|
|
| Autor | Poruka |
|---|
bubamara Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka: 668 Godina: 46 Lokacija: Smederevo Datum upisa: 15.11.2007
 | Naslov: Plin - knjiga !!! Pet Okt 31, 2008 8:00 pm | |
| Knjiga: "Preporuke i smernice pri ugradnji uređaja za pogon vozila na komprimovani prirodni i tečni naftni gas" - prof. dr Aleksandar Stefanović
format B5, 40 strana
prodaja: Agencija Eho , 064 111 74 45
cena: 350 din + ptt
PS. - ne poznajem autora i sem prezimena nemamo ništa zajedničko.... |
|
 | |
Slavko St dr. VW

Broj poruka: 1135 Godina: 55 Lokacija: Sr. Kamenica Datum upisa: 07.10.2007
 | Naslov: Re: Plin - knjiga !!! Sub Nov 01, 2008 4:27 pm | |
| Mogao bi i ja napisati jednu skriptu koliko sam radio i preradjivao kod sebe. I danas sam radio na pomenutom slucaju, menjao sam prekidac, stavio sam elektonski jako mali, neznam koje je marke, jako je mali, kad je na leru neprekidno blinkuju obe lampice.
POZDRAV... |
|
 | |
djordje 1200j Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka: 664 Godina: 29 Lokacija: gornji milanovac Datum upisa: 25.10.2008
 | Naslov: Re: Plin - knjiga !!! Sub Nov 01, 2008 7:34 pm | |
| da li je opisao u toj knjizi nase ljubimice? |
|
 | |
popesky dr. VW

Broj poruka: 1741 Godina: 41 Lokacija: sombor Datum upisa: 09.08.2007
 | Naslov: Re: Plin - knjiga !!! Sub Nov 01, 2008 8:58 pm | |
| | Slavko St :: | Mogao bi i ja napisati jednu skriptu koliko sam radio i preradjivao kod sebe. I danas sam radio na pomenutom slucaju, menjao sam prekidac, stavio sam elektonski jako mali, neznam koje je marke, jako je mali, kad je na leru neprekidno blinkuju obe lampice.
POZDRAV... |
da mogao bi  |
|
 | |
yeti Vazdušno hlađeni mozak

Broj poruka: 706 Godina: 42 Lokacija: Jagodina/Hamburg Datum upisa: 14.06.2007
 | Naslov: Re: Plin - knjiga !!! Ned Nov 02, 2008 12:09 am | |
| | Slavko St :: | Mogao bi i ja napisati jednu skriptu koliko sam radio i preradjivao kod sebe. I danas sam radio na pomenutom slucaju, menjao sam prekidac, stavio sam elektonski jako mali, neznam koje je marke, jako je mali, kad je na leru neprekidno blinkuju obe lampice.
POZDRAV... |
Jesi li siguran da nije za elektronca tj. za isparivac za ajnspric ili mono point.Oni prebacuju na broj obrtaja/steluje se da prebacuje na 1800 rpm do 2000 rpm.Za karburatorske sisteme obicno nisu mali i svetli im ili gas ili benzin zavisi na kom polozaju su.Ti jako mali znaju da budu i za LovEko sistem.Oni blinkaju i cekaju reagovanje po gasu pa prebacuju na gas. |
|
 | |
Slavko St dr. VW

| Naslov: Re: Plin - knjiga !!! Ned Nov 02, 2008 5:34 am | |
| Ovaj prekidac se isto prebacuje mehanicki samo nema ono mali koi prebacujes gore-dole vec na stisak i ima svoj redosled prebacivanja a inpul se namotava na pocetak od kabla na bombinu. Kad saznam koi je tip napisacu
POZDRAV... |
|
 | |
Slavko St dr. VW

| Naslov: Re: Plin - knjiga !!! Ned Nov 02, 2008 10:54 am | |
| @yeti
Pomenuti prekidac je BRC-ov, kad prebacujen mehanicki normalno prebacujem, medjutim kad ga prebacim na plin on odradi kako treba, medjutim kad pocnem da verglam onda nece ponovo da otvori ventil???????????????
POZDRAV... |
|
 | |
Slavko St dr. VW

| Naslov: Re: Plin - knjiga !!! Ned Nov 02, 2008 5:07 pm | |
| Nista od BRC prekidaca. Upravi si yeti, jedino K-5 vremenski prekidac odgovara.
POZDRAV.. |
|
 | |

