već o tome nešto pisao na tgb. Mislim da oni imaju certifikat starodobnika ili kako već i varijantu da se čak i vrate neke pare od te registracije ako se auto ne vozi u nekom periodu, zimi.... Inače, veeeliki pozdrav šarmantnom gosn. Marku od Ivete i Paje |
|
 | |
| | Novi (stari) clan .. (čiča Marko) | |
|