|
| | Pomozite koliko mozete, HVALA UNAPRED! | |
| | Autor | Poruka |
|---|
falcon001 pridošlica

Broj poruka: 11 Godina: 21 Lokacija: Zajecar Datum upisa: 05.06.2008
 | Naslov: Pomozite koliko mozete, HVALA UNAPRED! Čet Jun 05, 2008 3:07 pm | |
| Cao svima, nov sam na forumu. Zovem se Milos, iz Zajecara sam, 17 godina. Obozavam automobile i oduvek sam bio fasciniran Bubom. Cale mi je ove godine kupio jednu staru Bubu za 150 evra (znaci toliko losa) i ja sam odusevljen. Za letnji raspust cu da krenem da je radim sa caletom, on je inace bio automehanicar vise godina. Planiram da je sredim EXTRA, da mogu i na izlozbe da je vozim. Zamolio bih vas da mi pomognete sa svojim savetima, iskutvom i znanjem. Ona je zesce istrulela ali to ce da sredi jedan limar u ZA, motor je 1200, proizvedena je na Balkanu, 74-5 godiste mislim da je. Motor nikad nije radjen. Kocnice da gotovo i nema, amortizeri su propali, Instalacuje su istrulele, neki delovi su pocupani ili izgoreli. Motor radi super, naravno, ali i njega ce da odradimo. Planiramo da je skroz rasturimo, ali SKROZ i da sve pazljivo odradimo kako treba. Planiramo i da odvojimo skoljku od sasije pa ako neko ima iskustva sa tim neka pomogne. Odradecu i kompletnu novu instalaciju pa pomozite koliko mozete savetima i predlozima, ako imate i neke seme to bi bilo super. Cuo sam negde da moze da se ugrade i disk kocnice pa ako neko zna kako neka javi, molim vas. Trebace mi i dosta delova pa mi javite gde mogu da nadjem nesto od delova, kedera i ostalog. Ako neka ima neki predlog kako i da pojacam performanse, bio bih mu vecito zahvalan. Ne zelim da menjam motor jel mi 1200ccm odgovara zbog potrosnje jel necu da izlazim iz Bube. HVALA VAM SVIMA UNAPRED! POZZ BUBASIMA!!! |
|  | | Braca dr. VW

Broj poruka: 1018 Godina: 63 Lokacija: BGD-Pašino brdo Datum upisa: 14.08.2007
 | Naslov: Re: Pomozite koliko mozete, HVALA UNAPRED! Čet Jun 05, 2008 3:15 pm | |
| Pa dechko dobrodosao i da znas da si na pravom mestu. Prelistaj malo forum i videces koliko ih je vec radilo restauraciju bube. Delova ima preko udruzenja i cene su sasvim prihvatljive. Citaj po forumu i mnogo ces nauciti a ono sto ti nije jasno pitaj i dobices pravi odgovor.  |
|  | | falcon001 pridošlica

| Naslov: Hvala Čet Jun 05, 2008 3:25 pm | |
| Hvala na dobrodoslici, i ja mislim da sam na pravom mestu, forum je super. Kojih udruzenja, imas li neke primere? |
|  | | Dika dr. VW

Broj poruka: 3146 Godina: 59 Lokacija: Mladenovac Datum upisa: 01.06.2007
 | Naslov: Re: Pomozite koliko mozete, HVALA UNAPRED! Čet Jun 05, 2008 6:09 pm | |
| | falcon001 :: | Cao svima, nov sam na forumu. Zovem se Milos, iz Zajecara sam, 17 godina. Obozavam automobile i oduvek sam bio fasciniran Bubom. Cale mi je ove godine kupio jednu staru Bubu za 150 evra (znaci toliko losa) i ja sam odusevljen. Za letnji raspust cu da krenem da je radim sa caletom, on je inace bio automehanicar vise godina. Planiram da je sredim EXTRA, da mogu i na izlozbe da je vozim. Zamolio bih vas da mi pomognete sa svojim savetima, iskutvom i znanjem. Ona je zesce istrulela ali to ce da sredi jedan limar u ZA, motor je 1200, proizvedena je na Balkanu, 74-5 godiste mislim da je. Motor nikad nije radjen. Kocnice da gotovo i nema, amortizeri su propali, Instalacuje su istrulele, neki delovi su pocupani ili izgoreli. Motor radi super, naravno, ali i njega ce da odradimo. Planiramo da je skroz rasturimo, ali SKROZ i da sve pazljivo odradimo kako treba. Planiramo i da odvojimo skoljku od sasije pa ako neko ima iskustva sa tim neka pomogne. Odradecu i kompletnu novu instalaciju pa pomozite koliko mozete savetima i predlozima, ako imate i neke seme to bi bilo super. Cuo sam negde da moze da se ugrade i disk kocnice pa ako neko zna kako neka javi, molim vas. Trebace mi i dosta delova pa mi javite gde mogu da nadjem nesto od delova, kedera i ostalog. Ako neka ima neki predlog kako i da pojacam performanse, bio bih mu vecito zahvalan. Ne zelim da menjam motor jel mi 1200ccm odgovara zbog potrosnje jel necu da izlazim iz Bube. HVALA VAM SVIMA UNAPRED! POZZ BUBASIMA!!! |
Zdravo, sve je ovo Ok samo si trebao da se predstavis tamo gde je to i predvidjeno, u rublici "Predstavljanje clanova" |
|  | | zverko dipl. ing. Bubarstva