| Naslov: Re: Plin - knjiga !!! Ned Nov 02, 2008 8:11 pm | |
| Ja bih rekao da je tako/koliko me jos sluzi pamcenje,davno sam prestao da radim gas/ Vazno je da resis problem  |
|
 | |
Slavko St dr. VW

| Naslov: Re: Plin - knjiga !!! Sre Nov 05, 2008 6:17 pm | |
| Nista od BRC prekidaca. Upravi si yeti, jedino K-5 vremenski prekidac odgovara. Medjutim kad sam vratio K-5 prekidac iznenadio sam se da nece vise da radi kao pre i ponasa se kao BRC  . Vec dva dana razbijam glavu u cemu je problem.Kad palim na plin posto je vremenski prekidac on prvo pusti ventil 4-5 sekundi i ugasi se, kad starujem motor ponovo upali ventil. medjutim odkako sam sproveo nove kablove za prekidac, sve odradi kako treba osim kad starujem nece ponovo da otvori ventil  . Kad sam postavio nove kablove struju+ sam uzeo ipod haube i spoio na kablu gde daje stuju na kontakt kljucu i tad pocinju problemi. Medjutim kad sam vratio kabal od + gde sam prvi put spoio na osiguracu, znaci iznutra onda prekidac funkcionise kako treba Zasto???????????????????????????? POZDRAV...
Poslednji put izmenio Slavko St dana Čet Nov 06, 2008 5:22 am, izmenio ukupno 2 puta |
|
 | |

| Naslov: Re: Plin - knjiga !!! Sre Nov 05, 2008 7:41 pm | |
| Koji isparivac imas ti?Elektronca ili karburatorski.Mislim imas li tzv.sauh na isparivacu ili ne.Rekao bih da ne posto na kontakt pusta 4 - 5 sekundi.Po mom misljenju ti imas isparivac za ajnspric ili mono point.Ali i to nije problem i sa takvim bi trebao da radi.Samo kada mu das kontakt ako ne upalis odmah on gasi dovod plina.Da bi ponovo upalio moras da oduzmes kontakt,das ponovo i da zaverglas i pustice plin. Spajanje na + dirktno moze da dovede do konstantnog pustanja plina i ako auto nije upalio a stoji na kontaktu. |
|
 | |
KdF Ultimativni znalac VW problematike

Broj poruka: 3290 Godina: 40 Lokacija: Beograd Datum upisa: 03.06.2007
 | Naslov: Re: Plin - knjiga !!! Sre Nov 05, 2008 8:40 pm | |
| Imaj u vidu da postoje dve kleme na bravi - jedna za svetla i brisače, a druga za bobinu i ostale potrošače na kojima ima struje dok je dat kontakt. Razlika je u tome što se kontakt za svetla i brisače prekida u toku verglanja motora - možda to može da pravi neki problem uređaju za gas? |
|
 | |
Slavko St dr. VW

| Naslov: Re: Plin - knjiga !!! Čet Nov 06, 2008 5:30 am | |
| Isparivac je elektronac LANDIRENCO a prekidac vremenski K-5 i nema sauh ni vakum kao sti ima FEMA. Kod landija kod palenja na plin prvo pusti par sekunde plin i zatvori a kad startujes ponovo otvara plin.
Kabal + sam stavio na prezadnjem osiguracu ( sa leva nadesno)
POZDRAV... |
|
 | |
Dika dr. VW

Broj poruka: 3146 Godina: 59 Lokacija: Mladenovac Datum upisa: 01.06.2007
 | Naslov: Re: Plin - knjiga !!! Čet Nov 06, 2008 6:07 am | |
| Plus klemu prekidaca moras da vezes na izvod "zive struje" na osiguracima koji ne prekida dovod struje prilikom verglanja. |
|
 | |
Slavko St dr. VW

| Naslov: Re: Plin - knjiga !!! Čet Nov 06, 2008 6:39 pm | |
| @Dika Kume, imas isti isparivac kao i ja, predpostavljam da imas i vremenski prekidac a + od prekidaca se vezuja na kotakt struji, sve ostalo odradjuje prekidac, neznam kako je kod tebe.
POZDRAV... |
|
 | |
|