Broj poruka: 314 Godina: 26 Lokacija: Novi Sad Datum upisa: 12.02.2008
 | Naslov: Re: Pomozite koliko mozete, HVALA UNAPRED! Čet Jun 05, 2008 9:14 pm | |
| hey, samo pitaj sta te zanima !!! ovde ima takvih stracnjaka za problematiku bube kakvih nema na celom Web-u  !!! u kakvom god da je stanju buba ... sve se da srediti!!! samo napred  !!!! |
|  | | GibaniTZa dr. VW

Broj poruka: 1972 Godina: 27 Lokacija: Beograd Datum upisa: 02.06.2007
 | Naslov: Re: Pomozite koliko mozete, HVALA UNAPRED! Pet Jun 06, 2008 7:03 am | |
| Čuj preko udruženja Buba-Beograd možeš nabaviti sve delov iz J&P kataloga...Posebno se isplati uzimati veće i skuplje delove, a popust ide do 25%. Za sitnice najbolje videti u Astoru (Hajduk Veljkov Venac 6, 011 361 19 19). Druga stvar, pre nego što kreneš u sređivanje dobro pogledaj kako su to neki sa ovog sajta radili, recimo Jovan je još uvek u akciji ( klikni ovde ) . Opremi se znanjem i dobro pazi da te limar ne zezne, pošto svi oni mnogo vole improvizacije a ako radiš auto za sebe tome nema mesta. Sledeće, bilo bi dobro da odlučiš u kom ćeš je stilu sređivati. Za to godište najbolje ide stock (vraćanje na fabričko stanje, u tvom slučaju ne bi trebalo puno da košta) ili german look ( tipičan i moj omiljeni primer [url]www.vw1303rs.de[/url] ) ali to iziskuje veća ulaganja. Sve što ti treba pitaj, samo nemoj ovako nabacano, potrudi se da ti svako pitanje bude u zasebnom topicu kako bi se drugi članovi lakše snalazili... |

| Naslov: Hvala Pet Jun 06, 2008 3:33 pm | |
| Kapiram, poslusacu savet. Limar je odlican prijatelj mog oca i najbolji je kog moji otac zna (a zna ih dosta) tako da za limariju i ne brinem mnogo. Cim iskrsne nesto evo mene  Pozz! |

| Naslov: Re: Pomozite koliko mozete, HVALA UNAPRED! Sub Jun 07, 2008 3:52 pm | |
| | GibaniTZa :: | | Čuj preko udruženja Buba-Beograd možeš nabaviti sve delov iz J&P kataloga...Posebno se isplati uzimati veće i skuplje delove, a popust ide do 25%. Za sitnice najbolje videti u Astoru (Hajduk Veljkov Venac 6, 011 361 19 19). |
J&P katalog, gde mogu to da nabavim, jel ga ima na netu? |
|  | | GibaniTZa dr. VW

Broj poruka: 1972 Godina: 27 Lokacija: Beograd Datum upisa: 02.06.2007
 | Naslov: Re: Pomozite koliko mozete, HVALA UNAPRED! Sub Jun 07, 2008 4:43 pm | |
| Evo ga link http://jpgroup.anet.dk/pdf/jpgroup/luftkataloguk.pdf . Katalog je težak nekih 17MB, pa bi bilo dobro to skidati sa neke brže konekcije jer ume da potraje... |

| Naslov: katalog Sub Jun 07, 2008 4:56 pm | |
| Ok, evo upravo ga skidam. Hvala ti. |
|  | | | | Pomozite koliko mozete, HVALA UNAPRED! | |
|
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |